Ingredienser

Betydelig

Aluminiumklorohydrat / ACH

Hva er aluminiumklorhydrat?

Aluminiumklorhydrat (ACH) er et stoff i gruppen av aluminiumsalter. Det brukes som aktiv ingrediens i antiperspiranter. Aluminiumklorhydrat forekommer naturlig og kan også fremstilles industrielt.

 

Aluminiumklorhydrat: funksjoner

Har du noen gang lurt på forskjellen mellom antiperspiranter og deodoranter? Deodoranter hindrer bare dårlige lukt når du svetter mens antiperspiranter faktisk forhindrer svette. De gjør det ved hjelp av aluminiumklorhydrat, noe som fører til at svettekjertlene under armene dine blir strammet. På denne måten svetter du mindre, så det blir ingen våte flekker på klærne og ingen ubehagelig kroppslukt.

 

Hvordan NIVEA bruker aluminiumklorhydrat

NIVEA bruker aluminiumklorhydrat i antiperspiranter som en av de mest effektive aktive ingrediensene mot svetteproduksjon. Det blokkerer svetteflyten i underarmområdet og holder deg trygg og selvsikker. Våre ""rene"" deodoranter (dvs. uten antiperspiranteffekt) inneholder ikke aluminiumklorhydrat. I stedet bruker de antibakterielle midler for å stoppe veksten av bakterier som forårsaker kroppens lukt. Aluminiumfri deodorant eller antiperspirant med aluminiumklorhydrat: valget er ditt.

 

Potensielle problemer

Det har vært bekymringer for at aluminium kan øke risikoen for brystkreft og nevrologiske sykdommer som Alzheimers. Forhøyet aluminiuminnhold har blitt funnet i hjernen til personer med Alzheimers sykdom. Det er imidlertid uklart om dette er årsak eller effekt av sykdommen.

Aluminium er det tredje vanligste elementet i jordskorpen. Det forekommer naturlig i drikkevann, frukt, grønnsaker, korn og kjøtt. Vi tar opp aluminium med vårt daglige kosthold. Det meste av det aluminium vi inntar elimineres gjennom nyrene våre. Likevel er mange bekymret for at aluminium i antiperspiranter kan absorberes gjennom huden og heve aluminiumsnivåene i kroppen. To studier utført med frivillige mennesker undersøkte muligheten for aluminiumklorhydrat å trenge gjennom huden: begge studier viste konsistent at bare 0,01 prosent av den anvendte aluminiummengden kom inn i kroppen. Ved bruk av en antiperspirant under normale bruksbetingelser kan det derfor anses å være trygt. Dessuten: så snart aluminiumklorhydrat kommer i kontakt med svette, blir det omgjort til aluminiumhydroksid, en solid og uoppløselig substans som ikke kan trenge gjennom hudbarrieren og komme inn i kroppen. Selv om du bruker din antiperspirant umiddelbart etter barbering, vil huden ikke absorbere høyere nivåer av aluminium. Det kan brenne litt, men mange antiperspiranter inneholder også alkohol - så du må vente litt før du påfører den!

BHT

Hva er BHT?

BHT er en antioksidant som brukes i mat og kosmetikk. Mange ingredienser ville bli harske hvis de reagerte med oksygen fra omgivelsene. BHT beskytter disse ingrediensene mot oksidasjon og bidrar til at de varer lengre.

 

BHT: funksjoner

Nesten alle levende ting trenger oksygen. Men oksygen er også kraftig reaktivt og forårsaker mange andre stoffer å oksidere. Rust er for eksempel resultatet av jernoksidasjon. Oljer og fett blir harskt når de oksiderer. Det er her BHT kommer inn. Bare en liten mengde BHT (kort for det ganske uhåndterlige navnet butylert hydroksy-toluen) forhindrer oksidasjon. Den brukes i matvarer, medisin og kosmetikk for å hjelpe produktene til å holde seg friske og vare lenger.

 

Hvordan NIVEA bruker BHT

I tråd med vår tro bruker vi bare ingrediensene som trengs på en ansvarlig og restriktiv måte. NIVEA bruker BHT i mindre enn 10 prosent av våre produkter. Når vi bruker det, er konsentrasjonene svært lave – faktisk lavere enn i mange matvarer! BHT gjør at noen av våre kremer og lotioner, leppepleie, barberingsgeler og dusjoljer varer lenger. Uten antioksidanten vil de naturlige oljer og andre ingredienser bli harske, bli mindre fordelaktig og lukte rart. Svært små spor av BHT finnes også i andre parfymeprodukter. Dette skyldes at parfymeprodusentene som leverer parfymeoljene, bruker BHT for å beskytte dem mot oksidasjon og dermed å holde duften tiltalende.

