Itchy Armpits

HVA FORÅRSAKER UTSLETT UNDER ARMENE?

Finn ut hva som forårsaker kløende utslett under armene og hvordan du kan lindre det.

HVA FORÅRSAKER UTSLETT UNDER ARMENE?

Kløe i armhulene er noe mange av oss opplever og det kan føles ganske ubehagelig. Finn ut hva som kan forårsake utslett under armene og hva du kan gjøre for å lindre det.

ÅRSAKER TIL KLØE UNDER ARMENE

Armhulene er et område av kroppen som er ganske følsomme, så det er ingen overraskelse at de ofte blir etterlatt i en tilstand av irritasjon som utslett under armene eller eksem under armen. Vi har funnet ut hva som kan være årsaken til utslett under armene, slik at du kan finne ut hvordan du kan løse spørsmålet om hvorfor du skal behandle kløende utslett i armhulen.

Utslett under armene

SVETTEUTSLETT

Når kroppen din svetter, blander svetten seg med skitten som samles på huden din gjennom dagen og forårsaker kløe under armene. For å forhindre svetteutslett under armene, bør du vaske armhulene regelmessig for å fjerne opphopningen som forårsaker svetteutslett på huden, og når du kommer ut av dusjen, sørg for å tørke armhulene grundig ved å klappe området tørt i stedet for å gni. Når du trener, bør du også bruke løse klær for å gi armhulene sjansen til å puste og forhindre gnidning mot huden.

Utslett under armene

BAKTERIER

En annen grunn til at du vil sørge for at armhulene dine er fuktige, men grundig tørre etter dusjing, er for å forhindre at du får soppinfeksjoner eller sopp i armhulen. Når huden din er våt, er det mye lettere for bakterier å samle seg og spre seg, og når dette skjer er huden din mottakelig for infeksjoner som forårsaker ting som intens kløe under armene.

Utslett under armene

EKSEM I ARMHULLEN

Eksem under armen, eller atopisk dermatitt, er en annen vanlig årsak til irritasjon i armhulen. Denne hudtilstanden diagnostiseres vanligvis i barndommen og påvirker vanligvis armhulene og baksiden av knærne. Det vises som et rødt, skjellete utslett som kan klø.

Utslett under armene

BARBERING

Det er en rekke tabber som kan begås ved barbering, og alle vil utvilsomt føre til kløe under armene og utslett etter barbering, så her er noen enkle endringer du kan gjøre i barberingsrutinen din for å bekjempe kløe under armene:

  • Ikke bruk en barberhøvel mer enn sju ganger siden bladene blir sløve og får deg til å gå over det samme området flere ganger.
  • Aldri tørrbarber deg - huden din liker å bli fuktet, så å dra en skarp gjenstand over armhulene når de er tørre er ikke en god idé. Pass på at du barberer deg mens du er i dusjen eller badekaret, da det varme vannet myker opp hårsekkene og gjør det lettere å barbere samtidig som huden din holder seg hydrert og glad.
  • Bruk krem spesielt designet for barbering - den er nøye laget for å gi næring til armhulene dine og få jobben gjort på den mest omsorgsfulle måten.
  • Ikke barber armhulene for ofte – huden din trenger tid på å restituere seg, spesielt hvis du har kløe under armene, så fortsettelse av barberingen vil bare fortsette å irritere huden.
Itchy armpits detergent

Utslett under armene

VASKEMIDDEL

Vaskemidler inneholder forskjellige typer såper designet for å fjerne harde flekker og smuss fra klærne, så de inneholder ofte sterke kjemikalier som reagerer med huden din og forårsaker kløe under armene. Prøv å bytte til naturlige, parfymefrie vaskemidler som ikke inneholder fargestoffer, da det er velkjente at disse forårsaker irritasjon.

