Hva er pigmentflekker?

Pigmentflekker kan være forårsaket av en rekke forskjellige årsaker, de er vanligvis forårsaket av ‘hyperpigmentering’. Hyperpigmentering er der huden produserer overflødig pigment kjent som "melanin". Dette får huden til å mørkere og produsere brune flekker på huden.

Hvordan oppstår pigmentflekker?

De fleste opplever pigmentforandringer i ansiktet, men de kan også påvirke huden på kroppen i tillegg. Pigmentflekker på huden er et resultat av en overproduksjon av melanin – kjemikaliet i huden vår som gjør den mørkere. Vanligvis oppstår de på grunn av skadet hud, men de er vanligvis ikke skadelige. Også kjent som brune flekker, pigmentforandringer på huden kan variere i farge, alt fra lysebrun til mørkebrun.

Les videre for å forstå mer om brune flekker på huden og hvordan du behandler dem.

HVA ER HOVEDÅRSAKENE TIL PIGMENTFLEKKER?

Å kjenne hovedårsakene til brune flekker på huden kan bidra til å forstå hvordan du unngår dem i utgangspunktet. Selv om noen årsaker er uunngåelige, er det fortsatt viktig å forstå hvorfor du har utviklet pigmentforandringer. Brune feil på huden kan være forårsaket av en rekke forskjellige årsaker:

  1. Solskader - Også kjent som solflekker, er en hovedkilde til pigmentflekker i ansiktet er overdreven soleksponering. Dette er grunnen til at solflekker i ansiktet er vanlige, så vel som andre områder som ofte er utsatt for sol. Pigmentflekker i ansiktet finnes hos omtrent 90 prosent av personer over 60 år, men kan også finnes hos yngre voksne også - spesielt de som bruker solsenger ofte. Solskader får huden til å produsere ekstra melanin som beskyttelse mot skadelige UV-stråler. Som et resultat begynner brune merker i ansiktet og andre områder av kroppen å vises. 
  2. Melasma - Melasma påvirker også områder av kroppen din som ofte er utsatt for sol - forårsaker pigmentforandringer i ansiktet, på halsen, hendene og andre områder. Det er mye mer vanlig hos kvinner, da det kan provoseres av hormonubalanser som utløses under graviditet, overgangsalder eller ved bruk av prevensjon. Det er ingen grunn til bekymring, melasma er ufarlig og gir ingen medisinske bekymringer.
  3. Postinflammatorisk hyperpigmentering - Dette er forårsaket når huden har gjennomgått en form for traume, dvs. akne arr, brannskader eller psoriasis - etterlater brune flekker på huden. Det er spesielt utbredt når vi blir eldre, siden hudcellene våre ikke reproduserer seg like raskt, disse blir noen ganger referert til som aldersflekker.

HVORDAN FJERNE PIGMENTFLEKKER

For det første vil vi alltid anbefale at hvis du er bekymret for endringer i huden din, at du går til hudlege eller lokal fastlege. Når det er sagt, er det noen måter du kan forbedre utseendet til pigmentflekker på huden og til og med hindre dem i å oppstå i fremtiden.

Beskyttelse mot solen

Hvis du mistenker at pigmentflekkene dine er forårsaket av solskader, vil en investering i en god solkrem med høy SPF beskytte huden din mot å bli enda mer skadet. Solskader forårsaker en overproduksjon av melanin, som igjen fører til brune flekker på huden. Ved å bruke en solkrem med høy SPF beskytter du ikke bare deg selv mot solflekker på huden, men det store spekteret av andre problemer forbundet med overeksponering for solen.

Innsmørning

Hvis pigmentflekkene dine er nye, kan det hende de bare vises på de første hudlagene. Ved å bruke en god dyp eksfoliator kan du bidra til å fjerne de første lagene med mørk hud - og redusere forekomsten av brune flekker på huden. Prøv vår MagicBAR Exfoliating Cleansing Bar for å forfine og jevne ut huden din, for en jevn hudfarge. Smøremidler som inkluderer glykolsyre eller salisylsyre er spesielt fordelaktige. 