 

Potensielle problemer

Noen hevder at BHT kan passere gjennom huden og forstyrre det menneskelige hormonsystemet. Et stoff som gjør dette kalles en "endokrin disruptor". Det er studier som har funnet BHT å ha endokrine effekter, men disse studiene har liten likhet med virkeligheten. De utsatte testpersonene får ekstremt høye doser BHT på svært kort tid. Konsentrasjonen av BHT i NIVEA-produkter, derimot, er veldig, veldig lav. Forskning så langt indikerer ikke at kosmetiske produkter eller deres ingredienser har noen skadelig innflytelse på menneskekroppen eller vår hormonbalanse. Faktisk har naturlige matvarer som soya en mye høyere endokrin aktivitet!

BHT har en lang historie med sikker bruk, og ikke bare i kosmetiske produkter. Verdens helseorganisasjon gjorde en grundig undersøkelse som fant BHT å være egnet for bruk i mat. Så det er til og med trygt å spise det! Hva mer (eller mindre som det var): Kosmetikk inneholder en klart lavere konsentrasjon av BHT enn matvarer. BHT har blitt brukt rundt om i verden i kosmetiske produkter i flere tiår, og har vist seg trygt og høyt tolerabelt - det har ikke vært noen indikasjon på at det også kan forårsake allergier.

Men ødelegger BHT planeten vår? Det gjør det ikke, ifølge en nylig studie av Australian National Industrial Chemicals Notification and Assessment Scheme (NICNAS). Studien konkluderte med at BHT ikke utgjør en betydelig risiko for miljøet.


Parfymer

Hva er parfymer

En av de første tingene du ser om et kosmetikkprodukt er deres unike lukt. Dufter gir hudpleie og andre produkter sin gode og svært karakteristiske lukt.

Hver duft er en karakteristisk blanding av forskjellige stoffer og lukter - den gjennomsnittlige duften inneholder 30-50 lukt-ingredienser. Lukt-ingredienser er naturlige eller syntetiske parfymer som kan brukes individuelt, men er vanligvis kombinert med andre for å danne en bestemt duft. Naturlige duftforbindelser er avledet fra planter (for eksempel essensielle oljer) og / eller andre naturlige kilder mens syntetiske er opprettet i laboratoriet. Men dufter er vanligvis blandinger av syntetiske og naturlige ingredienser.

 

Parfymer: Funksjoner

Tallrike studier viser at parfymer øker vårt velvære og har en positiv effekt på våre tanker. Avhengig av sammensetningen kan de for eksempel ha en beroligende eller energigivende effekt. Parfymer gir kosmetikk (og mange andre produkter) luktene gode og særegne: De gir behagelig lukt, maskerer lukten av noen effektive, men ikke godt luktende ingredienser, forbedre opplevelsen av å bruke produktet og hjelpe oss med å uttrykke vår individualitet.

 

Hvordan NIVEA bruker parfymer

NIVEA bruker parfymer i de fleste av våre produkter. Våre parfymer er nøye sammensatt av naturlige og syntetiske ingredienser. I tråd med vårt prinsipp om ikke å tilsette noe i våre produkter som ikke trenger å være der, bruker vi parfymer på en veldig kontrollert måte. For å sikre at alle dufter vi bruker er trygge og stabile, har vi opprettet en spesiell liste som definerer maksimale mengder for bestemte duftingredienser, og som gir andre bindende krav for å sikre kvalitet og sikkerhet for alle våre parfymer, og går langt utover eksisterende lovkrav. Denne såkalte begrensningslisten for parfymer gjelder for alle våre duftleverandører.

 

Potensielle problemer

Som alle andre blandinger av stoffer kan også parfymer sensibilisere huden, da de inneholder mange forskjellige ingredienser. Hvorvidt disse ingrediensene er naturlige, avledet fra naturlige kilder eller syntetisk, gjør liten forskjell. Dette betyr imidlertid ikke at personer med sensitiv hud ikke skal bruke NIVEA-produkter som inneholder parfymer! Vi bruker bare parfymer som ikke viser noe relevant allergipotensial, og tar godt vare på å overvåke parfymene i våre produkter. Hver ingrediens vi bruker, inkludert våre parfymer, må oppfylle våre strenge hudtoleransekriterier.

Mens parfymer er svært tolererbare for de fleste, anslås det at 1- 2 prosent av befolkningen viser allergiske reaksjoner på visse duftingredienser. Dette gjelder både syntetiske og naturlige ingredienser. Den europeiske kosmetikkforskriften inneholder 26 stoffer som er forbundet med allergiske reaksjoner. Hvis et kosmetikkprodukt inneholder noen av disse stoffene over visse grenser, må de deklareres på emballasjen. Denne beskrivelsen hjelper deg å unngå ingredienser du kan være sensibilisert for. Hvis du noen gang opplever allergisymptomer, bør du spørre legen din om å utføre en allergitest. Du kan dermed finne frem til parfymen du er allergisk mot og trenger ikke å unngå alle produkter med parfyme.