Utslett under armene

SENSITIV HUD

Noen menneskers hud er utsatt for irritasjon fra ikke bare sterke kjemikalier, men en rekke forskjellige ting, inkludert deodoranter. For å unngå kløe under armene når du har sensitiv hud, bør du bruke parfymefri deodorant og gjerne en uten aluminium da dette tetter porene dine for å hindre svette, og i stedet bør du la huden puste for å redusere irritasjon.

Utslett under armene

SÅPE

Noen såper inneholder sterke og sterke kjemikalier som gjør at huden din blir tørr og irritert, spesielt i sensitive områder som armhulene. Unngå kroppsvask og såper som inneholder sterke parfymer og ingredienser som kan provosere hudirritasjon som fører til klø i armhulene, og erstatt dem med milde ingredienser som nærer og lindrer huden din. Ta en titt på NIVEA Shower Gel-serien for den perfekte løsningen for deg.

BEHANDLIG AV UTSLETT UNDER ARMENE

Vi har identifisert hva som kan forårsake kløe i armhulene - men hva kan du gjøre for å lindre utslett under armene? Vi har fremhevet noen viktige behandlingstips for kløe i armhulene som du kan prøve for å lindre kløe i armhulene.

Ikke klø

Vi forstår at det å klø armhulene kan lindre irritasjon på kort sikt og føles umulig å avstå fra - men å klø armhulene vil bare irritere området ytterligere. Dette kan føre til at kløende utslett i arhmhulen øker i omfang og huden blir enda mer følsom.

Ta deg tid til å slappe av

Å være stresset kan føre til utbrudd av kløende utslett I armhulen eller til og med føre til at de blir verre. Enten du er stresset på jobben eller er opptatt med hverdagen, prøv å ta deg tid til å slappe av og la kroppen din helbrede seg selv.

HJEMMEREMEDIER

Hvis du opplever intens kløe under armene, finnes det raske og enkle midler for å behandle uts lett under armene hjemme:

- Isbiter er en fin måte å avkjøle og lindre irritasjonen forårsaket av intens kløe under armene. Prøv å pakke noen isbiter i en kjøkkenrull eller et kjøkkenhåndkle og legg det i armhulene. Dette vil også stoppe deg fra å kunne klø på dem.

- Fuktighet vil beskytte armhulene dine mot å bli tørre og enda mer følsomme. Prøv vår NIVEA Rich Nourishing Body Milk for å gi 48 timers hydrering av huden din og lindre irritasjonen forårsaket av utslett under armene.

C-vitamin er en kraftig antioksidant som kan hjelpe mot kløende armhuler. Å inkludere det i kostholdet ditt vil bidra til å bekjempe irritasjonen. Det finnes i alle slags matvarer, inkludert; appelsiner, sitroner, jordbær og til og med brokkoli. Du kan også prøve NIVEA Q10 Vitamin C Body Lotion med C-vitamin for å gi huden intens fuktighet i 48 timer.

HVA NIVEA KAN GJØRE FOR Å HJELPE MOT UTSLETT UNDER ARMENE

Alle ingrediensene hos NIVEA er utviklet for å gi næring til og pleie av huden din, og her er noen produkter du bør prøve hvis du har en tendens til å få kløe under armene.

NIVEA PEARL & BEAUTY ROLL-ON

NIVEA Pearl & Beauty Roll-On er alkoholfri og inneholder perleekstrakter for en fløyelsmyk finish – for å lindre kløe i armhulene.

NIVEA MAGNESIUM DRY ROLL-ON

NIVEA Magnesium Dry Roll-On er beriket med 100 prosent naturlig magnesium for å gi naturlig beskyttelse mot svette og kroppslukt. Den milde aluminiumsfrie formelen inneholder ikke alkohol og er skånsom mot huden.
Generelt er det en god idé å holde huden fuktig, ikke bare for å bekjempe kløende armhuler, men også som en måte å bekjempe aldringstegn på kroppen og holde huden glad. Prøv NIVEA Repair & Care Body Lotion for å beholde næring og fuktighet.