respecting animals

RESPEKT FOR DYRENE

ONE SKIN. ONE PLANET. ONE CARE.

RESPEKT FOR DYRENE

NIVEA mener at å ta vare på planeten også betyr å ta vare på og respektere dyrene vi deler planeten med. Selv om mange mennesker deler denne overbevisningen, er det fremdeles usikkerhet knyttet til noen merkevarer og hva det egentlig betyr at kosmetikk er dyrevennlig og ikke benytter dyreforsøk.

Hos NIVEA ønsker vi å være tydelige på at vi bryr oss om hvordan dyrene har det: Vi har et klart standpunkt mot dyreforsøk, og vi tilbyr et bredt utvalg veganske hudpleieprodukter, 100 prosent fri for animalske ingredienser. Vi har også som mål å beskytte økosystemer som har et spesielt rikt og unikt biologisk mangfold.

NIVEAs ståsted når det gjelder testing på dyr

Hos NIVEA er vi overbevist om at testing på dyr er unødvendig, for å kunne vise at produktene våre er effektive og bra for huden din. Med mer enn 35 års erfaring er vi en av lederne innen utforming og bruk av alternative testmetoder. I 1992 utviklet forskerne våre verdens første offentlig godkjente test uten forsøk på dyr .

NIVEA har som mål å avskaffe testing på dyr for kosmetikkprodukter globalt. Dette er grunnen til at vi støtter flere internasjonale arbeidsgrupper gjennom deling av kunnskap og forskning. Vi jobber også med å overbevise myndighetene i Kina og andre deler av verden, som fortsatt krever dyreforsøk for bestemte kosmetikkprodukter, om at det er unødvendig, og oppfordrer dem samtidig til å offisielt vedta andre løsninger enn dyreforsøk.

Hvorfor merker ikke NIVEA varene med «ikke testet på dyr» eller «kosmetikk uten grusomheter mot dyr»?

Kosmetikk testet på dyr har vært forbudt i EU siden 2004 – og alle ingrediensene i disse produktene siden 2013. NIVEA ønsker denne milepælen velkommen, som viser retningen mot mer etiske retningslinjer for hudpleieprodukter. Alle tilgjengelige kosmetikkprodukter i EU er merket «ikke testet på dyr». Kunngjøring av et juridisk faktum gjenspeiler likevel ikke NIVEAs mål om ærlig og transparent kommunikasjon.

aloe

Hva er vegansk kosmetikk?

Begrepet «vegansk kosmetikk» viser til hudpleieprodukter, sminke og toalettartikler. For eksempel kropps- og ansiktsvask som ikke inneholder animalske ingredienser. Mange ingredienser er laget av det dyrene produserer, som bivoks, honning og melk. Ved ansvarlig uthenting er disse ingrediensene fornybare løsninger, som ikke bare er skånsomme for huden din, men også for dyrene som produserte dem.

På den annen side kan noen av ingrediensene være laget at biprodukter fra husdyrhold for matproduksjon. Mange forbrukere er opptatt av hvordan dyrene blir behandlet i disse situasjonene. Det handler om miljøspørsmål, som avskoging for å rydde plass til større beitemarker. Vi ser at storskala husdyrproduksjon driver klimaendringene betydelig, og NIVEA tar disse utfordringene på alvor.

For mange mennesker som ønsker å leve i harmoni med dyrene, stemmer de animalske ingrediensene ikke med disse verdiene. Derfor ser de etter alternativer, som veganske og plantebaserte hudpleieprodukter.


Hvordan bidrar NIVEA til å verne om det biologisk mangfold?

NIVEA føler ansvar for å beskytte den vakre planeten som ikke er bare vårt hjem, men også hjemmet til millioner av dyrearter som er avhengige av balanserte økosystemer som skoger, elver og savanner.

I tillegg til at vi sørger for å hente ut de plantebaserte ingrediensene på en god måte i harmoni med naturen, har NIVEAs morselskap Beiersdorf også som mål å beskytte økosystemer med spesielt rikt og unikt biologisk mangfold.

Vårt første økosysteminitiativ ligger på øya Borneo i Malaysia. Vi samarbeider med lokale partnere for å beskytte naturlige dyrehabitater i Tabin, da denne regionen er hjemmet til mange sjeldne arter. Målet de neste fem årene er å stabilisere bestanden til de truede artene, som den sjeldne elefanten og orangutangen som bor på Borneo.

For å oppnå målet skal vi fortsette å promotere bærekraftig palmeoljeproduksjon og avslutte avskoging. Innen 2025 skal alle palmeoljebønder og et totalt areal på 20 000 hektar i denne regionen være sertifisert i henhold til den internasjonalt anerkjente RSPO-standarden (Roundtable for Sustainable Palm Oil).

One Skin. One Planet. One Care.

Vi ønsker å være 100 prosent transparente og svare på alle spørsmålene du har om bærekraft hos NIVEA. Hvis du ikke finner svarene du leter etter på dette nettstedet, eller ser etter mer detaljert informasjon, gå til nettstedet til Beiersdorf, NIVEAs moderselskap.