Hvordan beskytter
NIVEA huden mot solskader
Solskinn er generelt bra for vårt velvære. Solens stråler fremmer produksjonen av lykkehormonet serotonin, så solen gjør oss lykkelige. Solstråler gir oss en vakker glød og stimulerer hudens vitamin D-produksjon, noe som er spesielt viktig for beinstabilitet og vår generelle helse. Men såkalte UVA- og UVB-stråler i sollys kan også ha negative effekter på huden vår. UVB-stråler kan trenge inn i det øvre laget av huden og er ansvarlig for smertefull solbrenthet. På grunn av det høye energinivåer kan UVB-stråler gjøre skade direkte på DNA som i verste fall kan føre til hudkreft. UVA-stråler trenger dypere inn i huden. Selv om vi vanligvis ikke er klar over dem fordi de ikke er smertefulle, danner de frie radikaler som kan skade celler og DNA og kan føre til hudkreft. UVA-indusert fri radikal stress kan føre til allergi og hudaldring: Ca. 80% av rynker er forårsaket av UVA lys!
Det er derfor vi må nyte solen ansvarlig og med tilstrekkelig solbeskyttelse. Et av de vanligste beskyttelsesmiddelene er å bruke solkremprodukter. Takket være den innovative styrken til forsknings- og utviklingsavdelingene tok NIVEA en banebrytende rolle i solbeskyttelsesprodukter (første offisielle NIVEA solbeskyttelseskrem ble lansert i 1936!) Og er i dag verdens ledende solbeskyttelsesmerke *
Våre NIVEA solkremprodukter inneholder UV-filtre som er avgjørende for å beskytte huden mot de skadelige effektene av sollys. Generelt er det to typer UV-filtre: Organiske (også kalt kjemiske) UV-filtre absorberer UV-strålene og omgjør energi til varme. Solkrem som inneholder organiske UV-filtre kan ha fordeler som enkel påføring eller gjennomsiktige formularer. Foruten organiske filtre er det også mineral (eller med andre ord - fysiske) UV-filtre. De består av små partikler som danner en slags skjold når du bruker solkrem. UV-stråler reflekteres av dette skjoldet, slik at de ikke kan skade huden din. Imidlertid er produkter som inneholder mineralbaserte UV-filtre, mindre lett å påføre på huden enn produkter som bare inneholder organiske UV-filtre eller i kombinasjon av organiske og mineral UV-filtre. Solkrem som inneholder kun mineral UV-filtre har en tendens til å etterlate en svak hvitaktig film som vil variere i tykkelse avhengig av solbeskyttelsesfaktoren.
For å sikre pålitelig solbeskyttelse og den hyggeligste opplevelsen ved hvert brukstilfelle, tilbyr NIVEA solkremprodukter med enten organiske UV-filtre eller med en kombinasjon av mineral og organiske UV-filtre.
* Kilde: Euromonitor International Limited; NIVEA i kategorien Solpleie, inkl. Solbeskyttelse, Aftersun og Self-Tanning; i retailverdi, 2018 data
Solbeskyttelse og korallrevene
NIVEA har forpliktet seg til å redusere eventuelle negative miljøpåvirkninger, inkludert korallrev - et av de mest varierte marine økosystemene. Omtrent en fjerdedel av alle sjø-arter er avhengig av rev. Det er velkjent at overlevelsen av korallrev rundt om i verden er truet av ulike faktorer. Faktorene som bidrar til koralfall er komplekse og omfattende. To primære årsaker anses å være temperaturvariasjoner og ekstreme værforhold knyttet til globale klimaendringer. Lokale faktorer som forurensning forårsaket av kystutvikling og landbruk, ikke-bærekraftig fiskepraksis og et økende antall invasive koralskadende arter spiller også en nøkkelrolle.
Ifølge nyere studier som ble undersøkt på koraller under laboratorieforhold, er spesifikke UV-filtre - primært oksybenzon (benzofenon-3) og oktinoxat (etylheksylmetoksykinnamat) - mistenkt for å øke graden av koralbleking. Fra og med 2021 vil solbeskyttelsesprodukter som inneholder disse kjemiske UV-filtrene bli bannlyst på Hawaii.
Vi har aldri brukt oxybenzone i våre europeiske NIVEA solkremprodukter, da dette UV-filteret ikke tilfredsstiller de høye kravene vi stiller for solkrem. Octinoxat har blitt eliminert fra alle europeiske NIVEA solbeskyttelsesprodukter allerede i 2016. Det betyr at alle europeiske NIVEA solkremprodukter allerede var i samsvar med Hawaii Reef lovgivningen før den ble godkjent i 2018.
NIVEA bruker kun UV-filtre som er ansett som trygge for forbrukere og miljøet av de relevante reguleringsmyndighetene. Vi vurderer vår bestanddel av ingredienser for deres mulige miljøpåvirkninger. Nye ingredienser må oppfylle våre strenge standarder og vi ville ikke implementere ingredienser hvis dagens vitenskapelige kunnskaper og påfølgende miljørisikovurderinger i forhold til våre produkter viser at de er skadelige for miljøet.
Forskning på UV-filtre og deres miljøpåvirkning er imidlertid fortsatt i et tidlig stadie, og har hittil hovedsakelig vært utført i laboratorier. Det er derfor ingen vitenskapelig sikkerhet i hvilken utstrekning UV-filtre påvirker korallrev og havmiljøet ellers under virkelige forhold.
Vi ønsker å være i samsvar med tiden og jobbe etter de nyeste vitenskapelige funn for å vellykket drive bærekraftig innovasjon. Derfor er vi intensivt i dialog med forskere, bærekraftighetseksperter og våre leverandører for å hjelpe oss å forbedre og sikre at våre NIVEA solbeksyttelsesprodukt er miljøvennlige.