HVA FORÅRSAKER KLØE I HUDEN?

Kløe i huden er forårsaket av en rekke forskjellige ting. La oss ta en titt på noen av de vanligste årsakene til kløende hud.

HVA FORÅRSAKER KLØE I HUDEN?

Allergier: Allergiske reaksjoner fører ofte til kløe i huden, og de kan utløses av konserveringsmidler, parfymer og fortykningsmidler i kosmetiske produkter. Enkelte materialer, som ull eller polyester, kan også utløse en allergisk respons. Høyfeber kan føre til kløende hud, avhengig av alvorlighetsgraden av allergien din.

Barbering: Hårfjerning gir mikrolesjoner i huden din, og hvis disse blir betente, kan kløende hud kort tid etterpå. Dersom du bruker en sløv barberhøvel, kan håret vri seg og sette seg fast under huden, noe som fører til inngrodde hår som igjen får deg til å lide av kløende hud. Hvis du finner ut at bena er kløende etter at du er ferdig med barberingen, kan det være at friksjonen som klærne dine gir når de kommer i kontakt med beina, forårsaker ømhet og rødhet.

Svette: Opphopning av svette i armhulene og mer intime områder gjør at bakterier kan trives, noe som fører til enda mer kløende hud. Chafing oppstår ofte når svetten holder seg til klærne, noe som bare gjør saken verre.

HVORFOR HAR JEG KLØENDE HUD?

Tørr eller sensitiv hud: De kalde værforholdene kan føre til at huden din blir dehydrert om vinteren. Skallende, flassende hud kan dukke opp rundt ansiktet og kroppen din, og tørr hud kan føre til kløende hud hvis kroppen din ikke får den fuktigheten den trenger. Varmen kan også dehydrere huden din ved tap av vann, ettersom kroppen din trenger å produsere mer svette for å regulere kjernetemperaturen. Sensitiv hud kan bli betent som et resultat av barbering, og håndtering av visse rengjøringskjemikalier kan også tørke ut huden din.

Hudforhold: Visse forhold, f.eks. eksem og psoriasis, kan utløse kløende hud. Eksem kan føre til at hudflekker blir tørre, kløende og sår, mens psoriasis skaper flassende, røde flekker på huden, som en konsekvens av at hudceller prøver å erstatte seg på kort tid (3-7 dager) i stedet for gradvis (3-4 uker).


KLØENDE HODEBUNN

HVORFOR HAR JEG KLØENDE HODEBUNN?

Hvis du har kløende hodebunn, skyldes det mest sannsynlig flass, en tilstand som får hvite og gule flak av døde hudceller til å dukke opp i hodebunnen. Flass antas å være utløst av en rekke ting, som overvekst av gjær, stress, hormoner og bearbeidet mat, og det rammer omtrent halvparten av den voksne befolkningen; det er spesielt vanlig blant menn. Følelse av kløe kan også være forårsaket av en sensitiv hodebunn.

BEHANDLE KLØENDE HUD

Kløe i huden følges ofte av at huden din blir rød, tørr og sår, og det er derfor det er så viktig å sikre at huden din får fuktighet og fuktigheten den trenger. Vi tilbyr en rekke produkter som er designet for de med sensitiv hud i tankene: de har et formular laget for å berolige huden din, med 0 % parfyme og 0 % alkohol for å unngå uønskede hudreaksjoner og dehydrering.

HVORDAN BEHANDLE KLØE PÅ KROPPEN

Hvis din kløende hud skyldes en medisinsk tilstand, som eksem eller psoriasis, finnes det en rekke mykgjørende kremer som kan redusere tørrhet, sprekker og kløe. Vi anbefaler at du bruker vår klassiske fuktighetsgivende NIVEA Body Lotion Smooth Caring for å gi kroppen din effektiv fuktighet i 48 timer. Hvis symptomene dine er mer alvorlige, anbefaler vi at du oppsøker lege.

Reduser tiden du bruker i badekaret og dusjen, og bruk lunkent vann for å unngå å tørke ut huden din. Se på hva som gir den perfekte dusjrutinen med litt hjelp fra ekspertene våre. Hvis huden din er følsom overfor kjemikalier som brukes i badekar og dusjprodukter, bytt til en sensitiv dusjgel eller kroppsvask, som NIVEA Creme Soft Shower. Denne inneholder mandelolje, som er perfekt for tørr hud og hjelper med å reversere solskader. Sørg for å prøve vår NIVEA Men Protect & Care Shower Gel, som bruker bambusekstrakt for å helbrede og gi næring til huden og er rik på aminosyrer som hjelper deg med å beskytte huden din mot miljøskader.

HVORDAN STOPPE KLØE I HUDEN?

Prøv å bruke løse klær som ikke er laget av syntetiske materialer. Bomull er ideelt, siden det er mykt på huden din og sannsynligvis ikke forårsaker hudirritasjon.

Hvis du lider av kløe i huden på grunn av barbering, kan du prøve vår NIVEA Men Protect & Care barbergel, som smører huden og ansiktshåret for å gi den perfekte gliden. Hvis du har kløende hud, anbefaler vi at du bruker barbergel i motsetning til barberskum, da det har en tendens til å gi et mer effektivt beskyttelseslag for huden din. Når du er ferdig med barberingen, kan du påføre NIVEA Men Sensitive After Shave Balm for å gi din kløende hud den etter barberingen den trenger.

Det er viktig å beskytte ansiktet ditt, og vi anbefaler at du bruker solkrem hele året: uavhengig av årstid, vil UV-stråling finne veien til huden din, slik at den tørker ut og blir eldre for tidlig. Vår Q10 Energy Healthy Glow Day Cream SPF15 gir lett, ikke-fettete beskyttelse mot solstrålene og inneholder vitamin E, som styrker huden og nøytraliserer frie radikaler som akselererer aldring av huden.

Hvis du vil være på den sikre siden, kan du imidlertid bruke en solkrem med høyere SPF: SPF30 blokkerer 97% av solens UVB-stråler. Vår NIVEA Sensitive Immediate Protect Soothing Sun Spray SPF30 tilbyr effektiv solbeskyttelse i en lett, raskt absorberende formular som absorberes umiddelbart og ikke etterlater huden fet, mens solkrem- og sprayutvalget vårt gir beskyttelse fra SPF 30 til 50+. Vi anbefaler at du bruker solkrem på nytt med noen timers mellomrom for best resultat.