responsible sourcing

ANSVARLIGE ANSKAFFELSER

ONE SKIN. ONE PLANET. ONE CARE.

ANSVARLIGE ANSKAFFELSER

Hos NIVEA bruker vi naturlige ingredienser i hudpleieformler og emballasjematerialer. Bruk av disse fornybare materialene er et viktig skritt bort fra en økonomi som er basert på fossilt brensel, og i retning en mer bærekraftig fremtid. Ved bruk av plantebaserte ingredienser og emballasjematerialer, er det også viktig å være oppmerksom på hvordan plantene dyrkes. NIVEA vil behandle naturen med respekt, derfor skal målene våre bidra til økologisk landbruk, forhindre avskoging og støtte lokalsamfunnene og regionene der ingrediensene våre vokser.

sustainability

Hvordan planlegger NIVEA å garantere ansvarlig materialinnkjøp?

Hos NIVEA har vi som mål å forhindre negativ påvirkning eller skade på miljøet ved å bruke dyrebare, naturlige ressurser. Målet vårt er å anskaffe 100 prosent av de fornybare ingrediensene bærekraftig innen 2025, og støtte økologisk jordbruk.

NIVEA har engasjert seg i den bærekraftige palmeoljeøkonomien, som ikke støtter avskogingen av regnskogene. Siden slutten av 2020 har vi bare brukt palmekjerneoljebaserteingredienser fra bærekraftig sertifiserte kilder. Dette gjelder alle produktene våre, over hele verden.

Vi bruker papir og papp som naturlig emballasjemateriale. Med sertifiseringen fra Forest Stewardship Council (FSC) sørger vi for at trebaserte produkter kommer fra bærekraftig forvaltede skoger som gir miljømessige, sosiale og økonomiske fordeler. Siden 2019 har alle våre sammenleggbare esker blitt laget av FSC-sertifisert materiale.

Måten ingrediensene anskaffes på har avgjørende og eksistensiell betydning for lokalbefolkningen. Dyrking av naturlige ingredienser går ofte tilbake familieeide småskala bedrifter, også kalt småbruk. Sammen med lokale, ideelle partnere samarbeider NIVEA med småbrukere i området, støtter dyrking uten avskoging og bidrar til å bedre levestandarden og økonomien i lokalsamfunnet.

sustainability

Naturlige hudpleieprodukter med sheasmør, fra Vest-Afrika

Sheasmør er en allsidig fuktighetskrem – og er ofte ingrediens i naturlige hudpleieprodukter. Folk i Afrika har brukt sheasmør i tusener av år, for å beskytte huden mot uttørking i det varme klimaet sør for Sahara. På grunn av de fuktighetsgivende og naturlig pleiende egenskapene har sheasmør blitt uunnværlig i kroppspleie og kosmetiske produkter over hele verden. Sheasmør av høy kvalitet er også en viktig ingrediens i mange NIVEA-produkter.

Som medlem av Global Shea Alliance (GSA) har vi som mål å fremme bærekraftig sheautvinning, samtidig som vi tar vare på menneskene som er involvert i sheaproduksjonen. Småbruksprosjektet vårt i Ghana og Burkina Faso gir 10 000 kvinnelige sheasamlere arbeid i fem år, gjennom opplæring, rene komfyrer og treplanting.

Fremme etisk hudpleie med arganolje fra Marokko

Arganolje brukes i flere NIVEA-produkter på grunn av de enestående hudpleieegenskapene. Marokkanere har brukt den dyrebare oljen fra argantrær i årtusener. Arganoljehandelen gir fremdeles befolkningen en stabil inntekt og skaper arbeidsplasser som hindrer avfolking i distriktene. Argantrær bidrar også til at ørkenen ikke vokser, fordi de dype røttene fungerer som vannreservoarer. På denne måten kan lokalsamfunn utnytte og dyrke jorden som tidligere var uttørket. Vi kjøper vår arganolje fra en lokal leverandør i Sørvest-Marokko og bidrar til støtte av sosiale, økonomiske og miljømessige prosjekter i tillegg til befolkningen som bor der.

organic ingredients

Using organic skincare ingredients: burdock fruit extract from Germany

Plantebaserte ingredienser fra økologisk landbruk bidrar til ansvarlig innkjøp, fordi denne typen landbruk benytter naturlige prosesser og begrenser bruken av syntetiske stoffer. Derfor bruker NIVEA et bredt spekter av organiske hudpleieingredienser, for eksempel borrefruktekstrakt.

Mange av oss kjenner borre fra barndommen. Fruktene har små borrer som hekter seg på klærne. Den taggete frukten stammer fra Asia hvor borre også i dag brukes som medisin, som i ayurvedisk urtemedisin og tradisjonell kinesisk medisin.

Forskere hos NIVEA har undersøkt effekten av borre på huden og oppdaget at ekstrakten øker produksjonen av kollagen. Vi bruker en spesiell sort borre som heter nuda, anskaffet fra Sachsen-Anhalt i Øst-Tyskland. Fruktekstrakten stimulerer produksjon av kollagen i huden, forhindrer tap at denne viktige komponenten i bindevevet og bidrar til betydelig reduksjon av rynker.

 

Økologiske hudpleieingredienser

Naturally Good aloe vera

Økologisk aloe vera: Naturally Good Radiance Day Cream

Økologisk arganolje: Naturally Good Regenerating Night Cream

Økologisk arganolje: Naturally Good Regenerating Night Cream

Hva gjør NIVEA for å fremme menneskerettigheter og en etisk skjønnhetsindustri?

NIVEA støtter aktivt menneskerettighetene langs hele verdikjeden, for å fremme en etisk kosmetikkindustri. Vi forplikter oss til å beskytte menneskerettighetene og tolererer ikke noen former for tvangsarbeid, barnearbeid, korrupsjon eller diskriminering i vår virksomhet eller i våre leverandørkjeder.

Å lage NIVEA-produkter er en felles innsats, og vi er ansvarlige for alle involverte, enten de er ansatt av oss direkte eller av våre forretningspartnere. Vi har laget både interne og eksterne etiske retningslinjer, inkludert juridisk bindende retningslinjer.

Vår tilnærming til bærekraftig og etisk forretningspraksis følger internasjonalt anerkjente prinsipper og retningslinjer, som FNs verdenserklæring om menneskerettigheter og de grunnleggende overenskomstene til Den internasjonale arbeidsorganisasjonen (ILO), og vi overholder selvfølgelig landsspesifikke lover og regler.

shaking hands

One Skin. One Planet. One Care.

Vi ønsker å være 100 prosent transparente og svare på alle spørsmålene du har om bærekraft hos NIVEA. Hvis du ikke finner svarene du leter etter på dette nettstedet, eller ser etter mer detaljert informasjon, gå til nettstedet til Beiersdorf, NIVEAs moderselskap.