BIOLOGISK NEDBRYTNING

BIOLOGISK NEDBRYTBAR HUDPLEIE OG TOALETTARTIKLER HOS NIVEA

ONE SKIN. ONE PLANET. ONE CARE.

Biologisk nedbrytning er en naturlig og balansert prosess som sørger for et kretsløp av materialer i naturen. Vi ser det hver høst når trærne mister bladene, som de følgende månedene brytes ned til skogjord og vitale næringsstoffer. Dessverre forstyrrer ofte moderne, ikke-biologisk nedbrytbare materialer denne prosessen og den naturlige syklusen.

Derfor vil vi prioritere å garantere biologisk nedbrytbarhet når vi utvikler hudpleieformler. Ved å bruke biologisk nedbrytbare ingredienser, sørger vi for at materialene kan returnere til naturen uten å etterlate spor som er til skade for miljøet. Når vi skal evaluere graden av biologisk nedbrytning for hudpleieformlene våre, bruker vi analytiske metoder som samsvarer med OECD eller tilsvarende retningslinjer.

Hvorfor er biologisk nedbrytbare hudpleieprodukter viktige?

Fordelene med slike produkter blir tydelige når vi for eksempel tar et renseprodukt som skal skylles av, som dusjsåpe. Tenk på mengden ingredienser og stoffer du skyller av huden og ned dusjavløpet. Når du har dusjet går vannet med dusjsåpen videre til et anlegg for avløpsbehandling, hvor renseprosessene etterligner den naturlige biologiske nedbrytningsprosessen. Et biologisk nedbrytbart hudpleieprodukt forenkler avløpsrensing og sikrer at bare ufarlige stoffer kommer ut i vassdragene våre.

For å kunne forbedre den biologiske nedbrytningen av hudpleieformlene bestemte NIVEA allerede i 2013 at de skulle fase ut eksfolierende partikler laget av polyetylen, innen kosmetikk ofte kalt mikroperler. Siden slutten av 2015 har alle NIVEAs peelingprodukter vært uten mikroperler, og siden 2020 har alle NIVEAs kroppsvaskprodukter, som dusjgelé og sjampo, vært uten mikroplast, etter FNs miljøprogram (UNEP) sin definisjon. I stedet bruker vi miljøvennlige alternativer. Det viktige er at NIVEA-produkter skal være mikroplastfrie (etter UNEPs definisjon) innen utgangen av 2021.

Og hva med polymerer?

Diskusjonen om mikroplast dreier seg nå også om stoffer som har fundamentalt ulike egenskaper. De aktuelle ingrediensene heter polymerer, og de oppløses i vann eller blir geléaktige. De blir noen ganger kalt «flytende mikroplast», et begrep som ikke bare er villedende, men også vitenskapelig uforsvarlig. Brukt i små mengder, som tykningsmiddel, stabilisator eller danning av hinne, gir de en rekke produktfordeler, for eksempel bedre vannmotstand i solkrem og glattere hår ved bruk av sjampo. Ifølge FNs miljøprogram (UNEP) er ikke polymerene mikroplast.

Uansett navn og formål må alle polymerer som brukes av NIVEA tilfredsstille høye sikkerhetskrav. Derfor tåler huden ingrediensen veldig godt, og er ikke allergifremkallende. NIVEA lover at innen utgangen av 2025 skal alle polymerer som brukes i våre europeiske formler kunne brytes ned biologisk. For oss er biologisk nedbrytning avgjørende for å utelukke mulige negativ innvirkning på økosystemene.


Sister2Sister

 

NIVEAs sortiment av biologisk nedbrytbare kroppsvaskprodukter

Våre dusjprodukter er høydepunktet i vårt biologisk nedbrytbare hudpleiesortiment. De fleste av favorittproduktene dine, i tillegg til dusjproduktene Naturally Good, er allerede godt over 95 prosent biologisk nedbrytbare. Se etter dette symbolet når du vil forsikre deg om at dusjproduktene er like skånsomme mot huden din som de er for miljøet.

- Utforsk dusjproduktene våre

 

NIVEAs økologiske renseservietter

Renseserviettene Naturally Good er et annet utmerket eksempel på biologisk nedbrytbar hudpleie hos NIVEA. Ingrediensene i renseserviettene er 95 prosent biologisk nedbrytbare. Renseserviettene Naturally Good er laget av viskosefibre, et materiale som er 100 prosent plantebasert og biologisk nedbrytbart. Vi har vært nøye på å velge en bærekraftig viskose. Produksjonen gir 50 prosent reduksjon av vann og utslipp, sammenlignet med generisk viskose. Vi har som mål å tilby deg 100 prosent biologisk nedbrytbare våtservietter i fremtiden, og vi jobber derfor hardt for å forbedre de biologisk renseserviettene som nå er 95 prosent nedbrytbare.

- Les mer om våre renseservietter

ONE SKIN. ONE PLANET. ONE CARE.

Vi ønsker å være 100 prosent transparente og svare på alle spørsmålene du har om bærekraft hos NIVEA. Hvis du ikke finner svarene du leter etter på dette nettstedet, eller leter etter mer informasjon, gå til nettstedet til Beiersdorf, NIVEAs moderselskap.