UV Filter

Hvordan beskytter

NIVEA huden mot solskader Solskinn er generelt bra for vårt velvære. Solens stråler fremmer produksjonen av lykkehormonet serotonin, så solen gjør oss lykkelige. Solstråler gir oss en vakker glød og stimulerer hudens vitamin D-produksjon, noe som er spesielt viktig for beinstabilitet og vår generelle helse. Men såkalte UVA- og UVB-stråler i sollys kan også ha negative effekter på huden vår. UVB-stråler kan trenge inn i det øvre laget av huden og er ansvarlig for smertefull solbrenthet. På grunn av det høye energinivåer kan UVB-stråler gjøre skade direkte på DNA som i verste fall kan føre til hudkreft. UVA-stråler trenger dypere inn i huden. Selv om vi vanligvis ikke er klar over dem fordi de ikke er smertefulle, danner de frie radikaler som kan skade celler og DNA og kan føre til hudkreft. UVA-indusert fri radikal stress kan føre til allergi og hudaldring: Ca. 80% av rynker er forårsaket av UVA lys!

Det er derfor vi må nyte solen ansvarlig og med tilstrekkelig solbeskyttelse. Et av de vanligste beskyttelsesmiddelene er å bruke solkremprodukter. Takket være den innovative styrken til forsknings- og utviklingsavdelingene tok NIVEA en banebrytende rolle i solbeskyttelsesprodukter (første offisielle NIVEA solbeskyttelseskrem ble lansert i 1936!) Og er i dag verdens ledende solbeskyttelsesmerke *

Våre NIVEA solkremprodukter inneholder UV-filtre som er avgjørende for å beskytte huden mot de skadelige effektene av sollys. Generelt er det to typer UV-filtre: Organiske (også kalt kjemiske) UV-filtre absorberer UV-strålene og omgjør energi til varme. Solkrem som inneholder organiske UV-filtre kan ha fordeler som enkel påføring eller gjennomsiktige formularer. Foruten organiske filtre er det også mineral (eller med andre ord - fysiske) UV-filtre. De består av små partikler som danner en slags skjold når du bruker solkrem. UV-stråler reflekteres av dette skjoldet, slik at de ikke kan skade huden din. Imidlertid er produkter som inneholder mineralbaserte UV-filtre, mindre lett å påføre på huden enn produkter som bare inneholder organiske UV-filtre eller i kombinasjon av organiske og mineral UV-filtre. Solkrem som inneholder kun mineral UV-filtre har en tendens til å etterlate en svak hvitaktig film som vil variere i tykkelse avhengig av solbeskyttelsesfaktoren.

For å sikre pålitelig solbeskyttelse og den hyggeligste opplevelsen ved hvert brukstilfelle, tilbyr NIVEA solkremprodukter med enten organiske UV-filtre eller med en kombinasjon av mineral og organiske UV-filtre.

* Kilde: Euromonitor International Limited; NIVEA i kategorien Solpleie, inkl. Solbeskyttelse, Aftersun og Self-Tanning; i retailverdi, 2018 data

 

Solbeskyttelse og korallrevene

NIVEA har forpliktet seg til å redusere eventuelle negative miljøpåvirkninger, inkludert korallrev - et av de mest varierte marine økosystemene. Omtrent en fjerdedel av alle sjø-arter er avhengig av rev. Det er velkjent at overlevelsen av korallrev rundt om i verden er truet av ulike faktorer. Faktorene som bidrar til koralfall er komplekse og omfattende. To primære årsaker anses å være temperaturvariasjoner og ekstreme værforhold knyttet til globale klimaendringer. Lokale faktorer som forurensning forårsaket av kystutvikling og landbruk, ikke-bærekraftig fiskepraksis og et økende antall invasive koralskadende arter spiller også en nøkkelrolle.

Ifølge nyere studier som ble undersøkt på koraller under laboratorieforhold, er spesifikke UV-filtre - primært oksybenzon (benzofenon-3) og oktinoxat (etylheksylmetoksykinnamat) - mistenkt for å øke graden av koralbleking. Fra og med 2021 vil solbeskyttelsesprodukter som inneholder disse kjemiske UV-filtrene bli bannlyst på Hawaii.

