to kvinner

Hyaluronsyre for hud: formler, fordeler og rutine

Oppdag alt du trenger å vite om hyaluronsyre for hud; inkludert hva det er, dets fordeler, former og ansiktspleierutine.

HVA ER HYALURONSYRE?

Hyaluronsyre er et gel-lignende stoff som er naturlig tilstede i menneskekroppen, nemlig i hud, ledd, øyne og bindevev. Den er i stand til å holde sin vekt over 1000 ganger vekten med vann, og spiller en viktig rolle i å holde på fuktigheten. På grunn av disse egenskapene fungerer den fantastisk som en anti-aldringskomponent i ansiktskremer og serum for å holde huden myk og smidig. Du kan også se den under navnene Hyaluron eller Hyaluronan.
 
 
Hyaluronsyreproduksjonen avtar etter hvert som folk blir eldre, noe som fører til fuktighetstap, volumreduksjon og fine linjer. Ved rundt 25 år begynner hudens hyaluronsyresyntese å avta, noe som resulterer i økte aldringstegn.
 
Hyaluronsyre er en viktig del av huden og leddvæsken – en hovedkomponent i leddvæsken. Hvis det er problemer med leddene i alderdommen, kan den brukes til å hjelpe. Selvfølgelig bør du diskutere dette med legen din for skreddersydde råd.

HVA GJØR HYALURONIC FOR HUDEN

ÅTTE HUDFODELER MED HYALURONSYRE

 1. Tilfører huden fuktighet
  Hyaluronsyre har egenskapen til å fukte huden. Når den påføres huden, absorberer alle lagene betydelig revitaliserende hydrering fra hyaluronsyre, som trenger inn i huden og kobler vann til hudceller.  

 2. Definerer konturer
  Det er ganske normalt at ansiktskonturene mykner når folk blir eldre. Hovedårsaken til dette er at huden mister kollagen og elastin, som er hovedkomponentene i ansiktets strukturelle integritet. Bruken av produkter som inneholder hyaluronsyre hjelper deg med å opprettholde fastheten lenger, og få huden til å se fyldigere ut.

 3. Fyller huden
  Med alderen mister huden i ansiktet sin fylde.
  Dette gjelder spesielt på kinnene og kjevelinjen. Konsentrerte formler med hyaluronsyre fungerer som en volumdispenser som muligens kan bidra til å fylle kinnene og fremme et mer ungdommelig utseende.

 4. Tilfører glød:
  Hyaluronsyre gir ekstra fuktighet og styrker hudens beskyttende barriere, og bidrar til en ungdommelig hud gjennom forbedret cellehelse, og bidrar til å øke naturlig glød.

 5. Glatt
  Selv om det ikke er mulig å forhindre rynker helt når du blir eldre, kan du påvirke hvor tydelige de blir. Kremer og serum med hyaluronsyre gir huden din optimal fuktighet, reduserer eksisterende rynker og forsinker dannelsen av nye. Disse anti-rynkeegenskapene kommer fra dens evne til å holde på store mengder vann. Hyaluronsyre hjelper huden med å holde seg fuktig, ""fyller ut"" eksisterende rynker for å redusere forekomsten deres.

 6. Strammer huden
  Ung hud er fast og fyldig. Men over tid mister den mer og mer av sin elastisitet. Pleieprodukter som inneholder hyaluronsyre kan bidra til å bremse denne prosessen.

 7. Tilheling
  Påføring av hyaluronsyre på sår kan bidra til å redusere størrelsen deres på overflaten av huden, og hjelpe med smertelindring i disse områdene. Hyaluronsyre er naturlig tilstede i huden, og produksjonen øker ved åpne sår, noe som kan bidra til å fremskynde tilhelingsprosessen. Ingrediensen kan bidra til å regulere betennelsesnivåene og få kroppen til å bygge flere blodårer på skadestedet. Vær oppmerksom på at NIVEA-produkter ikke er utviklet for dette formålet.

 8. Antioksidantegenskaper 
  Hyaluronsyre er en potent antioksidant som bekjemper de frie radikalene i kroppen din, men den er uten tvil mest kjent for sin evne til å holde vann til cellene, noe som kan bidra til å holde huden frisk.

FORMER AV HYALURONSYRE

FORMER AV HYALURONSYRE

Langkjedet

Denne består av en lang kjede av molekyler som har høyere molekylvekt.
 
Effekt: Langkjedet hyaluronsyre ligger på overflaten av huden uten å trenge inn i den. Den danner en fin film som har en gunstig og betennelsesdempende effekt – den får også huden din til å virke mer elastisk. Men hvis du renser ansiktet, vaskes filmen av med det - derfor har langkjedet hyaluronsyre ingen reell langtidseffekt.

