Tenåring

Pleietips for tenåringer

Hudormer, kviser & co har ikke en sjanse
Kroppen vår endres i løpet av puberteten. Ofte gjør både huden og humøret opprør. Kropps- og hudpleie er spesielt viktig i denne perioden. Med disse tipsene får du lett overtaket på hudormer, kviser og kroppslukt.

Den rette pleien for alle hudtyper

Er ansiktet ditt blankt? Får du hudormer og kviser i T-sonen? Eller er huden i kinnene dine stram og irritert? For å kunne ta ordentlig vare på huden din er det viktig at du kjenner hudtypen din. Først da kan du velge de rette pleieproduktene og få overtaket på problematisk hud. Finn ut din hudtype!

Hudtype 1: kombinert hud

Normale og fete hudområder i ansiktet. Uren, fet hud med store porer forekommer hovedsaklig i T-sonen, det vil si mellom panne, øyenbryn, nese og hake. Huden rundt T-sonen er glatt og har fine porer. Kinnområdet er tørt og av og til stramt. En BB-krem som er lett dekkende over urenheter og samtidig beskytter huden din fra solen med solfaktor 10 er ideell i et slikt tilfelle. Pleietips: Siden huden har en tendens til å bli dehydrert, kan en dagkrem med masse fuktighet brukes. Bekjemp kviser i T-sonen en gang i uken med rensestripsene Clear-Up Strips fra NIVEA.

Hudtype 2: fet hud

Ansiktet ditt er gustent, blankt og har store porer. Kviser og hudormer spredt over panne, nese, hake, øvre del av bryst og rygg. Urenhetene kommer fordi talgproduksjonen din jobber på spreng. Disse hudproblemene er forårsaket av hormonendringer i puberteten. 
Pleietips: Ikke klem på kvisene – dette vil gjøre at de blir betente og forårsake stygge arr. Bruk produkter spesielt beregnet på uren hud, med en “ikke-komedogenisk” formel (dette betyr at den forhindrer hudormer fra å dannes) og antibakterielle egenskaper – som alle produktene for uren hud fra NIVEA har. Du kan være sikker på at disse kremene ikke tetter porene dine. De dekker også over små urenheter og gir huden en lett mattende effekt.
 

Hudtype 3: sensitiv hud

Sart, men delikat hud med fine porer som er spesielt sensitiv for miljøpåvirkninger og stress. Dette kan spenne fra lett rødhet og følelsen av at huden er stram til allergiske reaksjoner. 
Tørre flak oppstår ofte på huden. Urenheter som kviser er mindre vanlig. 
Pleietips: Huden trenger kontinuerlig tilførsel av fuktighet . I denne hudtypen er hudens naturlige oljer og fuktighetsinnhold veldig lavt, fordi produksjonen i talgkjertlene er lav. Bruk produkter for sensitiv hud uten tilsetninger som parfyme, for eksempel den milde Sensitive Day Care fra NIVEA.

Hudtype 4: normal hud

Denne hudtypen er matt og sjelden blank, utenom muligens ved trening! Du får kanskje en kvise nå og da, men det er helt normalt når du er tenåring, siden de oppstår på grunn av hormoner. Balansen mellom tørr og fet hud er ideell, ettersom talgkjertlene fungerer fint. Porene er relativt små. 
Til denne huden kan du bruke en farget BB-krem som ikke bare jevner ut små ujevnheter, men også tilfører huden din fuktighet.

Grunnleggende skjønnhet for tenåringer

Skitt og olje samler seg opp i ansiktet i løpet av dagen – det er det ideelle arnestedet for blant annet hudormer. Dette pleieritualet vil holde hudtonen din frisk og huden din fri for urenheter.

Trinn 1: Vask ansiktet grundig

Vask ansiktet ditt daglig med en antibakteriell vaskegelé som for eksempel Anti-Blemish Daily Scrub eller Anti-Blemish 3in1 Cleanser fra NIVEA. Den fjerner overflødig talg og døde hudceller fra huden og forhindrer bakterievekst. 
For jenter: Det er viktig å fjerne sminken grundig på kvelden.
Til dette er In-Shower Make-up Removers perfekt.

Trinn 2: Rens ansiktet ditt med en ansiktstoner

Bruk en ansiktstoner etterpå for å fjerne eventuelle gjenværende rester. Den kan påføres enten over hele ansiktet eller selektivt på kviser og hudormer. 
Ansiktstoner fjerner overflødig olje fra porene og forebygger nye kviser og hudormer i å oppstå.
 

Trinn 3: Pleie huden litt ekstra

Velg hudpleie som er riktig for din hudtype. Kremen bør være veldig fuktighetsgivende – det er det den unge huden din trenger. Ansiktspleieprodukter beskytter huden din fra påvirkning utenfra og etterlater den frisk og strålende.

Trinn 4: Intensiv pleie for huden

En gang i uken: Milde skrubber kan brukes for å fjerne overflødig talg, redusere blankhet i huden og fjerne døde hudceller. 
En fuktighetsgivende maske roer ned irritert hud og tilfører fuktighet. Clear-up strips holder T-sonen ren med små porer.
 

Fjern kviser ordentlig

Uansett hvor fristende det er, bør du aldri klemme på kviser. Trykket kan dytte bakteriene lenger inn i huden og forårsake betennelse. 
Men hvis det absolutt ikke er noen vei utenom, ikke klem bare med fingrene dine – legg et rent lommetørkle mellom huden og fingertuppene dine og trykk forsiktig. Desinfiser det utsatte området etterpå for å redusere risikoen for infeksjon. 
Eller enda bedre, besøk en skjønnhetssalong regelmessig. Der kan du få renset huden din profesjonelt , noe som vil gjøre at kviser oppstår mye sjeldnere.

Den ideelle pleien for alle unge hudtyper

3, 2, 1, kjør: En frisk start på dagen!

Er du på farten med vennene dine hele dagen? For å forsikre deg om at du ser bra ut, bør du ta litt vare på kroppen din. En rask pleierutine vil gjøre at du ser avslappet og sunn ut.

Det tilspisser seg

Svettekjertlene utvikles under puberteten og du svetter mer som følge av hormonendringer. Hvis svetten brytes ned av bakterier, vil det utvikle seg en ubehagelig lukt.
Viktig: Daglig vask. Da du også svetter om natten er det lurt å ta en rask dusj om morgenen. Bruk en deodorant for å forsikre deg om at du lukter godt gjennom hele dagen. 
Dette vil drepe bakteriene som er ansvarlige for svettelukten. Det beste er å gå for en deodorant som dekker dine personlige behov, for eksempel Pure & Natural Action Spray fra NIVEA, som er aluminiumsfri og gir 48-timers effektiv deodorantbeskyttelse.
 

3-minutters program for hud og hår

Selv når du har dårlig tid og andre ting i tankene trenger kroppen din pleie. For at huden din skal se frisk ut, bør du bruke en lett, fuktighetsgivende fuktighetskrem daglig. For anstrengende for deg? Påfør kremen mens du er i dusjen, med In-Shower Body Lotion fra NIVEA. Selv når du vasker håret kan du spare litt tid i dusjen ved å bruke sjampo og balsam i ett – for eksempel med 2 in 1 Care Express Shampoo fra NIVEA. Håret ditt blir superlett å style etterpå.

Våre anbefalinger til deg