Vi har aldri brukt oxybenzone i våre europeiske NIVEA solkremprodukter, da dette UV-filteret ikke tilfredsstiller de høye kravene vi stiller for solkrem. Octinoxat har blitt eliminert fra alle europeiske NIVEA solbeskyttelsesprodukter allerede i 2016. Det betyr at alle europeiske NIVEA solkremprodukter allerede var i samsvar med Hawaii Reef lovgivningen før den ble godkjent i 2018.

NIVEA bruker kun UV-filtre som er ansett som trygge for forbrukere og miljøet av de relevante reguleringsmyndighetene. Vi vurderer vår bestanddel av ingredienser for deres mulige miljøpåvirkninger. Nye ingredienser må oppfylle våre strenge standarder og vi ville ikke implementere ingredienser hvis dagens vitenskapelige kunnskaper og påfølgende miljørisikovurderinger i forhold til våre produkter viser at de er skadelige for miljøet.

Forskning på UV-filtre og deres miljøpåvirkning er imidlertid fortsatt i et tidlig stadie, og har hittil hovedsakelig vært utført i laboratorier. Det er derfor ingen vitenskapelig sikkerhet i hvilken utstrekning UV-filtre påvirker korallrev og havmiljøet ellers under virkelige forhold.

Vi ønsker å være i samsvar med tiden og jobbe etter de nyeste vitenskapelige funn for å vellykket drive bærekraftig innovasjon. Derfor er vi intensivt i dialog med forskere, bærekraftighetseksperter og våre leverandører for å hjelpe oss å forbedre og sikre at våre NIVEA solbeksyttelsesprodukt er miljøvennlige.


Titani Ddioxid nano pigmenter (mineral UV filter)

Hva er titandioksid nanopigment?

Titandioksid er et mineralbasert, hvitt stoff som brukes som pigment i solkrem, matfargestoffer og andre områder. Nanopigmenter av dette stoffet er små partikler - en million ganger mindre enn et sandkorn. Titan dioksid nanopigmenter brukes i kosmetikk som mineral (eller fysisk) UV-filter. Når det er påført på huden reflekterer og sprer de UV-stråler og bidrar til å beskytte huden mot solbrenthet, tidlig aldring og hudkreft.

 

Titandioksid nanopigmenter: funksjoner

Tenk deg en rustning rundt kroppen din som holder UV-stråling borte fra huden din. Forestill deg nå at dette rustningslaget er laget av utallige skjold så små at de er individuelt usynlige (mens du bygger i millioner et jevnt hvitt lag på huden din). Slik fungerer titandioksid nanopigmenter. Som en skinnende rustning reflekterer det UV-stråler før de kan skade huden og DNA fra hudceller. De fungerer som et UV-filter som bidrar til å beskytte deg mot umiddelbare effekter som solbrenthet og langsiktige farer som hudkreft, og bidrar til å holde huden frisk og naturlig vakker.

 

Hvordan NIVEA bruker titandioksid

NIVEA har valgt en balansert kombinasjon av UV-filtre for hvert produkt som adresserer ulike bruksområder og behov. Derfor bruker NIVEA titandioksid i kombinasjon med organiske (eller kjemiske) UV-filtre i noen av solkremproduktene. På denne måten kan vi tilby deg det beste fra begge verdener: pålitelig beskyttelse mot UVA- og UVB-stråler i solkrem som er lettere å påføre enn en som inneholder bare mineral UV-filtre, som føles godt på huden din og det er vanntett (likevel: Glem aldri å påføre et nytt lag etter å ha tatt en dukkert!).

 

Potensielle problemer

Noen forbrukerorganisasjoner har gjentatte ganger hevdet at nanomaterialer - hvorav nanopigmentene er en del - kan trenge gjennom huden og inn i kroppen og forårsake skade. Vi mener at alle helsemessige hensyn og potensielle problemer bør tas seriøst. Disse påstandene gjelder imidlertid ikke for titandioksid, de eneste nanopigmentene vi bruker i våre solkremprodukter. Mange omfattende studier kommer til den konklusjon at disse ingrediensene ikke trenger inn gjennom hudbarrieren når du bruker det som solkrem. Uavhengige offisielle myndigheter som Europakommisjonens Vitenskapskomité for Forbruker Sikkerhet (SCCS), Tysklands føderale institutt for risikovurdering, og EU NANODERM-programmet har alle konkludert med at nanopigmenter i kosmetikk er ufarlige når de brukes på sunn hud. NANODERM-studien fant også at de små partiklene ikke passerer inn i de dypere hudlagene. Dermed går de ikke inn i kroppen og utgjør ingen trussel mot helsen din. Tvert imot: de beskytter deg mot hudcelleskader og hudkreft. Derfor bør du ta godt vare på og bruke solkrem når du er utsatt for solen.