  

FORMER AV HYALURONSYRE

Kortkjedet

Kortkjedet eller lavmolekylær hyaluronsyre består av en kort kjede av molekyler og har derfor lavere molekylmasse.
 
Effekt: Kortkjedet hyaluronsyre trenger dypt inn i huden og hjelper til med å lagre fuktighet i bindevevet. Dette gjør ikke bare huden fyldigere og fastere, men reduserer også synlig rynker. Kortkjedet hyaluronsyre har dermed en varig effekt på huden din.
 
NIVEA Cellular -produktene inneholder begge disse to typene hyaluronsyre, også kalt mikro og makro, for å intensivt hydrere og jevne ut hudens overflate samtidig som den trenger inn i dypere lag.
 
kvinne som bruker Nivea-serum

HVORDAN BRUKE HYALURONSYRE

HVILKE FORMER FUNGERER BEST?

Hyaluronsyre fungerer best når forskjellige størrelser av molekylet påføres huden. Slik bruker du de positive effektene av begge variantene.
 
Jo mindre hyaluronsyrekjedene er, desto dypere kan hyaluronsyre trenge inn i huden. For en varig effekt mot rynker, bør pleien derfor inneholde en høyere andel kortkjedede forbindelser – først da kan den antialdrende aktive ingrediensen virkelig trenge gjennom huden.

HYALURONSYRE 5-TRINNS HUDPLEIERUTINE FOR Å BLEKE RYNKER OG ALDRINGSTEGN

Hyaluronsyre kan finnes som en nøkkelingrediens i mange produkter, de mest populære er dagkremer, nattkremer, ansiktsmasker, serum, øyekremer og rensemidler.
 
Siden det er et naturlig stoff som menneskekroppen har evnen til å produsere, kan du bruke hyaluronsyre mer enn én gang i din 24-timers hudpleierutine. Dette vil bidra til å holde huden hydrert, og kan også bidra til å redusere tegn på aldring.
 
Følgende hudpleierutine bruker produkter fra NIVEA Cellular Expert Filler-serien, som inneholder hyaluronsyre. Å følge denne rutinen kan bidra til å redusere tegn på aldring, samtidig som huden oppstrammer og fyller opp:
HYALURONSYRE 5-TRINNS HUDPLEIERUTINE FOR Å BLEKE RYNKER OG ALDRINGSTEGN

1. Rens huden din

Rensing av ansiktet ditt er en viktig del av hudpleierutinen din, siden den gjør deg i stand til å bli kvitt sminke, forurensning og svettepartikler som kan ha samlet seg på ansiktet ditt, renser det for stressfaktorer og forbereder det til å absorbere det gode i pleierutinen din. 

 

HYALURONSYRE 5-TRINNS HUDPLEIERUTINE FOR Å BLEKE RYNKER OG ALDRINGSTEGN

2. Påfør et serum

Å inkludere serum i hudpleierutinen din kan bidra til å oppnå mer synlige resultater. De har en tynnere formel enn kremer som kan føre til raskere absorpsjon og dypere penetrasjon, noe som gjør det mulig å målrette handling mot hudproblemer. 
 
NIVEA Cellular Expert Filler Replumping Hyaluronic Acid Serum er beriket med Pure Micro Hyaluronic Acid, som aktiverer hudceller og hjelper synlig fast og fyldig hud.
kvinne som bruker Nivea Cellular serum
kvinne som bruker Nivea Cellular Expert Filler
HYALURONSYRE 5-TRINNS HUDPLEIERUTINE FOR Å BLEKE RYNKER OG ALDRINGSTEGN

3. Bruk dine målrettede behandlinger

Øyekonturbehandlinger er viktige for å bevare hydrering rundt øynene.
Siden blodsirkulasjonen er lavere rundt denne delen av ansiktet, kan bruk av øyekonturbehandling løse problemer som kråkeføtter og mørke ringer. 
 
Påfør øyebehandling som NIVEA Cellular Expert Filler Eye Cream, beriket med hyaluronsyre og folsyre, som gir en fillereffekt på 24 timer og hjelper med tap av fasthet rundt øye- og leppeområdet.

 

HYALURONSYRE 5-TRINNS HUDPLEIERUTINE FOR Å BLEKE RYNKER OG ALDRINGSTEGN

4. Påfør fuktighetskremen din

Å fukte ansiktet ditt er et viktig trinn i rutinen din som hjelper huden med å opprettholde fuktighetsnivåer, oppmuntrer til celleomsetning og fremmer en jevnere hud.
For en fillereffekt på 24 timer kan du påføre NIVEA Cellular Expert Filler Day Cream beriket med hyaluronsyre og folsyre, for å gjenopprette volumet og fasthet i huden. 
 
