to jenter som bruker Nivea-produkter

Finn ut hva glykolsyre er og dens fordeler for huden

Finn ut alt du trenger å vite om glykolsyre og dens fordeler for huden. Les videre for å finne ut hvordan du best kan innlemme glykolsyre i hudpleierutinen din.

HVA ER GLYKOLSYRE?

Glykolsyre er en alfa-hydroksysyre (eller AHA) som er vannløselig og er avledet fra planter og andre naturressurser som frukt, sukkerrør og melk. AHA-er brukes i alle typer skjønnhetsprodukter som rensemidler, tonere eller eksfolieringer. En av glykolsyre behandling er at den har den minste molekylstørrelsen av alle andre AHA-er, noe som betyr at den er lett for huden å absorbere. I sin rene form er glykolsyre luktfri og fargeløs.

HVA GJØR GLYKOLSYRE?

Glykolsyre kan hjelpe med mange hudproblemer og er svært effektiv på grunn av sin lille molekylstørrelse. Den er den kraftigste av alle AHA-er, og må derfor brukes med forsiktighet da den kan irritere huden hvis den brukes feil.
Hva gjør glykolsyre?

Hva brukes glykolsyre til i hudpleie?

Glykolsyre er mest brukt som eksfoliering i hudpleie. Den hjelper til med å fjerne de døde hudcellene for å løfte de lysere hudlagene under. I motsetning til andre eksfolieringsmidler som ansiktsskrubb, krever ikke glykolsyre hard skrubbing på grunn av dens evne til å trenge inn i huden.

Det er også et fuktighetsbevarende middel som betyr at det tiltrekker og binder vann til hudceller; dette kan hjelpe mot aldring og rynker ettersom det fyller huden din. Glykolsyre kan også øke kollagenproduksjonen så vel som hyaluronsyre i huden.

Hva gjør glykolsyre?

Er glykolsyre egnet for alle hudtyper?

Glykolsyre er mest effektivt når det brukes på normal, kombinert og fet hud, men hvis huden din anses som mer sensitiv eller tørr, anbefales det å være mer forsiktig når du bruker dette produktet. 

Det er også viktig å merke seg at på grunn av at glykolsyre effektivt skreller bort de øverste lagene av gammel hud, er det viktig å merke seg at dette gjør huden din mer sårbar for ytre krefter som været. Hvis det er sterke UV-stråler, er det viktig å være forsiktig med de ungdommelige hudlagene i solen, på samme måte som alle tøffe værforhold. 

Hva gjør glykolsyre?

GLYKOLSYRE BEHANDLING

På grunn av egenskapene tidligere nevnt har glykolsyre mange fordeler for huden hvis den brukes effektivt:
 

1. Akne

På grunn av den eksfolierende effekten av glykolsyre, kan den bidra til å redusere akneutbrudd. Eksfolieringen av huden fører til mindre opphopning av smuss ettersom det renser porene gjennom eksfolieringsprosessen som fører til færre utbrudd. Glykolsyre kan også hjelpe akneutsatt hud ved å skape en hudbarriere som beholder fuktighet i stedet for å tørke ut huden, noe som er veldig vanlig for anti-akneprodukter. 

 

2. Hyperpigmentering og solskader

Glykolsyre er en effektiv løsning for hyperpigmentering, solbrenthet og melasma, som alle er forårsaket av skadelig eksponering for UV-stråler. Glykolsyre er full av antioksidanter som hjelper til med å helbrede UV-skader og lysner mørke flekker. Dette er på grunn av dens eksfolierende egenskaper der den løsner de gamle skadede hudcellene for å avdekke den ungdommelige huden under. 

 

3. Reduserer rynker

Disse imponerende eksfolierende egenskapene bidrar til å redusere forekomsten av fine linjer og rynker. Det er viktig å merke seg at dette ikke fjerner rynker. Glykolsyre øker også kollagenproduksjonen som hjelper til med å redusere forekomsten av fine linjer og rynker .

 

4. Inngrodd hår

Ettersom inngrodde hår dannes gjennom hår som ikke er i stand til å trenge gjennom overflaten av huden, hjelper eksfoliering av huden til å la hårene komme til overflaten ettersom det fjerner overflatelaget av død hud. Dette kan hjelpes ytterligere ved å skylle huden fri for smuss og olje.


GLYKOLSYRE OG RETINOL

Siden både glykolsyre og retinol anses å være to av de viktigste ingrediensene når det gjelder å bremse aldringstegn, er det ofte spørsmål om du kan bruke glykolsyre med retinol for å få alle fordelene. Kort sagt, ja du kan, men ikke samtidig, dette er en ganske ekstrem hudpleieløsning som kan føre til irritert hud. Du bør begynne med å bruke glykolsyre en gang i uken.

Siden NIVEA tar vare på huden din, er det igjen viktig å merke seg at glykolsyre for hud ikke bør brukes samtidig med andre løsninger som retinol eller A-vitamin. Hvis du planlegger å bruke begge deler, gjør det vekselvis og kontakt hudlegen din før du gjør det. 

kvinne som sjekker huden hennes

SLIK BRUKER DU GLYKOLSYRE OG INNLEMMER DEN I HUDPLEIERUTINEN DIN:

Du bør starte med et glykolsyreprodukt med en konsentrasjon på 10 % eller mindre. Alt over dette kan forårsake alvorlig irritasjon for huden din; alt over 20 % anbefales ikke å brukes hjemme.
Slik bruker du glykolsyre og innlemmer den i hudpleierutinen din:

Hvordan du bruker glykolsyre

Før du påfører glykolsyre, må du sørge for at huden din ikke har åpne kutt eller sår. Start med å vaske ansiktet med et mildt rengjøringsmiddel eller toner for å fjerne fett eller oljer og påfør glykolsyreløsningen på en bomullspad. Påfør løsningen forsiktig på ansiktet ditt og unngå sensitive områder som øyne, nesebor eller lepper. Hvis du oppdager at glykolsyre reagerer dårlig med huden din eller kommer inn på et av de sensitive områdene som er nevnt, bør du påføre en vanlig saltløsning på det berørte området. Den forventede reaksjonen kommer etter 3-5 minutter og det påførte området vil begynne å bli rødt. Du bør skylle det behandlede området med vann eller en nøytraliserende løsning på en klut.

Slik bruker du glykolsyre og innlemmer den i hudpleierutinen din

Når skal du bruke glykolsyre

Påfør glykolsyre før du legger deg hvis mulig, da glykolsyre øker hudens følsomhet for sollys. Påføring om kvelden vil gi huden din tid til å leges over natten. Hvis dette ikke er mulig, bør du ta forholdsregler med en SPF fuktighetskrem hvis du skal være ute, uansett vær.

Slik bruker du glykolsyre og innlemmer den i hudpleierutinen din

Hvor ofte skal du bruke glykolsyre

NIVEA tilbyr et produkt som utnytter fordelene med glykolsyre Derma Skin Clear Chemical Exfoliator, som utnytter fordelene med glykolsyre, salisylsyre og niacinamid.

Siden NIVEA tar vare på huden din, er det igjen viktig å merke seg at glykolsyre for hud ikke bør brukes samtidig med andre løsninger som retinol eller A-vitamin. Hvis du planlegger å bruke begge deler, gjør det vekselvis og kontakt hudlegen din før du gjør det.