Ærlighet Og gjennomsiktighet

Vi elsker det faktum at våre produkt berører liv over hele verden. Og vi er klar over ansvaret som kommer med dette. Denne viten er kjernen for alt vi gjør og driver vår overbevisning og våre verdier.

Våre verdier går igjen i vår adferdskodes, våre miljømessige og sosiale forpliktelser, vårt ståsted på testing på dyr. De skinner gjennom vår lidenskapelige forskning for bedre, tryggere og mer bærekraftige formularer og ingredienser. Og de er den drivende kraften bak våre samarbeidsprosjekt med våre partnere.

Oppdag all dybdeinformasjonen og faktaene om NIVEA hudpleie og hvordan vi oppfyller vårt ansvar. Kom og del våre verdier!


NIVEA cares

Folk fra hele verden stoler på NIVEA sine produkt – og vi gjør hva vi kan for å beholde den tilliten. Vår filosofi kan oppsummeres i tre ord. NIVEA bryr seg. Vi bryr oss om helsen og sikkerheten til huden. Derfor må alle ingredienser vi velger for våre produkter oppfylle sikkerhetskriterier som møter våre utvidede krav. Våre hudpleieformler er satt sammen for å beskytte og forbedre din huds naturlige funksjoner. Vår ambisjon er å bruke et minimalt antall ingredienser for å gjøre dette.

NIVEA bryr seg også om, og respekterer planeten. Vi forsker kontinuerlig på bedre, mer bærekraftige måter å formulere og produsere hudpleie og har gjort det i mange tiår. Som en av de lengstlevende hudpleiemerkene bruker vi all vår erfaring og ekspertise på å promotere bærekraftighet i industrien vår. Vi gjennomfører ikke testing på dyr av kosmetiske produkt eller ingredienser fra de eller instruerer de – med mindre det er pålagt ved lov. Dyretesting av kosmetiske produkt har vært bannlyst i EU siden 2004 og for alle ingredienser av de produktene siden 2013.

Naturligvis holder Beiersdorf denne forpliktelsen og har i lang tid effektivt unngått testing på dyr verden over, så lenge som lovlig mulig. Vi har arbeidet hardt for utviklingen og internasjonal aksept for alternative testmetoder i mer enn 35 år. Vår bestemthet for å gjøre dyretesting unødvendig på global skala er en del av dette engasjementet.

NIVEA er mer enn et merke. Det er oss alle – alle som arbeider mot å lage vår elskede hudpleie. Vi viser alle at vi bryr oss om planeten på vår egen måte. Noen av oss er med i frivillige initiativ, for eksempel å plante trær rundt i verden. Mange av oss sykler, kjører sammen på daglig pendling. Som en organisasjon unngår vi forretningsreiser når vi kan, og tar heller telefon og videokonferanser. Litt etter litt skraper vi av vårt miljømessige fotavtrykk.


Testing på dyr

Vår forliktelse mot testing på dyr

NIVEA respekterer naturen – fra de naturlige funksjonene til huden til alle planetens dyr.

Allerede har vi i mange år aktivt investert i utvikling av alternative testmetoder for å validere god toleranse og effektivitet av NIVEA produkter. Vi fortsetter på vår ferd for bedre alternativ som kan erstatte dyretesting globalt.

NIVEA har som en av lederne i kosmetisk forskning sterk bakgrunn i samarbeid med mer enn 50 partnere globalt investert i alternative, grusomhetsfrie tilnærminger til testing for risikovurdering. I løpet av de siste 35 årene har viktige fremskritt i utviklingen av alternative metoder allerede sprunget frem. Noen av metodene har fått internasjonal aksept av OECD – og utviklingen av ytterligere metoder er underveis. For eksempel har Beiersdorf den såkalte «organ-on-a-chip» teknologien. System som integrerer flere menneskeceller og vevstyper og emulerer den menneskelige biologien i liten skala, utvider muligheten for å vurdere mulige effekter på menneskekroppen in vitro for å endelig sikre trygge produkter.

På global skala arbeider vi for aksept for etablerte alternative testmetoder over alt. Noen land, inklusiv Kina, krever fortsatt testing på dyr for noen kosmetiske produkttyper. Vi har som mål å overbevise kinesiske myndigheter at testene er unødvendige og kan erstattes av alternativer uten å gå ut over forbrukersikkerheten.


Adferdskodeks

Promoterer våre verdier

Som en global merkevare arbeider NIVEA med lokale leverandører over hele verden. For å sikre at hvert aspekt av forsyningskjeden og produksjonslinjen vår er i tråd med våre verdier har vi skapt en adferdskodeks som fungerer som en retningslinje for alle våre leverandører. Basert på den Universelle Deklarasjonen om Menneskerettigheter, konvensjonene til International Labor Organization og OECD retningslinjene for Multinasjonale firma er vår adferdskodeks det som setter etisk og bærekraftig standard for våre leverandører.

Før vi avtaler å arbeide med en leverandør må de forplikte seg til vår adferdskodeks. Dette er det første steget. Vi har også et screening, revisjon og støttesystem på plass for å hjelpe våre leverandører å leve opp til NIVEAs standarder og sjekke at de gjør det. Dette omfatter sammarbeidsplatformer som lar leverandører dele sine beste praksiser med oss for å gjøre vår anskaffelse mer bærekraftig.