Spørsmål om leppepleie?

Finn svarene på ofte stilte spørsmål her

1. Hvorfor trenger leppene mine ekstra pleie?

Huden på leppene dine er spesielt tynn og følsom. Leppene har kun et tynt lag som beskytter dem mot ekstern irritasjon. Leppepleieprodukter hjelper med å bevare leppehuden. Det er viktig at fuktighetsnivået vedlikeholdes. Det er spesielt viktig å beskytte leppene dine mot eksterne faktorer som kulde, vind og UV-stråler. Du bør passe på dem hele dagen, ikke kun når du drar hjemmefra. Vinteren kan være spesielt tøff for leppene dine og de kan tørke ut raskt. Det samme gjelder om sommeren når du er i klimatiserte omgivelser.

 

2. Er det fare for å bli avhengig dersom jeg bruker leppepleieprodukter jevnlig?

Det finnes ingen forskning som viser at bruk av leppepleieprodukter kan føre til fysisk avhengighet. Eksternt påførte lipider påvirker ikke hudens endogene lipidproduksjon. Dersom huden kun produserer lave mengder lipider, kan det være nødvendig å bruke leppepleieprodukter flere ganger daglig. Dette gjelder spesielt om vinteren på grunn av lave temperaturer og lav luftfuktighet. Leppene blir mykere ved regelmessig pleie.

 

3. Lepper som sprekker – hva kan jeg gjøre?

Dersom leppene dine blir tørre og sprekker, er det viktig at du tar hånd om problemet umiddelbart. Den beste løsningen er et produkt som lindrer tørrhet, samtidig som det bidrar til at leppene heles. NIVEA Lip Care-produkter inkluderer SOS Lip Balm and Med, som er førstehjelp mot sprukne lepper.

 

4. Kan lepper bli solbrente?

Hudens naturlige pigment hjelper den med å filtrere ut farlige UV-stråler i sollys. Dessverre inneholder huden i leppene nesten ikke noe melanin. Leppene bør derfor beskyttes med et produkt med solfaktor i direkte sollys. Noen NIVEA Lip Care-produkter har solfaktor 15. Vi anbefaler høyere faktor dersom du er på stranden eller på fjellet. Og glem ikke: UV-stråler kan fremdeles påvirke leppene dine selv om det er overskyet. NIVEA Lip Care-serien inkluderer Sun Protect med solfaktor 30.


Flere spørsmål?

Vennligst ta kontakt med oss ved å bruke kontaktskjemaet vårt på nett.

 

Kontakt Oss