snorkel coral reef

PLASTFORPLIKTELSER

PLASTFORPLIKTELSER

ONE SKIN. ONE PLANET. ONE CARE.

«Innen 2050 vil det være mer plast enn fisk i havet.» Ellen MacArthur Foundation Report 2016

 

Disse fremtidsutsiktene, i tillegg til bilder av forurensede elver og hav, har gjort oss alle dypt bekymret for hva vi etterlater oss til fremtidige generasjoner. Og den stadig økende plastproduksjonen forurenser ikke bare miljøet, den intensiverer klimaendringene. Samtidig finnes det gode grunner til å bruke plast: Det er svært lett, holdbart og sikkert for bruk i mange forskjellige industrier. Menneskene må sammen finne svar på hvordan vi løser det globale plastproblemet.

 

Styrt av prinsippene i den sirkulære økonomien, har vi i NIVEA tatt på oss oppdraget med å bruke plast på en ansvarlig måte i vår produktemballasje. Tilnærmingen vår er enkel: Vi skal redusere bruk av plast der det er mulig, resirkulere plast så ofte vi kan, bruke annet materiale der det gir mening og motivere kundene våre til å gjenbruke emballasjen vår. For å understreke engasjementet vårt, setter vi ambisiøse mål:

 

Innen 2025 skal vi redusere den fossilbaserte nyproduserte plasten vi bruker i emballasjen med 50 prosent (fra basisår 2019).
Vi følger målet ved å redusere vekten på emballasjen, integrere resirkulert innhold og erstatte fossilbasert plast med plantebaserte alternativer.

Innen 2025 skal vi ha 30 prosent resirkulert materiale i plastemballasjen vår.
Bruk av resirkulert materiale er avgjørende for å kunne motvirke rovdrift på naturressurser og forurensing fra plast. Ved å gi emballasjemateriale et nytt liv, forhindrer vi ytterligere utvinning av fossile ressurser til produksjon av ny plast og vi reduserer miljøforurensning som følge av etterspørsel etter sekundære materialer.

Innen 2025 skal vi sørge for at 100 prosent av plastemballasjen vår er påfyllbar, gjenbrukbar eller resirkulerbar.
Selvfølgelig slutter ikke vårt ansvar i hyllen. I stedet jobber vi med å lage emballasjen vår på en slik måte at den kan resirkuleres, etterfylles eller gjenbrukes. Slik kan den få et nytt liv, eller kanskje mange flere.

Innsatsen for en mer bærekraftig plastemballasje bidrar ikke bare til å forebygge forurensning, men fører også til reduserte CO2-utslipp som igjen støtter kampen mot klimaendringene.

Reduksjon av plast med NIVEA

less plastic

For å oppnå null avfall vil den beste løsningen for planeten vår helt klart være ingen emballasje. Men den løsningen kan dessverre ikke beskytte hudpleieproduktene hele veien fra produksjonsanleggene våre og hjem til deg. Når det gjelder plast kan vi likevel si at smått er godt! For å redusere vårt totale plastforbruk, vurderer vi hver enkelt type emballasje vi produserer og utfordrer oss selv til å bare bruke den materialmengden som er helt nødvendig. Denne fremgangsmåten er også den mest effektive når vi skal redusere CO2-utslippene knyttet til emballasje.

Vi er veldig stolte av vår lettvektsmester, flasken til NIVEA Naturally Good Body Lotion. som er laget av 50 prosent mindre plast enn en standard NIVEA body lotion-flaske. Den bærekraftige designen fører ikke bare til betydelig mindre plastavfall, men har også et skjult talent: På grunn av hakket i bunnen av flasken kan den klemmes og rulles helt sammen som en tube. Slik får du også få benyttet hver eneste dråpe lotion. I tillegg betyr mindre emballasje at flere produkter får plass på én transportpall, flere produkter i én lastebil, færre lastebiler på veiene og reduserte CO2-utslipp.

Resirkulering av plast med NIVEA

Bruk av resirkulert materiale er avgjørende for å kunne motvirke rovdrift av naturressurser og forurensing fra plast. Ved å gi emballasjemateriale et nytt liv, forhindrer vi ytterligere utvinning av fossile ressurser for produksjon av ny plast og vi reduserer miljøforurensning som følge av etterspørsel etter sekundære materialer.

Integreringen av resirkulert materiale kan være en teknisk utfordring alt etter hvilken type plast som brukes (PET, PE eller PP), og resirkulert plast av høy kvalitet er vanskelig å få tak i. Det er svært viktig for oss at det resirkulerte emballasjematerialet ikke skader sikkerheten eller effekten av hudpleieproduktene våre.

Vi har allerede gjort betydelige fremskritt: Innen utgangen av 2020 har NIVEA konvertert 90 prosent av PET-flaskene i Europa slik at de nå inneholder resirkulert materiale. Dette tiltaket alene vil spare oss for mer enn 1 200 tonn nyprodusert plast per år.

