ONE SKIN. ONE PLANET. ONE CARE.

BÆREKRAFTIG PALMEOLJE FRA NIVEA

Mange naturlige ingredienser i hudpleieprodukter kommer fra palmeolje (palmekjerneolje). På grunn av palmeoljens høye avkastning og de unike egenskapene som råvare i kosmetikk, bare øker etterspørselen. Dessverre er palmeoljeproduksjon ofte knyttet til avskoging og annen landbrukspraksis som ikke er bærekraftig. Skogene lagrer CO2 naturlig og effektivt, og derfor bidrar den kontinuerlige ødeleggelsen sterkt til klimaendringer – et problem vi tar på alvor. NIVEA jobber for å fremme respekt for naturen. Vi er klare på at palmekjerneolje må utvinnes bærekraftig, for å beskytte regnskogen mot avskoging.

Hvorfor bruker NIVEA ingredienser som har sin opprinnelse i palmekjerneolje?

Materialer laget av palmekjerneolje er plantebaserte, altså fornybare, og kan klassifiseres som naturlig avledet. Derfor kan bruk av disse materialene være et viktig skritt bort fra en økonomi som er basert på fossilt brensel, og for en mer bærekraftig fremtid.

 

Til tross for den aktuelle striden om dyrking av palmeolje er eksperter og ikke-statlige organisasjoner (NGO-er) enige om, at å erstatte palmekjerneolje med annen vegetabilsk olje for å produsere palmeoljefrie toalettartikler, kosmetikk og hudpleie ikke er en rimelig løsning. Andre avlinger ville kreve betydelig mer areal for dyrking, og samlet sett ville denne løsningen være mindre bærekraftig.

 

NIVEA engasjerer seg i bærekraftig endring av palmeoljeindustrien, som fordømmer avskoging, fremmer økologisk jordbruk, viser respekt for biologisk mangfold og sikrer levebrødet til småbrukere.

Hvordan støtter NIVEA bærekraftig dyrking av palmeolje?

Først den gode nyheten: Siden slutten av 2020 har 100 prosent av palmekjerneoljebaserte ingredienser som brukes av NIVEA blitt bærekraftig sertifisert. Vi bruker bare bærekraftige palmekjernebaserte ingredienser basert på materialbalansemodellen definert i RSPO-standarden (Roundtable for Sustainable Palm Oil).

 

 

NIVEAs moderselskap Beiersdorf, er et aktivt medlem av RSPO og bidro til å initiere ytterligere nasjonale og internasjonale bransjeforeninger. Disse gruppenes felles mål er å øke åpenheten innen palmeoljeindustrien og fremme bærekraftige endringer.

Åpenhet er nøkkelen til et effektivt og bærekraftig veikart for palmeoljeproduksjon. Derfor samarbeider vi tett med leverandørene for å spore råvarene vi bruker tilbake til kildene. Vi har bidratt til en betydelig åpnere forsyningskjede for palmeolje, som betyr at vi har innsyn i opprinnelsen til 100 prosent av innkjøpsvolumet for palmekjernebaserte råvarer.

 

Sammen med lokale partnere samarbeider NIVEAs moderselskap Beiersdorf med småbrukere i området, støtter dyrking uten avskoging og bidrar til å bedre levestandarden og økonomien i lokalsamfunnet. Gjennom engasjementet i den indonesiske regionen Vest-Kalimantan støtter vi ikke bare 240 småbrukere direkte, men også tre andre landsbyer / 4 500 innbyggere i området drar nytte av prosjektet vårt.

Fremdrift godkjennes av den ideelle organisasjonen Carbon Disclosure Project (CDP)

Vår innsats er allerede anerkjent: NIVEAs moderselskap Beiersdorf, deltar hver år i CDP-prosjektet (Carbon Disclosure Project). Den internasjonale ikke-statlige organisasjonen ser klare resultater i administrasjon og rapportering på viktige miljøsaker, inkludert skogforvaltning.

 

I 2020 oppnådde vi poengsummen A, på grunn av våre holistiske bidrag for en bærekraftig palmeoljeindustri.

One Skin. One Planet. One Care.

Vi ønsker å være 100 prosent transparente og svare på alle spørsmålene du har om bærekraft hos NIVEA. Hvis du ikke finner svarene du leter etter på dette nettstedet, eller ser etter mer detaljert informasjon, gå til nettstedet til Beiersdorf, NIVEAs moderselskap.