Parapener

Hva er parabener?

Parabener holder kosmetiske produkter ferske slik at du trygt kan bruke dem. Selv om du har glemt å sette lokket på ansiktskremen din på badet eller solkremen din blir ganske varm på badehåndkleet ditt. Uten parabener, vil mange kosmetiske produkter - spesielt de som inneholder vann - ødelegges kort tid etter at du har åpnet dem. Parabener gir deg trygghet om at bodylotion, ansiktskremen eller andre favorittprodukter forblir like ferske som de var den dagen du først åpnet de.

 

Parabener: funksjon og trygghet

Parabener er konserveringsmidler. De sørger for at hudpleieprodukter, spesielt de som inneholder mye vann, forblir ferske over lang tid ved å virke mot bakterier og sopp. Parabener kan opprettes kunstig eller finnes i naturlige ingredienser som gulrøtter, agurker, oliven og mer. Både effektive og høyt tolerable, parabener har blitt brukt til å bevare kosmetikk, husholdningsartikler, medisin og mat i mer enn 80 år. Over årtier har parabener blitt intensivt forsket på. Faktisk er det de konserveringsmidlene som er mest forsket på av alle. Resultatet: både europeiske kommisjonen og den uavhengige amerikanske evalueringsprosessen (Cosmetic Ingredient Review / CIR) er enige om at parabener er trygge å bruke.

 

Hvordan NIVEA bruker parabener

I dag er parabener det sikreste og mildeste konserveringsmiddelet vi kan bruke. Imidlertid fortsetter vi hele tiden forskningen vår for å finne de beste, mest effektive og sunneste måtene for å holde våre produkter, vårt miljø og deg trygt. NIVEA bruker bare parabener i ca 20 prosent av våre produkter - opptil 80 prosent er parabenfrie. Ta vår klassiske NIVEA-krem: Den oljede formelen holder den fersk uten konserveringsmidler. Alle våre babyprodukter er parabenfrie. Noen få produkter som fortsatt inneholder parabener er noen ansiktskremer, solkrem og bodylotioner. Vi har konserveringsmidler i disse produktene for å sikre at de forblir trygge for deg å bruke etter åpning.

 

Potensielle problemer

Det er flere studier på parabener enn noe annet konserveringsmiddel. Konklusjonen er: parabener er allsidige, effektive og trygge i bruk, og forårsaker lite eller ingen allergiske reaksjoner. Noen mennesker har fått bekymringer for at parabener kan samle seg i kroppene våre og påvirke våre hormoner eller det generelle velværet i det lange løp. Imidlertid har flere studier vist at parabener raskt brytes ned i kroppen. Både EU-kommisjonen og American Cosmetic Ingredient Review har begge konkludert med at parabener ikke påvirker helsen vår.

Vår egen ekspertgruppe i NIVEA bekrefter også at parabener er trygge for mennesker, derfor bruker vi dem fortsatt i enkelte produkter. Men vi vil at våre produkter skal være trygge og gode for alle, inkludert personer med parabenintoleranse. Dette er grunnen til at vi fortsetter å se på andre, like trygge og milde konserveringsalternativer. Vi har funnet en rekke alternative konserveringssystemer og skapt produkter for de av dere som kan være sensitive til parabener - eller bare ønsker å unngå parabener i deres produkter.


PEG-forbindelser

Hva er PEG-forbindelser?

PEG står for polyetylenglykol. PEG-forbindelser er allsidige i kosmetikkverdenen: de tjener som emulgeringsmidler, bindemidler, stabilisatorer og bløtdempende midler

 

PEG-forbindelser: funksjoner

PEG-forbindelser kan utføre flere funksjoner samtidig. Som emulgatorer sørger de for at olje og vann blandes og danner gode, glatte kremer og lotioner. De tillater parfymeoljer å oppløse i vannbaserte produkter. I sjampo og dusjgeler bidrar de til å skape smidig skum. Som mykgjørende midler, myker PEG-forbindelsene og fukter huden. Noen av disse allsidige forbindelsene har også en rensende effekt. Bortsett fra kosmetisk industri brukes PEG-forbindelser i farmasøytiske og medisinske felt.

 

Hvordan NIVEA bruker PEG-forbindelser

NIVEA bruker PEG-forbindelser i kremer, lotioner, dusjgeler, sjampo og bade-essenser. Ikke bare utfører de et bredt spekter av funksjoner, de er også veldig hudvennlige og ikke kjent for å trigge allergier.

