Hvor lenge varer solkremen?


GÅR SOLKREMEN AV?
Om du ønsker å vite når solkremen går ut eller hvor lenge du kan vente med å påføre et nytt lag kan NIVEA hjelpe.

HVOR LENGE VARER SOLKREMEN DIN?

KAN DU BRUKE EN SOLBESKYTTELSE FRA I FJOR?

NIVEA garanterer en produktkvalitet for 12 måneder etter åpning. Når produktet er lagret under normale forhold i romtemperatur og ikke ser eller lukter rart, kan den brukes også neste sesong.

Solkrem kan gå ut på dato og få redusert hylletid av faktorer som fysisk ustabilitet (separering av emulsjon). Endringer i parfyme og farge på produktet. Den brede mening at SPF til et solpleieprodukt synker over tid og kun ferske produkt gir full beskyttelse er ikke sant.

Finn ut hvilken SPF du trenger her.

HVOR LANG TID ER DET FØR SOLKREMEN GÅR UT PÅ DATO?

Alle NIVEA solprodukt har bevist en levetid uåpnet på hylle på 30 måneder fra produksjonsdato om de ikke har en spesifikk markering for når de går ut på dato eller siste bruksdato, men for å passe på at solkremen varer lengst mulig er det lurt å:

  • Oppbevare solkremen i et kjølig, mørkt og tørt sted når den ikke er i bruk for å sikre stabiliteten til produktet.
  • Passe på teksturen, lukten og fargen til produktet.

Eksponering til varme og lys kan over tid lede til ustabilitet av den grunnleggende strukturen til produktet. Vårt råd er å kaste ethvert gammelt produkt som er kornete, vannaktig eller misfarget eller om lukten har endret seg.


SOLBESKYTTELSE

HVOR LENGE VARER SOLKREMEN PÅ HUDEN DIN?

Hvor lenge varer solkrem? De fleste smører kun på 25 – 50% av anbefalt mengde solkrem. For vannbestandig solkrem er det anbefalt å smøre deg inn minst hver andre time og etter bading. Dette må gjøres fordi aktiviteter som svømming kan gjøre at solkremen går av.

Også svetting og gnidning av huden med håndklede kan fjerne noe av solbeskyttelsen.

Høyere SPF vil holde deg mer beskyttet i solen. En SPF på 30 som NIVEA Sun Protect & Moisture Lotion SPF 30 beskytter deg fra 97% av solens skadelige stråler, og SPF 50 som NIVEA Sun Protect & Moisture Travelsize SPF 50 vil beskytte deg mot 98% av UV strålene. Det er ingen solbesykttelse som beskytter 100% mot solstrålene, og en høyere SPF vil ikke beskytte deg lenger tid, du må fremdeles passe på å påføre solkrem like ofte med en høy SPF fordi den også går av.

Les vår guide på hvordan pleie solbrent hud her.


HVOR OFTE BURDE DU PÅFØRE NY SOLKREM PÅ HUDEN?

For å beskytte huden fra solbrenthet er det viktig å vite når og hvor ofte du burde smøre på vannbestandig solkrem.