For en kveldsrutine kan du bruke NIVEA Cellular Expert Filler Night Cream i stedet for å bidra til å gjenopprette volumet over natten, og hjelper til med å fylle ut rynker og friske opp huden din.
HYALURONSYRE 5-TRINNS HUDPLEIERUTINE FOR Å BLEKE RYNKER OG ALDRINGSTEGN

5. (AM) Påfør solfaktor for å beskytte huden din

Det er viktig å bruke solfaktor på slutten av morgenhudpleierutinen hver dag, for å beskytte huden mot solens skadelige UV-stråler. Siden solen er en av hovedårsakene til aldring av huden, er dette også en av de beste måtene å opprettholde en ungdommelig hud, og forhindrer for tidlige rynker og misfarging.
 
 

NIVEA Cellular Expert Filler & Expert Lift Ranges med hyaluronsyre

Cellular Expert Ranges er en førsteklasses anti-aldringsløsning fra NIVEA, som inneholder svært effektive ingredienser som:
 
 
Mikro- og makrohyaluronsyre: 2 anti-aldrings must-haves, kjent for å effektivt fylle rynker, jevne ut huden og tilføre intens fuktighet
 
 
Folsyre*: fyller cellene med nytt løft og hjelper til med å reparere hudsprettfibre** for å fremme fastere og fyldigere hud
*finnes i Cellular Expert Filler-produkter
**in vitro-test med aktiv ingrediens
 
 
Bakuchiol*: bidrar til å øke cellens kollagenproduksjon, bidrar til å redusere dype rynker og omdefinere ansiktskonturer
*finnes i Cellular Expert Lift-produkter
 
 
NIVEA Cellular Expert-produkter hjelper huden med å omstrukturere seg selv på cellenivå. hjelpe hudens iboende biologi med å reparere og regenerere seg selv ved å jobbe med den.
 
 
NIVEA mobilprodukter

Hyaluronsyre for menn

mann som påfører Nivea Anti-age Hyaluron Face Moisturizing Gel
NIVEA MEN Hyaluron og NIVEA MEN Anti-Age Power-seriene inneholder de høyeste konsentrasjonene av hyaluronsyre av alle NIVEA MEN anti-aldringsprodukter. Begge seriene hjelper til med å redusere rynker takket være svært målrettede virkninger. 
 NIVEA MEN Anti-Age Power-serien fungerer også på falmende mørke flekkers størrelse og intensitet, for en yngre hud på to uker* 
 * Basert på en 12-ukers studie med egenvurdering i 2022
 
 
 
Disse produktene kan påføres daglig, morgen og kveld, på et renset ansikt. 
 
 
For optimale resultater, følg den samme prosessen og bytt til produktene fra NIVEA MEN.

HYALURONSYRE FOR SPESIFIKKE HUDPROBLEMER

Hyaluronsyre kan takket være dens fuktighetsgivende egenskaper bidra til å løse ulike hudproblemer.
kvinne som bruker Nivea Cellular Luminous 630 Anti-Dark Circles Treatment
HYALURONSYRE FOR SPESIFIKKE HUDPROBLEMER

BRUKE HYALURONSYRE UNDER ØYNENE FOR Å REDUSERE MØRKE RINGER

Hudfyllende kollagen med fuktighetsgivende hyaluronsyre er nøkkelen til å redusere mørke ringer under øynene. Tynnende hud og matt, dehydrert hud under øynene er vanlige følgesvenner av mørke ringer under øynene – og hyaluronsyre kan bidra til å redusere dem.
 
 
NIVEA Luminous630-serien tilbyr produkter som Cellular Luminous630 Anti-Dark Circles Eye Treatment Cream beriket med koffein og hyaluronsyre for å fjerne trøtte øyne og redusere øyeposer.
HYALURONSYRE FOR SPESIFIKKE HUDPROBLEMER

BLEKER HYALURONSYRE MØRKE FLEKKER?

Siden hyaluronsyre oppmuntrer til omsetning av hudceller, kan det bidra til å redusere mørke flekker, solflekker og aldersflekker. Resultatene vil være synlige over uker i stedet for umiddelbart, men huden vil unektelig føles mer hydrert og smidig.
 
 
NIVEA Luminous630-produkter kombinerer imidlertid hyaluronsyre med NIVEAs patenterte Luminous630-ingrediens som har en bevist effekt på å redusere mørke flekker.
  