 

Potensielle problemer

Det har vært påstander om at PEG-forbindelser kan passere gjennom huden i kroppen og bære andre, potensielt skadelige ingredienser med dem. Sannheten er: det er mange forskjellige PEG-forbindelser, og ikke alle virker på samme måte. Noen stoffer gjør faktisk huden mer permeabel - og de skal det, fordi de brukes i medisinske salver. Andre krysser ikke hudbarrieren. Om PEG-forbindelsene påvirker hudpermeabilitet, avhenger også av konsentrasjonen og de andre ingrediensene som brukes i produktformelen. Sann til vår forpliktelse til å bruke bare sikre og nødvendige ingredienser, velger NIVEA forbindelsene i våre produkter svært nøye. Vi holder også konsentrasjonsnivåene lave nok til å sikre trygg bruk. For hver ny formel er det en omfattende testperiode der vi sørger for at det ikke irriterer, forårsaker allergier eller har andre uønskede effekter.

Silikoner

Hva er silikoner?

Silikoner er kjemiske forbindelser som er unikt glatt og flytende. Som silikonoljer gir de hudpleieprodukter sin behagelige tekstur og gjør dem enkle å påføre.

 

Silikoner: funksjoner og sikkerhet

Silikoner er "smoothifiers" i kosmetikkverdenen: uten dem ville ansiktskremer og lotioner være røffere og mindre behagelig å påføre. Kjemisk sett er silikoner en gruppe forbindelser som inneholder kjeder bestående av silisiumatomer og oksygenatomer kombinert med andre element. De tåler svært høye temperaturer, reagerer ikke lett med andre stoffer, og er hudvennlige.

Silikoner er trygge å bruke med matvarer - kanskje du eier en silikonespatel eller annet kokekar laget av silikon. Silikonene som brukes i kosmetikk er silikonoljer: klare, luktfrie væsker som gir kremer og andre produkter deres glatte, silkeaktig tekstur.

 

Hvordan NIVEA bruker silikoner

NIVEA bruker omtrent 30 forskjellige silikoner, og rundt 20 prosent av våre produkter globalt - hovedsakelig produkter som etterlates på, som ansiktskremer og lotioner eller deodoranter, inneholder silikoner. Hvorfor så mange forskjellige silikoner? Fordi hver og en av dem har en bestemt effekt, og vi tar vare på og inkluderer bare ingredienser som har en merkbar fordel for produktopplevelsen din. Silikonoljer i kremer og sørger for at produktet er en glede å bruke og gir huden en myk smidig berøring. I hårpleie forhindrer silikoner statisk ladning og krusning, noe som legger til rette for mykt og smidig hår. I flytende deodoranter sikrer de at de aktive antiperspirant-ingrediensene fordeles jevnt og ingenting blir klumpet.

Det gode med silikoner er at de ikke bare er høyt multi-talentfulle, men også trygge og hudvennlige. Mer enn noen naturlige oljer! Når naturlige oljer reagerer med oksygen, kan det resulterer i at produktene irriterer huden eller forårsake allergiske reaksjoner. Silikonoljer, derimot, utløser sjelden allergier og oksyderer ikke lett. Dette - i tillegg til dets store fluiditet - gjør dem godt egnet for huden og ideelle for bruk i kosmetikk. Men er ikke silikon i hårpleieprodukter tungt for håret ditt? Det finnes ingen systematiske studier som viser at silikon veier håret ned. NIVEA hårpleieformler skylles ut lett og lar håret skinne i all sin herlighet. Vi tilbyr også silikonfrie sjampoer og balsamer for å gi valget til deg.

 

Potensielle problemer

Det er hevder at silikonoljer fra kosmetikkprodukter kan skade miljøet. Silikonene i sjampo, balsam eller andre produkter som blir skyllet ut, går ned i avløpet og havner i avløpsvannet. Silikoner er svært stabile og må derfor ikke lett nedbrytbare. Da de er nesten uoppløselige i vann og giftfri, kan vi konkludere med at de ikke utgjør en risiko for miljøet. Nylig sykliske silikoner har blitt vurdert av Det europeiske kjemikalieagentur som potensielt skadelig for miljøet, selv om andre myndigheter f.eks. i USA og Canada anser disse sykliske silikonene som trygge. Disse sykliske silikonene (D5 og D6) bør ikke forveksles med flertallet av andre silikoner som ikke faller i denne gruppen og anses å være miljøfarlige, da de heller ikke bioakkumulerer eller er giftige for levende ting i henhold til gjeldende forskning.

Vi overvåker nøye videre forskriftsmessig utvikling og vitenskapelig forskning på sykliske silikoner for å gjennomgå og forberede våre tiltak for kontinuerlig å utvikle våre produkter og gi best mulig ytelse både for forbrukeren og for miljøet.


Signatur

Søt mandelolje

Hva er søt mandelolje?

