
Hva er glykering av huden? Effekter sukker har på huden
Har du noen gang lurt på hvordan sukker påvirker huden din, og hvordan du kan bruke hudpleie som motvirker glykering? Finn ut mer om glykeringsprosessen i huden og hva du kan gjøre for å minimere påvirkningene.
6 Årsaker til glykering av huden
Årsaker til glykering av huden inkluderer faktorer som kosthold, genetikk, livsstilsvalg, høye blodsukkernivåer, oksidativt stress og alder. Her er de viktigste årsakene til at glykering av huden utvikler seg:
Hvordan behandle glykering i huden
Slik forebygger du glykering av huden og sukkerskader på huden
Det enkleste grepet for å forhindre at glykering av huden akselererer, er å regulere sukkerinntaket. Forebyggende tiltak er en proaktiv tilnærming til å opprettholde en ungdommelig og sunn hud. Her er noen måter å forebygge glykering av huden på, og hvordan det kan føre til for tidlig aldring av huden:
Balansert kosthold
Velg et kosthold som er rikt på antioksidanter, vitaminer og mineraler. Inkluder fargerike frukter og grønnsaker, som er fulle av næringsstoffer som motvirker oksidativt stress.
Regelmessig mosjon
Trening fremmer en sunn blodsirkulasjon og tilfører viktige næringsstoffer til hudcellene. Det hjelper også med å håndtere stress, en faktor som er knyttet til raskere aldring.
Solbeskyttelse
Beskytt huden mot skadelige UV-stråler ved å bruke solkrem daglig. Solbeskyttelse er et grunnleggende tiltak for å forebygge for tidlig aldring.
Et bevisst sukkerinntak:
Selv om det er utfordrende å eliminere sukker helt, kan det å være oppmerksom på inntaket gjøre en betydelig forskjell. Velg hele matvarer fremfor bearbeidede matvarer rike på raffinert sukker når det er mulig.
Regulering av blodsukkeret
Det finnes ulike ernæringsmessige tilnærminger for å regulere blodsukkernivået. Den vanligste metoden, og den som er mest anerkjent av forskere, går ut på å spise mat med lav glykemisk indeks, som inneholder mindre sukker eller hovedsakelig langsomt sukker og er rik på fiber.
Dette er en ernæringstilnærming som er sentrert rundt reguleringen av blodsukkernivået. Det innebærer blant annet å innta matvarer i en bestemt rekkefølge (først grønnsaker og protein, deretter stivelse) for å minimere svingninger i blodsukkeret. Teorien går ut på at du kan bremse opptaket av stivelse og sukker ved å innta dem sammen med protein, fiber og sunt fett. Det finnes foreløpig ingen vitenskapelige bevis for at denne metoden er effektiv, og bevisene er for det meste anekdotiske.