Vitamin E for hudpleie

Vitamin E er en antioksidant som hjelper huden å holde seg sunn og ha et ungt utseende. Oppdag alle fordelene og hvordan du bruker den her.

Hva er Vitamin E

Vitamin E er et næringsstoff kroppen trenger for å støtte immunforsvaret, cellefunksjon og hudhelse. Det er en antioksidant, som betyr at det kjemper mot frie radikaler, de "dårlige elementene" som eldrer huden og finnes i kroppen og miljøet for å holde huden glatt og ung.

Hvor kan du finne Vitamin E

Det finnes mange måter du kan øke nivået av vitamin E i kroppen din. Du kan finne E-vitamin i planteoljer som soya, mais eller olivenolje, og i nøtter, frø eller frokostblandinger; et balansert kosthold bør imidlertid gi deg nok E-vitamin til å holde kroppen sunn og sterk.

Når det gjelder hudpleie, er det ikke nok å spise de riktige tingene. Hvis du vil dra nytte av alle fordelene dette vitaminet tilbyr, må du gå i butikken. E-vitamin finnes i kremer, oljer, solkremer og serum. Vanligvis er det i kombinasjon med vitamin C. Du finner det normalt i produktets ingredienser som Alfa-tokoferol, en av de mest potente formene for E-vitamin.

Men hvorfor skal du bry deg om å finne kremer og oljer som inneholder dette vitaminet? Lese videre for å oppdage fordelene med vitamin E for huden din.

Positive effekter av Vitamin E for huden

E-vitamin brukes ofte i anti-aldringsmiddel og solkremer. Her er grunnen:

  • E-vitamin hjelper med å forhindre rynker og små linjer. Påføring av kremer eller oljer med vitamin E gjør at huden din kan absorbere alt næringsstoffet og øke mengden antioksidanter i huden din. Dette betyr at huden din vil bli bedre beskyttet mot daglige stressfaktorer som oksiderer huden din og får den til å eldes.
  • Det beskytter deg mot UV-lys. E-vitamin absorberer naturlig UV-lys og forsvarer huden din mot solbrenthet. Og hvis du øker forsvaret ditt mot solen, forhindrer du også konsekvensene av sollyset: hyperpigmentering, mørke flekker, rynker ... Dette er grunnen til at mange solkremer inkluderer vitamin E som en av de viktigste ingrediensene.
  •  E-vitamin er også ypperlig for fuktighet. Det beskytter cellemembraner og holder dem sunne og hydrerte ved å styrke hudens barrierefunksjon. Følgelig holde huden din beroliget og fuktet.
  • Berolig og gjenfød leppene. På grunn av dets regenererende og betennelsesdempende egenskaper er vitamin E en flott ingrediens å bruke når du har tørre eller sprukne lepper. NIVEAs Labello-serie med leppepomader inneholder forskjellige former for vitamin E som beskytter leppene dine og holder dem sunne.

Hvordan bruke vitamin E i den daglige hudpleierutinen din

Morgenrutine

Bruk E-vitamin i morgenrutinen din for å sikre at huden din er beskyttet mot daglige stressfaktorer samtidig som du også forhindrer aldringstegn. Du trenger ikke rent E-vitamin for å ta vare på huden din om morgenen, bruk rensemidler, tonere eller fuktighetskrem som inkluderer dette som en av ingrediensene. Du kan bruke NIVEA Refreshing Cleansing Lotion med vitamin E eller en 24 timers fuktighetskrem med vitamin E for å gjøre deg klar for dagen. Avslutt rutinen din med en lett solkrem for ekstra beskyttelse.

Nattrutine

Om natten har du bedre tid til å la ansiktet absorbere tyngre produkter. Det er det perfekte tidspunktet for en anti-aldringsbehandling. Du kan bruke noen dråper vitamin E-olje blandet med en bæreolje (som jojobaolje) og la den sitte i en halv time før du legger deg. I løpet av natten vil huden din ha nok tid til å absorbere vitaminet og kjempe mot små linjer og rynker.

Imidlertid kan vitamin E-olje være vanskelig å bruke og kan forårsake irritasjon når den ikke brukes riktig. Alternativt kan du bruke NIVEA Soft med E-vitamin for å fukte huden din og bremse aldringsprosessen.