Søt mandelolje er kaldpresset fra modne mandelkjerner - den søte, frukten av mandeltreet skrelles - og deretter raffineres. Den gylne oljen med sin milde, søte nøtte-aroma har blitt brukt i medisin og hudpleie i mange århundrer.

 

Hva er så spesielt med søt mandelolje?

Ikke bare er mandler deilig, næringsrik og veldig sunn matbit – Olje presset fra dem er svært tålelig for alle hudtyper, spesielt tørr og sensitiv hud. Den har et høyt innhold av umettede fettsyrer (90 prosent). Og oljen inneholder også 20-30 prosent linolsyre, et stoff som forekommer naturlig i menneskehuden. Gamle kinesiske, Grekos-persiske og Ayurvediske medisinske skoler brukte søte mandeloljer.

 

Hvordan bruker NIVEA søt mandelolje

NIVEA bruker kaldpresset, raffinert søt mandelolje i et bredt spekter av hudpleieprodukter. All vår mandelolje er hentet naturlig og av høyeste kvalitet. Fra 1000 kilo skrelte mandelkjerner utvinner vi ca. 400 liter søt mandelolje. Det som gjenstår av kjernene er en slags mandelklid som brukes i peeling og masker for ansikt og kropp.

Keratin

Hva er Kreatin?

Kreatin er en organisk forbindelse produsert i leveren, nyrene og bukspyttkjertelen. Det spiller en viktig rolle i energiforsyningen i våre organer da det fungerer som et batteri som binder, transporterer og slipper ut energi.

 

Hva er så spesielt med kreatin?

Funnet naturlig i huden din, fungerer kreatin som et energilager. Etter hvert som vi blir eldre, reduseres kroppens kreatinproduksjon. NIVEA kan bevise at Kreatin lett kommer inn i huden fra våre formler og dermed kan bidra til å holde et høyere nivå av denne hudens egen substans.

 

Hvordan NIVEA bruker kreatin

NIVEA bruker kreatin i kombinasjon med andre ingredienser som koenzym Q10 i vårt Q10 Plus-utvalg, men også i andre produkter når hudtilstanden krever denne typen energikilde.


Eucerit

Hva er Eucerit?

På en måte er Eucerit grunnmuren for moderne kosmetikk og hele NIVEA-merket. Oppdaget for over hundre år siden ble emulgatoren en nøkkelbestanddel av vår ikoniske NIVEA Creme. Eucerit gjør det mulig å blande oljeholdige og vannavlede deler i kosmetiske produkter, som virker som en forbindelse mellom oljeaktige og vannbaserte komponenter. Eucerit er en naturlig avledet substans, avledet av ullvoks.

 

Hva er så spesielt med Eucerit?

De fleste kosmetikkprodukter er sammensatt av oljeholdige og vannbaserte deler. Å gjøre dem til en jevn, kremaktig og stabil tekstur er en av de største utfordringene i kosmetikkverdenen. Mange tidlige emulgatorer holder kun olje og vann sammen så lenge temperaturen ikke endres. Dette er grunnen til at funnet av Eucerit var en milepæl i hudpleieutvikling. Eucerit lages av renset ullfett og ("den vakre voks") holder emulsjonene stabile, selv under ekstreme klimatiske forhold.

 

Hvordan NIVEA bruker Eucerit

For NIVEA er Eucerit dobbelt spesiell. Ikke bare er det en effektiv emulgator, men også en viktig ingrediens i vår ikoniske NIVEA Creme. Faktisk var det oppdagelsen av Eucerit i begynnelsen av det 20. århundre som tillot NIVEA Creme oppfinnere Oscar Troplowitz, Dr. Paul Gerson Unna og Isaac Lifschütz å skape sin snøhvite, stabile hudkrem. Det nye produktet revolusjonerte kosmetikkverdenen. NIVEA Creme var toppmoderne for over 100 år siden og er fortsatt ikonisk i dag. Det gir effektiv hudpleie og beskytter huden mot å tørke ut. NIVEA Creme tolereres ekstremt godt, passer for alle hudtyper, til og med følsom hud. Som en av de første kremer som tåler både høye og lave temperaturer, kan NIVEA Creme sendes ut over hele verden. Det ble en global suksess og gjorde NIVEA til verdensledende hudpleiemerkevare *.

* Kilde: Euromonitor International Limited; NIVEA etter paraply merkenavn i kategoriene Kroppspleie, ansiktspleie og håndpleie; i retail verdier, 2018

Q10

Hva er Q10?

Koenzym Q10 er et molekyl som kroppen produserer. Det er essensielt for cellenes energimetabolisme. Som energigiver hjelper det våre celler til å vokse, bli friske og regenerere. Q10 er også en kraftig antioksidant som bekjemper frie radikaler, svært reaktive molekyler som ødelegger celler på mange nivåer, inkludert celle DNA, proteiner og lipider.

