Blond kvinne

Hudpleie for sensitiv hud

Hva er sensitiv hud og hudpleie for sensitiv hud

NI ÅRSAKER TIL SENSITIV HUD

Hva er sensitiv hud? Stress, kulde, vind, sollys eller til og med feil produkter kan være irriterende for sensitiv hud. Ofte kan følsom og sensitiv hud svekker dens naturlige beskyttende funksjon, og setter deg i fare. Men frykt ikke, NIVEA er her for å dekke noen av de vanlige årsakene til irritasjon. Hjelper deg med å holde deg (og huden din) ordentlig forberedt, behandlet og beskyttet mot alt livet fører med seg.

FORSIKTIG: SENSITIV HUD

Daglig stress som å dusje med hardt vann, bli fanget i en kald vind, påføring av alkoholholdige parfymer eller UV-eksponering kan bare være noen av de vanlige utløserne.

 

Å ha sensitiv hud betyr ofte at du er mer disponert for irritasjon. 

 

Når det gjelder å velge hudpleie for sensitiv hud, er det viktig å finne et produkt som matcher dine styrker, behandle huden din skånsomt for å gi den det den trenger uten å forårsake ytterligere irritasjon.

Kvinne med krøllete hår

Egenskaper ved sensitiv hud

VISER KROPPEN DIN SENSITIVE SIDER?

Kroppens hud kan være følsom av ulike årsaker. Miljøfaktorer som kulde eller varme, samt interne prosesser som hormonelle endringer, er kjente årsaker.

NIVEA har en rekke hudpleieprodukter spesielt utviklet for å erstatte det den sensitive huden din mangler, og holde den fuktig og beroliget.

 

Hvordan ser sensitiv hud ut? Synlige tegn som rødhet, hevelse eller tørrhet assosiert med ruhet eller flassende hud, er spesielt merkbare når du har sensitiv hud. Disse er ofte ledsaget av mindre synlige subjektive opplevelser som overflatetetthet, kløe, svie eller til og med en stikkende følelse. Hudpleie for sensitiv hud kan påvirke alle områder av kroppen, men spesielt ansiktet. Uansett hvor du er berørt, er det avgjørende å finne det beste hudpleie for sensitiv hud for å håndtere den.

 

Det er noen likheter med andre hudsykdommer som følger med mangel på fuktighet, som tørr hud. Hvordan effektiv hundens funksjon er avhenger av enzymaktivitet, noe som også ofte reduseres i sensitiv hud. Som et resultat blir hudens naturlige barriere påvirket, noe som resulterer i tapt fuktighet og økt penetrasjon fra irriterende stoffer. Hornhinnelaget er også ofte tynnere og nerveender er mer følsomme.


UTLØSENDE FAKTORER FOR SENSITIV HUD

Det er så mange ting som bidrar til sensitiv hud, ute og inne. Ytre faktorer kan få huden til å føles tørr og betent, mens indre faktorer, predisponering og tid også kan ha sine effekter.
Nivea beroligende nattkrem

Ytre faktorer som:
- Kulde og vind - disse tørker ut huden din og reduserer dens solbeskyttende effekt 
- UV-stråling, ozon - kan forårsake solbrenthet, for tidlig aldring og rynker
- Tørr luft eller drastisk klimaendring kan tørke ut huden
- Intens kroppsrensing, spesielt vanlig såpe, kan irritere huden og forårsake rødhet og fjerne essensielle oljer i huden
- Visse medisiner kan forårsake tørrhet og flekker

Indre kroppsfaktorer som:
- Alder (både veldig unge og mer modne) de med sensitiv hud er mer sårbare i disse alderen
- Psykologisk stress – høyere kortisolnivå på grunn av stress kan utløse kviser og oljeproduksjon
- Hormonelle endringer som menstruasjonssyklusen kan forverre effektene av sensitiv hud 
- Tendens til allergi - personer med sensitiv hud er mer sannsynlig å ha lokale reaksjoner på dufter, kjemikalier og fargestoffer i produkter og klær

 

Å VELGE RIKTIGE SENSITIVE HUDPRODUKTER

Å finne kremene og fuktighetskremene som passer for din sensitive hud.

Rens sensitiv hud: Hvis du har sensitiv hud, bør du sørge for å bruke spesielt milde og skånsomme renseprodukter for sensitiv hudpleie.

 

Unngå å bruke vanlig alkalisk såpe, som svekker hudens beskyttende syrelag og kan være ganske hard mot huden din, spesielt hvis den allerede mangler fuktighet og essensielle enzymer. Bruk heller produkter som er spesielt utviklet for sensitiv hud. Dette gjelder spesielt krem for sensitiv hud, fuktighetskrem for sensitiv hud og andre hudpleieprodukter.

 

Produktene du påfører skal kun inneholde hudvennlige ingredienser – det vil si at de skal være fri for alkohol og dufter. Effektive komponenter som kan forebygge symptomer på sensitiv hud eller lindre tegn på sensitiv hud er også viktige, for eksempel lakrisekstrakt eller dexpanthenol.

