Spørsmål om ansiktspleie?

Finn svarene på ofte stilte spørsmål her

1. Hvorfor er fuktighet så viktig for huden i ansiktet?

Vann spiller en viktig rolle for sunn hud. Overhuden inneholder mellom 10 og 30 % vann, og de dypere lagene inneholder enda mer. Hud med optimal fuktighetsbalanse er myk og glatt og ser sunn ut. Manglende fuktighet kan føre til ujevn og blek hud. Tørr hud kan også miste elastisiteten sin og føre til små sprekker i huden som kan føre til nedsatt barrierefunksjon. Fuktighet er derfor veldig viktig for en sunn og velbalansert hud. NIVEA Face Care-produkter hjelper deg med å holde huden fuktig og næringsrik.

 

2. Hva er en effektiv behandling for tørr hud i ansiktet?

Den beste måten å behandle tørr hud på er å sørge for god balanse mellom mild rensing og pleie som gir fuktighet og næring. NIVEA-produkter for tørr hud er spesielt utviklet for å møte disse behovene. Du finner anbefalingen for hudtype på produktet. NIVEAs renseprodukter for tørr hud fjerner sminke og urenheter på en skånsom og grundig måte. De er milde og tørker ikke ut huden ytterligere. NIVEAs ansiktsprodukter gir huden intens fuktighet og lipider. De støtter hudens egen beskyttelsesbarriere og bidrar til å hindre vanntap. De nærer og gjør huden jevn og sunn. NIVEA tilbyr spesialprodukter for tørr hud som f.eks. NIVEA Nourishing Day Care, NIVEA Indulging Cleansing Milk eller NIVEA Gentle Cleansing Cream.

 

3. Hvilke faktorer kan forårsake tørr ansiktshud?

Hudens hornlag (stratum corneum) er dekket av et hydrolipidlag. Disse danner hudens beskyttelsesbarriere som er ansvarlig for beskyttelse mot bakterier, samt vedlikehold av hudens fuktighetsbalanse. Skader på denne barrieren kan føre til dehydrering av huden. Både eksterne og interne faktorer kan forårsake tørr hud. Eksterne faktorer er klimatiske påvirkninger som vind, sentralvarmet luft, lav luftfuktighet, høye og lave temperaturer og UV-stråling. Dine personlige vaner er også viktige, som f.eks. overdreven bruk av aggressive renseprodukter, samt noen medisiner, stress, utilstrekkelig inntak av medisiner og visse kostvaner. Interne faktorer som hormonelle påvirkninger, sykdommer eller aldring av huden kan også forårsake tørr hud.

 

4. Hvorfor må jeg bruke spesielle renseprodukter til ansiktet?

Rensing er det første skritt på veien til å opprettholde hudens naturlige skjønnhet og sunne utseende. NIVEAs renseprodukter til ansiktet fjerner sminke, talg og urenheter på en skånsom, men effektiv måte uten å tørke den ut eller angripe hudens syremantel. Produktene er tilpasset hver hudtypes spesifikke behov. På denne måten forberedes huden på best mulig måte før de neste pleietrinnene.

 

5. Hva kan man gjøre for å unngå store porer i huden?

Det første du bør gjøre er å rense huden daglig for å fjerne overflødig talg fra huden med et renseprodukt, for så å bruke en ansiktstoner som passer til hudtypen din. Du bør i tillegg bruke en ansiktsmaske som renser dypt eller en ansiktsskrubb 1-2 ganger i uken. Vi anbefaler lette fuktighetsprodukter blant våre NIVEAs ansiktspleieprodukter-produkter.

 

6. Hvor ofte bør jeg bruke et peelingprodukt på huden min?

For normal, flekkete eller kombinasjonshud, anbefaler vi å bruke en ansiktsskrubb 1-2 ganer i uken for å øke den rensende effekten av ansiktsrensende produkter. Med et av NIVEAs peelingprodukter, vaskes talg og urenheter skånsomt, men grundig vekk fra huden, og døde hudceller blir fjernet ved forsiktig massasje av det ytterste hudlaget. NIVEA tilbyr spesialutviklede peelingprodukter som NIVEA Skin Refining Scrub eller NIVEA Anti-Blemish 3-in-1 Cleanser. Mennesker med sensitiv hud bør ikke bruke peelingprodukter for ofte, og må sørge for at produktene er spesialutviklet for deres sensitive hudtype.

 

7. Hva er fordelen med å bruke ansiktsvann i tillegg til renseproduktet mitt?

Renseprodukter fjerner sminke, talg og urenheter fra hudens overflate. Den nye Micellar water fjerner også vannfast maskara på en skånsom måte. Ansiktsvann hjelper spesielt med å rense ansiktshuden. Ansiktsvann fjerner restene av renseproduktet, og gir fuktighet og frisker opp huden. NIVEA Toner for tørr eller sensitiv hud har beroligende egenskaper, mens NIVEA Aqua Effect Toner for kombinasjonshud har en mattende effekt. Generelt sett gir det huden din en følelse av dyp rensing og deilig friskhet.