 

Hva er så spesielt med Q10?

Q10 er kroppens energiforsyning. Det meste av kroppens energi genereres ved hjelp av dette koenzymet. Q10 er spesielt viktig for organer som trenger mye energi, inkludert huden vår, kroppens største organ. Sunn, ung hud regenererer stadig og lettere enn eldre hud, og det trenger Q10 å gjøre det.

Etter hvert som huden vår aldrer, reduserer Q10-nivåene i hudceller våre raskt. Det er også andre faktorer som senker Q10-nivået, inkludert stress, visse stoffer og UV-stråling. Matvarer som kjøtt, egg, fisk, nøtter, poteter, brokkoli og spinat er gode kilder til Q10. Aktuell anvendelse av passende kosmetiske formler som inneholder hudens eget koenzym Q10 verifiserer påfyll av Q10-depotet i huden. Dette støtter energiomsetningen av hudceller og reduserer antall frie radikaler.

 

Hvordan NIVEA bruker Q10

NIVEA har vært i forkant med Q10-forskning i flere tiår. På 1990-tallet var vi de første som introduserte Q10 hudpleie til massemarkedet - og vi har utviklet formelen siden dess. Våre Q10-produkter inneholder høy kvalitet Q10, og vi gjør det lett tilgjengelig for huden med våre utførlige formler. Vi gjennomfører kontinuerlig studier og omfattende forskning for å videreutvikle våre Q10-produkter, og legger til kompatible partnere som kreatin eller den sterke antioksidant C-vitamin, avhengig av hudtilstanden produktet er designet til.


Funksjoner

AKTIVE INGREDIENSER

Flere aktive ingredienser brukes i NIVEA SUN-produkter. Panthenol, for eksempel, er et B-Vitamin kroppen ikke kan produsere i seg selv og er kjent for å støtte hudens regenerering og for å forbedre fuktigheten.

 

FARGEPEGMENTER

Utvalgte NIVEA Sun Kids-produkter inkluderer fargestoffer for å gjøre påføringen av solkrem mer leken, slik at barna forbinder solbeskyttelse med moro fra en tidlig alder.

 

EMOLLIENTER

Emollienter, f.eks. Butylenglykoldikaprylat / Dicaprat eller Dibutyl Adipate, er oljer eller oljedannende midler som brukes for å opprettholde en myk og jevn hudfølelse.

 

EMULGATORER

NIVEA Sun produkter bruker emulgeringsmidler, f.eks. Sodium Stearoyl Glutamat, for å spre små oljedråper i vann - akkurat som din melk i kjøleskapet - for å gi et produkt som er behagelig å bruke på huden.

 

FILM DABBERE

Filmdannere, f.eks. VP / Hexadecene Copolymer, brukes til å sikre at solkremen danner en dekkende vanntett film på huden, noe som er kritisk for produkter med ekstra vanntett UVA- og UVB-beskyttelse.

 

PARFYME

Parfyme brukes til å skape NIVEAs ikoniske og elskede duft for å vekke følelsen av en vakker solrik dag på stranden.

 

FUKTIGHETSGIVERE / LØSEMIDLER

Fuktighetsgivende midler, f.eks. Glyserin, er ingredienser som brukes i kosmetiske produkter for å senke fuktetap. Løsemidler er væsker som brukes til å oppløse de faste komponenter i formelen.


NEUTRALIZING AGENTS

Neutralizing agents, e.g. Sodium Hydroxide or Citric Acid, are used to adjust the pH value of our formulas.

 

POWDERS

Powders, e.g. Distarch Phosphate or Silica, help absorb oil on the skin, which leads to a pleasant skin feeling.

 

PRESERVATIVES

Preservatives prevent or retard microbial growth thus protect sun protection products from spoilage.

 

PROPELLANTS

Propellants, e.g. Butane, Isobutane or Propane, help the formula to be expelled from the packaging.

 

RHEOLOGICAL MODIFIERS

Rheological modifiers, e.g. Microcrystalline Cellulose or Xanthan Gum, are used to alter the viscosity of an emulsion and allow us to create different formula types like lotions and sprays.

 

STABILIZERS

Stabilizers help to maintain the function and activity of other ingredients in the sunscreen.

 

UV-FILTERS

Sunscreen protects skin against harmful UV radiation thanks to UV filters. Mineral UV filters, e.g. Titanium Dioxide, reflect the sun‘s rays while organic UV filters, e.g. Methoxydibenzoylmethane (organic UVA filter) and Phenylbenzimidazole Sulfonic Acid (organic UVB filter), absorb them.