Kvinne som renser sensitiv hud

INGREDIENSER FOR PLEIE AV SENSITIV HUD

Beste hudpleie for sensitid hud! Når det gjelder sensitiv hud, bidrar ingredienser som holder huden fuktig, styrker hudens barriere og beroliger huden til å redusere hudens følsomhet. 
Kvinne smilende

Spesielt egnede ingredienser inkluderer:

 

 • Dexpanthenol, forløperen til B5-vitamin. Det styrker hudens naturlige beskyttende funksjon og bidrar til å redusere fuktighetstapet. 
 • Glyserin, en naturlig fuktighetskrem som støtter hudens fuktighetsbalanse.
 • Druefrøolje, som er rik på linolsyre, er en viktig komponent i de naturlige, barriereforsterkende hudlipidene. 
 • Lakrisekstrakt fra roten til den kinesiske lakrisplanten, som har antioksidantegenskaper, beroliger irritert hud og lindrer rødhet.

DITT MEST SENSITIVE OMRÅDE: ANSIKTET DITT

Sensitiv hud i ansiktet mest merkbar fordi den vanligvis er mest utsatt for ytre påvirkninger, som vind, UV-stråling og mer. Heldigvis har NIVEA en rekke produkter som kan integreres i din sensitive hudpleierutine.

PLEIETIPS FOR SENSITIV ANSIKTSHUD OG HUDPLEIE FOR SENSITIV HUD

 1. Sminke for sensitiv hud: bruk foundations og concealere spesielt for din hudtype. 
 2. Bruk ansiktspleie sensitiv hud som er spesielt utviklet for sensitiv hud. De holder huden din fuktig, styrker barrierene og lindrer symptomene på sensitiv hud. 
 3. Bruk ansiktsrenseprodukter som er spesielt milde. Det er best å bruke væsker eller renseservietter spesielt utviklet for sensitiv hud. Utforsk vårt Naturally Good-utvalg, de perfekte produktene for sensitiv hud.
 4. Unngå perlefargede ansiktsskrubber da disse kan forverre sensitive områder. 
 5. Sørg for at du regelmessig bruker ansiktspleie sensitiv hud hver morgen og kveld om vinteren. Dette vil forhindre at huden din tørker ut, noe som kan være smertefullt.
 6. Sensitiv hud er utsatt for UV-stråling. Bruk solbeskyttelse hver dag. For spesielt sensitive hudområder som ansikt, hals og øvre del av brystet bør du gå for solfaktor 50, for eksempel i NIVEA UV Face Moisture Mousse SPF 50+, eller NIVEA Sun Protect Sensitive Sun Lotion spesialdesignet for å pleie den sarte huden i ansiktet ditt.
 7. Ikke røyk, da dette øker belastningen på huden din. 

 For ytterligere NIVEA-produktanbefalinger, kjøp vårt utvalg av ansiktspleie


SENSITIV HUDPLEIE:

FEM TOPPTIPS FOR PLEIE AV KROPPEN DIN

 1. Unngå å utsette huden for vann over lengre perioder: ta en dusj i stedet for et bad, men ikke mer enn en gang om dagen, i maks 10 minutter, og ikke for varm. 
 2. Bruk hudvennlige rengjøringsprodukter – ikke bruk vanlige såper. Ideelle produkter er milde, pH-nøytrale dusjgeléer og fuktighetsgivende dusjoljer som en naturlig oljedusjgel eller Sensitive shower cream Shower fra NIVEA for sensitiv hud. Og ikke gni for hardt når du tørker deg. 
 3. Ikke glem å ta vare på huden din: Påfør alltid krem etter dusjing. 
 4. Unngå tettsittende tekstiler og klær laget av ""grovt"" materialer. Dette fører til unødvendig hudirritasjon, og bidrar til irritasjonen din.
 5. Velg en deodorant som er fri for aluminiumsalter. Se gjennom vårt omfattende utvalg av deodoranter.
kvinne som bryr seg om kroppen

AVSLAPPINGSPROGRAMMET FOR SENSITIV HUD

yoga

 

Stress påvirker huden din. Våre sinn og personligheter har stor innvirkning på utseendet til huden vår. Avstressende øvelser får sensitiv hud til å slappe av og hjelper deg å føle deg vakker.
 
En sunn kropp trenger et sunt sinn – først når vi klarer å opprettholde balansen i livet vårt kan vi finne vår indre avslapning og likevekt. Og dette gjenspeiles i oss selv og huden vår. 
 
Et absolutt must for ekte indre skjønnhet er avspenningsøvelser. Bevegelse holder oss sunne og i form og reduserer stress. Enten det er klassisk yoga (f.eks. Vinyasa Flow) eller den trendy "Nia"-treningen: avspenningsøvelser skaper indre likevekt og hjelper deg å være i fred med deg selv.

 

En massasje hjelper deg å slappe av og gir deg fornyet energi. Den lar deg tilbakestille og skaper et rolig rom vekk fra våre ofte hektiske hverdager.