plants in the sun

VÅR VISJON: KLIMANØYTRALITET

ONE SKIN. ONE PLANET. ONE CARE.

VÅR VISJON: KLIMANØYTRALITET

Kampen mot klimaendringer er menneskehetens viktigste miljøutfordring. Derfor har NIVEA satt ambisiøse Kampen mot klimaendringer er menneskehetens viktigste miljøutfordring. Derfor har NIVEA satt ambisiøse , som er helt på linje med det nyeste innen klimaforskning. Målene dekker ikke bare den betydelige reduksjonen av CO2-utslipp på produksjonsstedene våre, men omfatter også de indirekte utslippene fra NIVEA-produktenes ingredienser og emballasjematerialer.

Hvordan utvikler NIVEA klimavennlige hudpleieprodukter?

Prosessene på NIVEAs produksjonsanlegg, som blanding av formler og fylling av flasker, utgjør bare en liten del av produktenes karbonavtrykk. For å bli virkelig klimavennlige har NIVEA sett nærmere på og vurdert de forurensende utslippene, for eksempel når vi ekstraherer råvarer til ingrediensene våre og når vi produserer emballasjematerialer.

Prosessene på NIVEAs produksjonsanlegg, som blanding av formler og fylling av flasker, utgjør bare en liten del av produktenes karbonavtrykk. For å bli virkelig klimavennlige har NIVEA sett nærmere på og vurdert de forurensende utslippene, for eksempel når vi ekstraherer råvarer til ingrediensene våre og når vi produserer emballasjematerialer.

Ved å redusere samlede utslipp langs hele verdikjeden med 30 prosent fra 2018 til 2025, gjør NIVEA sin del for å bremse den globale oppvarmingen. Dette målet er helt på linje med anbefalingene fra uavhengige forskere, for å unngå de katastrofale konsekvensene av en økning i den globale oppvarmingen på over 1,5 °C innen 2100.

climate friendly skin care

Hva er et «100 prosent klimanøytralt produkt»?

I tillegg til ambisiøse CO2-utslippsmål, forplikter NIVEA seg til å gjøre det som trengs og kompensere for gjenværende utslipp som ikke kan unngås, gjennom klimaprosjekter. Vårt veiledende prinsipp er å fortsette å måle, redusere og kompensere.

For å utvikle mer miljøvennlige hudpleieprodukter, toalettartikler og skjønnhetsprodukter måler vi produktenes CO2-fotavtrykk, ved å gjennomføre livssyklusanalyser i samarbeid med eksterne eksperter, helt på linje med anerkjente vitenskapelige standarder. Basert på denne kunnskapen velger vi ingredienser og emballasjeløsninger som bidrar til å redusere karbonutslippene våre. Likevel kan ikke CO2-fotavtrykket for et produkt reduseres helt til null, da det alltid vil være noen utslipp som ikke kan unngås.

Det er her NIVEA går lenger enn mange andre, ved å kompensere for de gjenværende CO2-utslippene gjennom klimaprosjekter. Ett eksempel er skogplantingsprosjekter som bidrar til å dempe klimaendringene. Trær tar opp CO2 fra atmosfæren gjennom fotosyntese, og karbonet lagres i biomasse som trestammer, røtter, løv og jord.

Vi velger som regel klimaprosjekter som er godkjente og revideres regelmessig etter internasjonale standarder, som Verified Carbon Standard (VCS) eller Gold Standard. Slik sørger vi for at klimapåvirkningen vår er reell, målbar, stabil og tredjepartsverifisert.

Resultatet av denne strategien er en balanse mellom CO2-utslipp og CO2 som tas opp i naturen. Når NIVEA følger denne tilnærmingen, snakker vi om «klimanøytralisert» i stedet for «klimanøytral» fordi vi vil fremheve at produktene våre ikke er helt klimanøytrale når de forlater produksjonsanleggene. Klimanøytralisering er et resultat av en påfølgende handling som bidrar i kampen mot klimaendringer.

