Alt om solkrem for fet hud

Alle har forskjellig hud. Hvis du har en fet hud, har du kanskje strevd for å finne solpleieprodukter. Med disse tipsene om fet hud, vil du vite nøyaktig det du skal se etter.

En introduksjon om solkrem for fet hud

Finn ut hva som forårsaker fet hud, og hvordan du kan ta deg av fet hud for å få huden din til å se vakker ut hele dagen.

Hva er det som gjør fet hud spesiell?

Fet hud er uten tvil en av de mer utfordrende hudtypene å ha med å gjøre. Hvis du har fet hud, er vi sikre på at du vil si deg enig.

Hvis du har et tørt ansikt, kan du fore det med hudfuktighet og det spiser det opp. På den andre siden, hvis du forsøker å tørke ut fet ut i ansiktet, er kroppens naturlige svar å produsere mer olje.

Det kan virke som om situasjonen er uoverkommelig, men det er enkle trinn du kan ta for å hjelpe.

For eksempel, når du handler hudpleieprodukter, se etter lette eller matte kremer og skånsomme serumer fordi disse hjelper mot fet hud.

Det handler om UV-beskyttelse

Uansett hva slags hudtype du har er det viktig å bruke en solkrem med UV-beskyttelse. NIVEA Suns bredspektrede solkremer beskytter huden din mot skadelige UVB- og UVA-stråler, som kan forårsake solbrenthet, for tidlig aldring av huden og til og med hudkreft.
Hva slags hudtype har du?

Tørr hud

Etter hvert som vi blir eldre har huden en tendens til å bli tørrere. Men noen kvinner er bare tilbøyelige å ha tørr hud – selv fra ung alder. I motsetning til fet hud, trenger tørr hud intense fuktighetskremer og næringsrik hudpleierutiner for å gjenopprette balansen for naturlig fuktighetsnivå.

Hva slags hudtype har du?

Fet hud

Fet hud oppstår når sebumkjertlene produserer for mye olje, noe som kan føre til synlige porer, et skinnende utseende og mulige kviser. Bruk et lett fuktighetsmiddel som absorberes raskt og som ikke gir huden et oljeaktig utseende.
Hva slags hudtype har du?

Kombinasjonshud

En svært vanlig hudtype er en oljeaktig T-sone med tørre flekker på kinnene. Spørsmålet er bør du bruke produkter for tørr eller fet hud? Heldigvis finnes det kremer som er laget for denne hudtypen, som gir fuktighet uten å oppnå en skinnende hud.

Topp 3 hudpleie for fet hud

  1. Ikke anta at produkter som er merket "uttørkende" vil være bra for den fete ansiktshuden din. Man skulle tro at fet hud skulle trenge å tørke ut for å få oljebelegget på ansiktet ditt til å tørke ut. Saken er at disse produktene vanligvis tilskynder større produksjon av olje.
  2. Eksfoliasjon er din beste venn. Fet hud har en tendens til å ha en større dannelse av døde hudceller og tykkere porer. Jevnlig bruk av en skrubb vil bidra til å klare opp i porene med mye olje og død hud.
  3. Hemmeligheten er i vesken din Uansett hvor godt du renser eller hvor lett fuktighetskrem du bruker, er det noen dager du trenger en hjelpende hånd. Hvis du har med deg trekkpapir eller komprimert pudder i vesken, vil dette ta seg av olje-uhell.

Ting å huske på når du bruker solkrem for fet hud

  1. Du bør bruke en lett solkrem, som en spray.
  2. Pass på at solkremen din er vannbasert.
  3. Klapp huden med trekkpapir før du påfører solkrem.
  4. Siden fet hud har en tendens til å produsere mer svette, er det sannsynlig at solkremen din fjernes fortere – pass på at du smører deg inn oftere enn vennene dine med tørrere hud for å fortsette å være beskyttet.

Hva forårsaker fet hud?

Det er flere årsaker til at du opplever fet hud. Hvis du alltid har hatt det, kan det ligge i genene dine. Men hvis fet hud kommer og går, kan det være alt fra den tiden i måneden, stress, været eller en reaksjon på hudpleieproduktene dine.

En veiledning om bruk av solkrem for fet hud

Finn ut hvordan du håndterer fet hud når du oppholder deg i solen med disse tipsene om valg av riktig solkrem for din hudtype.

Vannfast solkrem for fet hud

Når du først har smurt på solkrem, er det siste du ønsker deg at den sklir av. Vi anbefaler alltid at du smører deg igjen hver 2. time og etter at du har kommet opp fra vannet og har tørket deg av. Men alle solkremene våre holder deg trygg når du tar deg en svømmetur eller rask dypp i svømmebassenget.

Bredspektret solkrem

Alle NIVEA solkremene er bredspektrede. Dette innebærer at de beskytter huden din både mot UVA- og UVB-stråler – viktig for alle hudtyper. Om du har fet hud eller ikke, ønsker du å sikre at det er en barriere mellom deg og strålene som forårsaker rynker og hudkreft.

Solkrem for hud som ikke er fet

Uansett hva slags hudpleieprodukt du ser etter, bør alltid et produkt uten olje være en prioritet for deg hvis du har fet hud. Siden fet hud har en tendens til å produsere mer sebum enn normal hud, bør du se etter et produkt med en lett sammensetning. Disse typene viser seg også å være de beste solkremene for hud med acne-problemer. 

Et valg for personer med fet hud er en gjennomsiktig spray solkrem, og dette innebærer at du unngår tykke kremer og klebrig hud. Uansett typen du velger, fokuserer NIVEA solkremer på svært effektiv, øyeblikkelig UV-beskyttelse akkurat der du trenger det."


Seks ting du bør vite om solbeskyttelse

Å være på stranden er avslappende og morsomt. Det er imidlertid noen få ting du bør vite for å være godt beskyttet mot UV-stråler. Lær mer om solfaktor, umiddelbar beskyttelse, holdbarhet, forskjellen mellom en fuktighetskrem med solfaktor og solkrem og hvordan du bruker solkrem riktig.