 

8. Hva er fordelen med å bruke et spesialutviklet øyepleieprodukt rundt øynene?

Egenskapene til huden rundt øynene er helt spesielle sammenlignet med resten av ansiktet. Huden rundt og under øynene er svært tynn og har mindre underhudsfett. Den er svært følsom og reagerer på endringer i kroppen, særlig når det gjelder lagring og fordeling av vann. På grunn av denne følsomheten, ses resultatene av slike endringer først i området rundt øynene i form av f.eks. mørke sirkler eller smale streker. NIVEAs øyepleieprodukter, som f.eks. NIVEA Q10 Anti-Wrinkle Eye Care, er svært milde og fri for parfyme, og hjelper å redusere tilsynekomsten av rynker, minimalisere mørke ringer under øynene og gi deg en mykere og flottere hud.

 

9. Hvorfor bør man bruke en spesiell nattkrem om kvelden?

Den regenererende celledelingsprosessen skyter fart om kvelden og når vi sover, når huden er mer avslappet. Nattproduktets viktigste funksjon er derfor å støtte den regenererende prosessen, samt gi fuktighet og pleie. Man bør derfor påføre huden spesielt tilpassede kremer. Nattpleieproduktene, som i tillegg støtter den regenererende prosessen, har derfor flere næringsrike egenskaper enn dagpleieproduktene som også har UV-beskyttelse, som man ikke trenger om natten.

 

10. Hva forårsaker tidlig aldring av huden min?

Det er flere grunner som påvirker tidlig aldring. Den viktigste faktoren er UV-strålingen i sollys, men også andre faktorer, som en usunn livsstil og psykisk stress, kan ha innvirkning på tidlig aldring. Disse faktorene kan forårsake økt dannelse av frie radikaler som er den viktigste årsaken til tidlig aldring av huden. NIVEA tilbyr spesialutviklede ansiktspleieprodukter med solfaktor, som for eksempel NIVEA Moisturizing day care med solfaktor 15 eller Q10 Anti-Wrinkle Day Care med solfaktor 15 eller 30.

 

11. Finnes det dagpleieprodukter med solfaktor?

Den primære stressfaktoren for tidlig aldring av huden er UV-strålingen i sollys. NIVEAs ansiktspleieprodukter med UV-filtre kan derfor hjelpe med å beskytte deg mot UV-lyspåvirkning av huden i ansiktet ditt. En fuktighetskrems viktigste egenskap er å øke fuktighetsinnholdet i huden. Dette vil gjøre at huden ser friskere og mer avslappet ut. En fuktighetskrem som inneholder UV-filtre beskytter i tillegg huden mot UVA/UVB-stråler. NIVEAs ansiktspleieproduktene har ulike solfaktornivåer. Vi anbefaler derfor at du sjekker emballasjen for å finne ut den eksakte solfaktoren på produktet du bruker. NIVEAs ansiktspleieprodukter med solfaktor, f.eks. NIVEA Moisturizing Day Care med solfaktor 15, beskytter huden fra dagslys. Dersom du trenger spesielle solbeskyttelsesprodukter, f.eks. når du skal sole deg eller svømme i intenst sollys, vil våre spesielt utviklede NIVEA Sun Care-produkter være mer passende for deg.

 

12. Er det nødvendig å bruke ulike hudpleieprodukter om sommeren og om vinteren?

Ansiktshudens tilstand kan variere avhengig av sesongen. Huden er ofte tørrere om vinteren enn om sommeren. Selv om hudtypen kan variere i løpet av året, kan endringen i huden være både små og store. Dersom du har funnet en hudpleieserie som pleier huden din optimalt året rundt, er det ikke nødvendig å bytte til en annen produktserie. Dersom du merker at huden ikke får nok fuktighet og pleie, vil det være lurt å bytte til rikere og mer fuktighetsgivende produkter, som f.eks. NIVEA Moisturizing Day Care eller NIVEA Nourishing Day Care om vinteren.

Produkter kalles “ikke-komedogene” når det er bevist at de ikke blokkerer porer som kan utvikle seg til komedoner. Mange faktorer kan påvirke dannelsen av svarte prikker. En mulig faktor er for mye talg som kan føre til at talgkjertlene blokkeres slik at huden stimuleres til å danne svarte prikker. Ikke-komedogene rense- og hudpleieprodukter er spesielt utviklet for hud som er utsatt for flekker (hovedsakelig fet og kombinasjonshud).


Flere spørsmål?

Vennligst ta kontakt med oss ved å bruke kontaktskjemaet vårt på nett.

 

Kontakt Oss