NIVEAs klimanøytrale ansiktspleieserie Naturally Good

NIVEA er stolt over å presentere sin første klimanøytrale produktserie: Naturally Good ansiktspleie. Vi har jobbet hardt for at disse produktene både skal være naturlig bra for huden din, og som et mer miljøvennlig hudpleieprodukt være mer skånsomme for miljøet.

  • De sammenleggbare eskene er laget av inntil 89,6 prosent resirkulert papir, og bidrar til å verne dyrebare naturressurser.
  • Formlene inneholder 99 prosent ingredienser av naturlig opprinnelse, samt pleiende oljer og ekstrakter fra økologisk jordbruk.
  • Produksjonen av de resirkulerbare plastkrukkene våre brøyter ny mark med kombinert bruk av plantebaserte og fossile materialer. Selv om vi ikke bruker bare plantebaserte materialer ennå, garanterer vi at tilsvarende mengde som brukes for krukkene er integrert i prosessen. Dette er verifisert og garantert av den uavhengige ISCC Plus-sertifiseringen.
  • 100 prosent av strømmen vi bruker til å produsere ansiktpleieprodukter kommer fra fornybare kilder.

naturally good product range

Selv om vi klarte å redusere CO2-utslippene for ansiktspleieproduktene i Naturally Good-serien ønsket vi å gjøre mer, og bestemte oss for å kompensere for de gjenværende CO2-utslippene.

Hvilket klimaprosjekt støtter NIVEA nå?

NIVEA finansierer skogplanting i den kinesiske provinsen Guizhou for å kompensere for de gjenværende utslippene i Naturally Good Face Care-serien. Å plante trær er et av de mest konkrete bidragene til å redusere klimaendringer.

Landsbyboere. Siden flertallet av dem lever i fattigdom, er det vanskelig for landsbyboerne å koordinere skogplantingsprosjekter eller holde ved like de nyplantede skogene på en effektiv måte uten økonomisk støtte. Prosjektet dekker 23 700 hektar tidligere ufruktbart land i Shuicheng fylke, Pan fylke og Liuzhi-distriktet i provinsen Guizhou.

Alle skogplanting utføres i samarbeid med lokale bønder, som gir dem muligheter for inntekt. Prosjektet har som mål å redusere klimaendringene ved å fange og lagre CO2 fra atmosfæren gjennom skogplanting/biomassevekst.

Prosjektet er sertifisert gjennom Verified Carbon Standard (VCS), som er en av de ledende globale standardene for validering og verifisering av frivillige reduksjoner i karbonutslipp. Hvis du vil vite mer, gå inn på FirstClimate.

Klimanøytral drift innen 2030

Engasjementet i å verne om planeten og fellesskapet inkluderer også hvordan vi produserer NIVEA-hudpleie på fabrikkene våre. Siden slutten av 2019 har alle NIVEA-anleggene kun vært drevet med elektrisitet fra fornybare kilder. Dette tiltaket har redusert våre energirelaterte CO2-utslipp betydelig. Vi ønsker likevel å redusere karbonavtrykket enda mer med et overordnet mål om å nå klimanøytral drift innen 2030.

heart shaped earth

Fremdrift godkjennes av den ideelle organisasjonen Carbon Disclosure Project (CDP)

NIVEAs moderselskap Beiersdorf, har blitt belønnet for innsatsen: I den siste CDP-rangeringen står vi oppført som et Climate A-List-selskap. Det er en stor anerkjennelse av de ambisiøse målene våre for klimatiltak og miljøtransparens i 2020.

ONE SKIN. ONE PLANET. ONE CARE.

Vi ønsker å være 100 prosent transparente og svare på alle spørsmålene du har om bærekraft hos NIVEA. Hvis du ikke finner svarene du leter etter på dette nettstedet, eller ser etter mer detaljert informasjon, gå tilnettstedet til Beiersdorf, NIVEAs moderselskap.