jente som renser ansiktet hennes

Pleie av fet hud og fet hud i ansiktet

Alt du trenger å vite om hva som forårsaker fet hud, hvordan du forebygger det og vår hudpleierutine for fet hud.

Pleie av fet hud og fet hud i ansiktet

Oljete hud kjennetegnes vanligvis av sin glans og er forårsaket av overdreven produksjon av talg fra talgkjertlene - kjertlene i huden din som produserer olje for å gi den et tydelig skinn.  

Sebum holder huden vår fuktig og sunn, men for mye av det kan gjøre huden for fet, tette porer og øke sannsynligheten for utbrudd av kviser. 

Den riktige hudpleierutinen vil ikke bare kontrollere oljete hud, men vil fremheve dens positive egenskaper.  Her ser vi på hva som forårsaker fet hud og vordan unngå oljete hud.
 kvinne påfører serum i ansiktet hennes

Hva kjennetegner fet hud?

Det er noen få tydelige tegn som signaliserer at du har fet hud, inkludert:

- Store synlige porer 
- Skinnende hud
- Hyppige utbrudd av hudormer og whiteheads
- Akne 

Oljete hud og fet hud årsak

Fet hud er et resultat av talgkjertlene som kan produsere for mye olje, kjent som talg. 

Talg er faktisk en god ting; den tjener til å beskytte overhuden og holder den elastisk og hydrert, og sikrer at huden er smidig og sunn. Som et resultat eldes ofte fet hud langsommere enn tørr hud. Men som med alt, kan det bli for mye av det gode. 

For mye talg kan få ansiktet til å virke skinnende og gir bakterier grobunn for å øke. Overflødig talg blander seg med døde hudceller og bakterier som tetter porene dine. Som et resultat er hudormer, kviser og andre hudbetennelser en vanlig egenskap ved fet hud.
 
Fet hud kan kontrolleres med riktig hudpleie designet for å behandle den. Skånsomme kremer og behandlinger med de riktige aktive ingrediensene vil få frem de beste egenskapene til fet hud, samtidig som de reduserer opphoping og betennelser. 


blond jente med lukkede øyne

Det er andre faktorer som kan forårsake fet hud, inkludert:

- Genetikk 
- Alder 
– Tiden på året – det er mer sannsynlig at du har fet hud om sommeren
- Bruke hudpleieprodukter som er for harde eller for tunge
- Ikke-fuktighetsgivende 
– Klimaet der du bor – igjen, jo varmere det er, jo mer sannsynlig er det at du har fet hud

 

Hvordan bli kvitt fet hud

Du kan ikke bli kvitt oljete hud, men ved å nære den og gi den det den trenger, kan du kontrollere den. En god hudpleierutine for fet hud i ansiktet bør være ditt første skritt. 

En god fet hud behandling vil også utnytte fordelen med fet hud - dens spenst og mykhet. 

Riktig skjønnhetsrutine for fet hud er veldig viktig, derfor bør produkter for fet hud alltid velges med omhu. Disse vil ta hensyn til den normale pH-en i ansiktet og vil ikke forårsake overflødig fuktighet - fordi de har en lett tekstur - og vil holde den rette balansen mellom dyp rensing og fuktighet.

jente som berører ansiktet hennes
Hvordan forebygge og redusere fet hud

TRINN 1 - Vask for fet hud i ansiktet

Fet hud i ansiktet tips. La oss starte med det grunnleggende trinnet i skjønnhetsrutinen for fet hud: rensing. Unngå oljete eller bifasiske rensemidler til fordel for rensegeler eller skånsomme sminkefjernerservietter.

Velg et skånsomt rensemiddel - det er fristende å tro at fet hud må ""skrubbes"" for oljen, men det er viktig å holde pH-balansen for å holde fet hud rolig. Velg en ansiktsvask som renser dypt, frisker opp huden og fjerner all overflødig talg og bakterier. Riktig ansiktsvask for fet hud skal etterlate huden gjennomtrengende ren og hydrert. Utforsk vårt utvalg av NIVEA ansiktsrens, for en effektiv og skånsom rens.

Om natten kan du velge å dobbeltrense, kanskje bruke et oljebasert rensemiddel, for eksempel en renseolje eller micellærvann, etterfulgt av et vannbasert rensemiddel. Eller fjern sminken med milde ansiktsservietter før du bruker den valgte rensmiddelet. For å få mest mulig ut av fet hud, er det viktig at du vasker av sminke, talg og andre urenheter du kan finne på huden din på slutten av dagen, for å unngå ytterligere utbrudd.
jente med gult håndkle
Hva hjelper mot oljete hud

TRINN 2 - Skånsom skrubb

Skrubb er et av de essensielle produktene for ansikt med fet hud behandling, men vi råder deg til å ikke eksfoliere for mye, ellers vil huden reagere og øke talgproduksjonen. Bruk skrubben en eller to ganger i uken for å forfine huden og rengjøre porene grundig.
jente som holder en flaske Nivea-toner
Hva hjelper mot oljete hud

TRINN 3 - Toner

Toner er et grunnleggende trinn for fet og sensitiv hud for å fjerne rester av fett og sminke.
jente med ansiktsmaske på
Hva hjelper mot oljete hud

TRINN 4 - Maske for fet hud i ansiktet

En vanlig maske for fet hud I ansiktet kan hjelpe til med å rense og dyprense tilstoppet hud og er vel verdt å introdusere i hudpleierutinen din hvis den ikke allerede er det.
jente smiler
Hva hjelper mot oljete hud

TRINN 5 - Fuktighetskrem for fet hud

Fet hud trenger fortsatt hydrering og fuktighet, så ikke bli fristet til å hoppe over dette trinnet - faktisk vil dehydrert fet hud faktisk overkompensere ved å produsere mer olje og vil i sin tur bli fetere og utsatt for utbrudd.

Fuktighetskremer laget for fet hud skal være skånsomme samt fuktighetsgivende og mattende. For din dedikerte hudpleie, velg lette vannbaserte kremer, serum eller geler som ikke tynger ansiktet eller etterlater det for glatt, men som samtidig sørger for at det får all den hydreringen den trenger.

Utforsk vårt utvalg av NIVEA oljefrie fuktighetskremer for å nære og berolige fet hud uten å etterlate en fet film.

Nattkrem for fet hud

De med fet hud kan ha en tendens til å vike unna nattkremer, som tradisjonelt er tyngre og tykkere enn dagkremer. Men fet hud bør nyte de beroligende, helbredende fordelene med nattkremer som fungerer mens du sover for å få maksimalt utbytte av det valgte produktet. I tillegg, hvis du bruker aktive ingredienser for å behandle utbrudd eller akne, vil tilsetning av en nærende nattkrem fungere som et beroligende teppe på huden din.
kvinne som berører ansiktet hennes

Pleie av fet hud når du blir eldre

Fet hud berører ikke bare tenåringer. Den viser vanligvis tegn på aldring saktere enn tørr hud, men en ubalanse i oljeproduksjonen kan påvirke alle i alle aldre.

 

Selv om også fet hud vil bli tørrere etter hvert som vi blir eldre, trenger den fortsatt riktig hudpleie ved 40 som ved 30, men behovene kan endre seg. 

 

Uansett alder, med fet hud er målet å gjenopprette produksjonen av talg for et synlig og langvarig resultat over tid. Ung akne-utsatt hud bør fokusere på spesifikke produkter, samt skånsomme og lette rensemidler. På den annen side bør de som er eldre oppsøke skånsom hudpleie som pleier moden hud uten å overbelaste den. 

kvinne smilende