FILOSOFI OG MÅL

DERFOR ER BÆREKRAFT VIKTIG FOR NIVEA

ONE SKIN. ONE PLANET. ONE CARE.

Som et ledende hudpleiemerke med over 100 års kompetanse, vet vi godt hvilke utfordringer vi står overfor: Vi leverer førsteklasses hudpleie som er tilgjengelig for alle, derfor finner du NIVEA i nesten alle husholdninger. Vi er takknemlige for tilliten du viser NIVEA. Og vi ønsker å leve opp til denne tilliten ved å levere produktene våre på en mest mulig bærekraftig måte. Vi er nemlig like bekymret som deg for miljøutfordringene som ligger foran oss. Noen av dem er synlige, som forurensningen som skapes av ekstreme mengder plastavfall, mens hovedårsaken til menneskeskapte klimaendringer, drivhusgassen, er usynlig. 

Hos NIVEA har vi forpliktet oss til å gjøre en innsats for å løse disse utfordringene, fordi vi ønsker å bidra til at den blå planeten vår skal være et vakkert hjem også for generasjonene som kommer.

One Skin. One Planet. One Care.

Huden står i sentrum for alt vi gjør hos NIVEA. Vi tror på å jobbe med hudens biologi for å bidra til sunn, vakker hud. Naturlig vakker, for alle hudtyper og farger. Huden er vår direkte forbindelse til miljøet: Den forbinder oss til dem vi er glad i gjennom berøring og gjennom den kan vi føle naturelementene, forfrisket av regn og vind som er oppvarmet av solen. 

Vi har bare én planet. Det er hjemmet vårt, og vi er like avhengige av en sunn planet som vi er av sunn hud. Men planeten vår er ikke lenger i balanse, og den naturlige skjønnheten falmer på grunn av overforbruk av ressurser, og miljøforurensning. Kampen mot klimaendring er menneskehetens viktigste miljøutfordring.

NIVEA vil ikke at du skal inngå kompromisser. Vi lover at omsorg for huden din også skal gjelde beskyttelse og bevaring av planeten vår. Ved å forandre produktene, redusere CO2-fotavtrykket og faktisk endre måten vi gjør forretninger på, gjør vi det mulig for deg å ta vare på huden og planeten samtidig. Dette er en reise, og vi er ikke framme. Men NIVEA forplikter seg til å vise omsorg ikke bare for huden.

NIVEAs bærekraftsmål

Hvis vi som et ledende hudpleiemerke ønsker å ha en positiv innvirkning på planeten, må vi opptre mer bærekraftig. Vi må være mer bevisste på hvor viktig det er å beskytte og ta vare på den vakre planeten vår. Og mens vi gjør det må vi jobbe hardt for å motvirke de ødeleggende resultatene som klimaendringer og forurensning har hatt og fortsetter å ha. Finn ut mer om NIVEAs bærekraftsmål:

Kjempe mot klimaendringene: Vi jobber hele tiden for å utvikle de beste hudpleieproduktene, og samtidig følger vi med på hvordan vi kan redusere CO2-utslippene og spare energi i hele verdikjeden vår.

- Reduksjon av alle utslipp fra verdikjeden med 30 prosent innen 2025
- Klimanøytral drift innen 2030
- Klimanøytraliserte produkter

Miljøvennlige formuleringer Ved å implementere miljøvennlige og biologisk nedbrytbare råvarer, jobber vi for å forbedre miljøkompatibiliteten i den samlede porteføljen vår.

 
- NIVEA-produkter skal være helt uten mikroplast innen utgangen av 2021. - Vi klarte å nå dette målet innen utgangen av 2021.
- Det skal være utelukkende biologisk nedbrytbare polymerer i våre EU-produktformler innen utgangen av 2025

 

Bærekraftig plastemballasje og avfallsreduksjon: Styrt av prinsippene i den sirkulære økonomien, har vi i NIVEA tatt på oss oppdraget med å bruke plast på en ansvarlig måte i produktemballasjen. Tilnærmingen vår er enkel: Vi skal redusere bruk av plast der det er mulig, resirkulere plast så ofte vi kan, bruke annet materiale der det gir mening og motivere kundene våre til å gjenbruke emballasje. 

- 100 prosent av emballasjen skal være påfyllbar, gjenbrukbar eller resirkulerbar innen 2025
- 50 prosent reduksjon av fossilbasert jomfruelig (ny) plast innen 2025
- 30 prosent resirkulerte materialer i vår plastemballasje innen 2025
- 30 prosent avfallsreduksjon i våre produksjonsanlegg innen 2025
- Null produksjonsavfall til deponiet

 

Ansvarlige anskaffelser: NIVEA vil behandle naturen med respekt. Derfor skal vi gjennom målene våre bidra til økologisk jordbruk, forhindre avskoging og støtte lokalsamfunnene og regionene der ingrediensene våre vokser. 

-  Alle fornybare ingredienser fra bærekraftige kilder innen 2025
-  Avskogingsfrie anskaffelser av hovedråvarer innen 2025
- 100 prosent av palmekjerneoljen har vært anskaffet bærekraftig siden slutten av 2020
- 100 prosent av de sammenleggbare eskene har vært FSC-sertifisert siden 2019

 

Redusere vannforbruk: Som produsent av hudpleieprodukter er vi bevisst vårt store ansvar, og har gjort reduksjon av vannforbruk til et sentralt tema i vår bærekraftstilnærming.

- 25 prosent reduksjon av vannforbruket per produsert produkt innen 2025


ONE SKIN. ONE PLANET. ONE CARE.

Vi ønsker å være 100 prosent transparente og svare på alle spørsmålene du har om bærekraft hos NIVEA. Hvis du ikke finner svarene du leter etter på dette nettstedet, eller ser etter mer detaljert informasjon, gå til nettstedet til Beiersdorf, NIVEAs moderselskap.