Du vil finne en merking på flere av våre produkter som viser at de er laget av i underkant 100 prosent resirkulert plast. Grunnen til at vi ikke har nådd 100 prosent ennå, er at vi tilsetter flaskene farge for å gi dem det typiske NIVEA-utseendet. Hvis vi skal farge plast, er det fremdeles nødvendig med en teknisk kombinasjon av fargestoff og nyprodusert plast. Fordi vi alltid vil være åpne om driften vår, velger vi å være ærlige også om dette.

body lotion

Resirkulert emballasje for ansiktsvask og kroppsrens

Mange av dine favorittprodukter fra NIVEA er allerede tilgjengelige i resirkulert emballasje. For eksempel PET-flaskene til NIVEA Micellar Water, eller de gjennomsiktige PET-flaskene til dusgeléen. I tillegg har utallige nylige produktlanseringer, som NIVEA Shower Fresh Blends, kommet på markedet i PET-flasker laget av minst 97 prosent resirkulert materiale (PCR), og vi unngår dermed 150 tonn fossilbasert nyprodusert plast.

Resirkulert emballasje for solkrem

Vi jobber også med å bytte til resirkulert materiale i NIVEA-emballasje for produkter som ikke trenger å vaskes av eller vaskes ut: I 2020 fikk vi integrert 95 prosent resirkulert PET i flaskene til NIVEA Sun Spray.

Vi har også begynt å implementere resirkulert PE i vårt kroppsvasksortiment for menn, og vil fortsette å utvide dette til flere produkter og kategorier i fremtiden.

recycling

Er NIVEAs plastemballasje resirkulerbar?

Hvorvidt emballasjen kan resirkuleres, avhenger av det lokale resirkuleringssystemet. Så sjekk med din lokale leverandør for avfallshåndtering om hvordan du best kan bidra til resirkulering av emballasje.

Hos NIVEA evaluerer vi all produktemballasje nøye i samarbeid med et eksternt institutt, for å finne ut hvor mye av emballasjens materiale som allerede kan oppspores, sorteres og resirkuleres, i stor skala. Noen ganger er nødvendige endringer for økt resirkulering små, men virkningsfulle. Et eksempel: Hos ansiktsrensserien NIVEA Micellar fjernet vi sølvfolien vi tidligere brukte på etiketten bak på flasken.

Et annet eksempel på tiltak vi satte inn for økt resirkulering, var da vi bestemte oss for å bruke nye fargestoffer i den svarte emballasjen. Tidligere ble svart plastemballasje ofte ikke oppdaget i den automatiserte sorteringsprosessen i resirkuleringsanlegg, og ble derfor brent. De nyutviklede fargepartiklene i emballasjen oppdages av dagens sorteringsteknologi og kan dermed ledes til resirkulering. Siden 2020 har vi brukt de nye fargepigmentene i NIVEA Micellar Expert-sortimentet, det samme gjelder sjampoer og dusjgeléer fra NIVEA MEN DEEP.

Gjenbruke plast med NIVEA 

Over hele Europa har NIVEA implementert forskjellige tiltak for gjenbruk med sikte på å redusere plastavfall og utslipp. Du får muligheten til å etterfylle dine favorittprodukter fra NIVEA.

I Tyskland ble våre første påfyllingsstasjoner for dusjgelé i butikk lansert i samarbeid med den store tyske apotekkjeden dm, i utvalgte butikker. Den spesialtilpassede påfyllingsstasjonen ble designet med brukervennlige funksjoner og høy hygienestandard, med sikte på å fremme gjenbruk og redusere engangsplast. Vi er stolte over å kunngjøre at den allerede har vunnet to priser: MUSE designpris og Sustainability Readers Award 2020 Packaging Europe.

I Frankrike og Storbritannia deltar NIVEA i pilotfasen av Terracycle's Zero Waste Initiative "Loop", med to produkter fra NIVEA MEN After Shave. Her samles brukt og rengjort produktemballasje inn fra kundenes hjem og etterfylles, slik at kunden kan gjenbruke emballasjen i flere omganger.

earth

Hvor kommer den resirkulerte plasten i NIVEAs emballasje fra?

Hos NIVEA bruker vi såkalt PCR-plast, sirkulær plast fra emballasje som allerede er i omløp. Den består av materialer fra resirkulering av husholdningsavfall, for eksempel materiale som i Tyskland legges i «den gule posen», eller returplast fra drikkevareindustrien. Ved å benytte slike sekundære råvarer i produktemballasjen beskytter vi naturressursene, unngår bruk av fossilbasert nyprodusert plast og reduserer dermed CO2-utslippene.

Erstatte plast med NIVEA

magicbar

Selv om plast fortsatt er det oftest valgte emballasjematerialet, finnes det muligheter for å revurdere bruken av konvensjonell plast og erstatte den med et alternativ. NIVEA MagicBAR er et godt eksempel på et plastfritt skjønnhetsprodukt. Det er vår første kompakte veganske ansiktsvask, helt uten plast og pakket i papp. Dessuten er ansiktsvask uten plast det første NIVEA-sortimentet som har fått sertifisering fra Ecocert® Cosmos Natural.

Naturally Good Day Cream

Krukken i NIVEA Naturally Good Face Care er et annet eksempel på hvordan konvensjonell plast kan erstattes. Produksjonen av den resirkulerbare plastkrukken rydder veien for bruk av plantebaserte og fossilbaserte materialer. Selv om ikke hele produksjonen går på plantebaserte materialer ennå, sørger vi for at tilsvarende mengde som trengs for krukken vår er integrert i prosessen. Dette er garantert av den uavhengige ISCC Plus-sertifiseringen.

One Skin. One Planet. One Care.

Vi ønsker å være 100 prosent transparente og svare på alle spørsmålene du har om bærekraft hos NIVEA. Hvis du ikke finner svarene du leter etter på dette nettstedet, eller ser etter mer detaljert informasjon, gå til nettstedet til Beiersdorf, NIVEAs moderselskap.