ANDRE MÅTER Å FJERNE PIGMENTFLEKKER PÅ

HJEMMEREMEDIER

Det er en del ting du kan gjøre hjemme som kan hjelpe med fjerning av pigmentflekker. Vitaminer kan være svært nyttige for å bekjempe pigmentfeil i ansiktet og andre områder av kroppen;

E-vitamin

E-vitamin er en antioksidant, noe som betyr at det har mange fordeler for huden. En hovedfordel med E-vitamin er evnen til å redusere UV-skader på huden - som ellers kan forårsake solflekker i ansiktet ditt. Prøv vår NIVEA Double Effect Eye Makeup Remover for en oppkvikkende rens som inneholder kraften til E-vitamin.

C-vitamin

C-vitamin er også en sterk antioksidant, som gir den evnen til å beskytte huden din mot frie radikaler forårsaket av UV-lys. Å sørge for at du får rikelig med C-vtamin i kostholdet ditt, fra kilder som jordbær og appelsiner, kan bidra til å beskytte deg mot pigmentflekker i ansiktet. Å prøve vår NIVEA Q10 PlusC Energizing Day Cream vil også bidra til å beskytte deg mot pigmentflekker i ansiktet ditt.    


Du kan også bruke ricinusolje, ekstrakter av grønn te, melk, aloe vera, sitronsaft og honning for å bleke forekomsten av pigmentflekker.

HVORDAN FORHINDRE PIGMENTFLEKKER

Ikke alle årsaker til pigmentforandringer i huden kan forebygges – noen oppstår naturlig på grunn av alder og andre faktorer. Når det er sagt, kan brune flekker på huden forårsaket av solskader forebygges. Vi har fremhevet noen tips for å hjelpe deg med å forhindre brune flekker på huden forårsaket av solskader:

  1. Bruk av Solkrem beskytter huden din mot solskader som forårsaker brune flekker på huden. Ved å bruke solkrem med høy SPF – kan du forhindre at huden din blir skadet og sørge for at det er så sunt som mulig å bekjempe solflekker på huden.
  2. Cover Up - Brune flekker på ansikt, hals og andre overeksponerte områder kan forhindres ved å skjerme dem mot solen. Selv om du bruker solkrem, er disse områdene fortsatt mer utsatt for mørke flekker enn andre. Prøv en baseballcaps eller en bredbremmet hatt for å gi ansikt og nakke beskyttelse mot solen.
  3. Unngå middagssolen - Solen er på sitt varmeste og mest intense mellom 12:00 og 14:00. I løpet av disse timene er det mye mer sannsynlig at du lider av solskader som kan føre til brune flekker på huden. For å forhindre dette, finn litt skygge i løpet av denne delen av dagen, og nyt solen til tider når den ikke er like skadelig for huden din.

FJERNE PIGMENTFLEKKER MED LUMINOUS630

Cellular LUMINOUS630 Anti Dark Spot har bevist effekt når det gjelder å sikte mot rotårsaken til de tre hovedtypene av pigmentflekker - soleksponering, aldring og hormonelle endringer som under graviditet eller overgangsalder. Alle tre kan utløse en melanin-ubalanse, noe som fører til samme resultat: utseendet av mørke flekker i ansiktet.
NIVEA Cellular LUMINOUS630 Antispot Day Fluid SPF50 inneholder patentert Luminous630® samt konsentrert E-vitamin og hyaluronsyre. Den reduserer mørke flekkersamtidig som den forhindrer at de dukker opp igjen ved regelmessig bruk og synlige resultater etter 4 uker.

For ytterligere pleie, oppdag Cellular Luminous630 Antispot Serum, en avansert mørk flekkbehandling som er utviklet for å balansere melaninproduksjonen for å forhindre dannelsen av nye mørke flekker.