 
 
NIVEA Luminous630-serien ble født etter 10 års forskning fra NIVEA-eksperter for å finne den banebrytende ingrediensen Luminous630 som retter seg mot pigmentbalanse og flekkreduksjon. 
 Dens dobbeltfunksjonsformel virker på eksisterende pigmentering for å lysne mørke flekker og redusere størrelsen, samt balansere ny pigmenteringsproduksjon for å forhindre at flere mørke flekker dukker opp igjen.
 

kvinner som bruker Nivea Cellular Luminous 360-produkter

BØR DU BRUKE HYALURONSYRE? ​

Takket være dens mange fordeler, som fuktighetsgivende og fyllende effekter, hjelper hyaluronsyre til å opprettholde et ungdommelig og strålende utseende når den påføres daglig. Denne ingrediensen passer for alle hudtyper, og kan enkelt integreres i hudpleierutinen din for å målrette mot vanlige hudproblemer.
  
 
 
Kombinert med ingredienser som Folic Acid og Bakuchiol, som finnes i NIVEA Cellular -produkter, kan hyaluronsyre gi bedre resultater, støtte cellevekst, kollagenproduksjon og fuktighetsbevaring i huden på samme tid.

Ofte stilte spørsmål

1. Hva er hyaluronsyre?

Hyaluronsyre er en gel-lignende substans naturlig produsert av menneskekroppen for å holde på fuktigheten og holde huden myk og smidig. Det finnes også i øyne, ledd og bindevev, noe som gjør det til en utmerket anti-aldringskomponent i hudpleieprodukter.

2. Hvordan virker hyaluronsyre i kroppen?

Hyaluronsyre gagner ikke bare huden, men spiller også en avgjørende rolle i leddvæsken, som er en hovedkomponent i leddvæsken. Det kan brukes til å hjelpe med leddproblemer i alderdommen, men for personlig råd, kontakt legen din.

3. Finnes det forskjellige former for hyaluronsyre?

I hudpleie refererer bruken av begreper som Hyaluron, Hyaluronsyre og Hyaluronan til det samme. Hyaluronsyre kommer imidlertid i forskjellige molekylstørrelser, og de mindre kjedene trenger dypere inn i huden, og gir langvarige anti-aldringseffekter.

4. Hvordan er hyaluronsyre til nytte for huden?

Hyaluronsyre gir flere hudfordeler, inkludert å definere konturer, fylle huden, legge til glød, jevne ut huden, oppstramme den, fremme helbredelse og gi antioksidantegenskaper for et sunt utseende.
 

5. Hvordan bør jeg bruke hyaluronsyre i hudpleierutinen min?

For å maksimere fordelene, bruk forskjellige størrelser av hyaluronsyremolekyler på huden din. Se etter produkter som inneholder en høyere andel kortkjedede forbindelser for å penetrere huden for en varig anti-aldringseffekt.

6. Hva er den anbefalte hudpleierutinen med hyaluronsyre?

En anbefalt hudpleierutine inkluderer rensing av huden, påføring av et hyaluronsyreserum, oppfølging med andre hudpleiebehandlinger, bruk av øyebehandling, fuktighetskrem og avslutning med SPF for solbeskyttelse.

7. Hvilke hudpleieprodukter inneholder hyaluronsyre? ​

Hyaluronsyre er en populær ingrediens i mange hudpleieprodukter, inkludert dagkremer, nattkremer, ansiktsmasker, serum, øyekremer og rensemidler. Den kan brukes flere ganger i din 24-timers hudpleierutine.

8. Kan jeg bruke hyaluronsyre med C-vitamin?

For optimale resultater kan du kombinere hyaluronsyre med andre antialdringsnæringsstoffer som C-vitamin. Husk at i tillegg til å redusere mengden fuktighet i huden din, er UV-stråler og oksidativt stress også ansvarlig for aldring av huden.
 
 
Fuktighetskremer som hyaluronsyre fungerer godt med antioksidanter som C-vitamin eller A-vitamin og kan brukes sammen og er noen av de beste anti-aldringsingrediensene til hudpleie.

9. Kan jeg bruke hyaluronsyre med retinol?

Ja, å kombinere hyaluronsyre og retinol kan bidra til å dempe retinolens bivirkninger, som irritasjon og tørrhet. Å introdusere hyaluronsyre i hudpleierutinen din etter påføring av retinol kan tilføre fuktighet til huden din, og redusere sjansene for å irritere huden din.
 

10. Er det noen kontraindikasjoner eller bivirkninger ved bruk av hyaluronsyre?

Hyaluronsyre er generelt trygt for alle hudtyper når den påføres lokalt. Men hvis du gjennomgår medisinske behandlinger eller injeksjoner, er det viktig å konsultere en lege.