kvinne ser i speilet

Hva er en underjordisk kvise

Finn ut hva en underjordisk kvise er og hvordan du kan bli kvitt en kvise under huden med NIVEA

HVA ER EN UNDERJORDISK KVISE?

Mange mennesker har aldri hørt begrepet ""underjordisk kvise"", så... hva er en underjordisk kvise?

 En underjordisk kvise er også kjent som cystisk akne, som dannes under overflaten av huden din og kan være vanskelig å se. Ettersom underjordiske kviser utvikler seg under huden, omtales de medisinsk som kviser med subkutan hevelse. Du kan legge merke til disse som små ujevnheter, de kan være smertefulle, betente og rødlige i fargen. Les videre for å finne ut hva som forårsaker underjordiske kviser og hvordan du kan bli kvitt en underjordisk kvise.


Underjordisk kviser på haken og pannen

Underjordiske kviser/kviser under huden dannes oftest i ansiktet, spesielt på haken og pannen; de kan også dannes på øvre del av ryggen eller brystet. Beste måte å finne underjordiske kviser på er å føre fingeren over overflaten av huden din, og du vil ofte kjenne en hump; dette er imidlertid ikke alltid tilfelle. Du bør unngå å forsøke å klemme ut underjordisk kviser; dette er ikke måten å bli kvitt en underjordisk kvise. Dette er spesielt for de på haken og pannen, da dette ofte kan føre til arr eller infeksjoner, skyve innholdet i kvisen dypere inn i huden og føre til betennelse. Du kan legge merke til at de dannes mer regelmessig på haken og pannen på da sminke og berøring er noen av de ledende faktorer for hva som forårsaker underjordiske kviser.

kvinne med krøllete hår smilende


HVA FORÅRSAKER UNDERJORDISKE KVISER

Underjordiske kviser er som vanlige kviser ved at de utvikles når porene på huden din blir blokkert med talg (olje produsert av kroppen din), skitt, bakterier, død hud og hår. Det er flere grunner til at kroppen din sliter med å regulere disse faktorene; disse inkluderer:
 

Hormonelle endringer

 Når tenåringer opplever puberteten, er de utsatt for akne når hormonnivåene endres. Dette kan også sees hos kvinner under menstruasjonssyklusen eller svangerskapet.

 

Svette

 Aktiviteter som får deg til å svette kan forverre kviser og underjordiske kviser, spesielt hvis du bruker trange klær eller hatt/hjelm.

 

Dårlig hygiene

 Hvis du ikke dusjer eller vasker huden regelmessig, vil du se olje og smuss bygges opp på huden din som vil oppmuntre til akne og underjordiske kviser. 

 

Medisin

 Underjordiske kviser og akne, generelt, kan være forårsaket av legemidler som inneholder kortikosteroider, testosteron eller litium.

 

Familiehistorikk

 Akne kan skyldes familiehistorie ettersom det ser ut til å forekomme i familien; hvis foreldrene dine led av det, er det en god sjanse for at du også vil ha det. Dette er det samme for underjordiske kviser.

 

Hudpleieprodukter

 Bruk av tykk sminke eller tunge fuktighetskremer kan tette porene, oppmuntre til dannelse av kviser og underjordiske kviser.


SLIK FORHINDRER DU UNDERJORDISKE KVISER:

Hvis du konstant har underjordiske kviser, her er våre anbefalinger for hvordan du kan forhindre at ytterligere underjordiske kviser dannes: 
 
kvinne smilende

 - Rengjør huden regelmessig
 Det er viktig at du rengjør huden din regelmessig og opprettholder god hygiene hvis du vil forhindre at flere underjordiske kviser oppstår. Vi anbefaler å vaske ansiktet med et rensemiddel om morgenen, før sengetid og etter at du svetter, som NIVEA Derma Skin Face Wash Gel. 

 - Bruk passende hudpleie-/sminkeprodukter
 Vi anbefaler at du holder deg unna oljeholdige produkter, fet hud er en kritisk faktor som fører til akne og blinde kviser, vi anbefaler å bytte ansiktskrem til en oljefri ansiktskrem som NIVEA Oil-Free Moisturiser. Hvis du bruker sminke, bør du prøve å holde det på et minimum, store mengder sminke kan føre til skitten hud og tette porene dine. 
  
 - La dem være
 Noe av det verste du kan gjøre er å prøve å klemme eller fortsette å ta på en underjordisk kvise, dette vil bare gjøre området mer irritert og kan føre til infeksjon eller arrdannelse. Når du har renset og brukt produkter, sørg for at du lar området være i fred.


Stae underjordiske kviser

Hvis du fortsatt opplever gjenstridige underjordiske kviser i flere måneder etter å ha prøvd disse tipsene om, hva som er en underjordisk kvise, hva som forårsaker underjordiske kviser og behandling av underjordiske kviser. Vi anbefaler da å oppsøke en personlig spesialist for å hjelpe deg å finne en individuell personlig behandling for underjordiske kviser. Du bør oppsøke en helsespesialist hvis den underjordiske underjordisk kvisen er alvorlig betent, eller hvis du er vitne til tegn på infeksjon som svette eller feber.

blond kvinne smiler

UTFORSK NIVEAS DERMA SKIN CLEAR-SERIEN

Oppdag NIVEAs Derma Skin Clear-serien som består av fire produkter som adresserer akneutsatt hud ved å redusere synligheten av akne og forhindre gjentakelse. Egnet for alle hudtyper med en vegansk-vennlig formel, Derma Skin Clear er skånsom, men effektiv til å fjerne flekker for renere, sunnere hud.