HVORDAN REDUSERE RØDHET I ANSIKTET

Rødhet i ansiktet kan være en bekymring for mange, spesielt de som har sensitiv hud eller lider av rosacea. Les videre for å finne ut om nyttige produkt- og livsstilsendringer du kan gjøre for å redusere rødhet i ansiktet.

TIPS FOR Å UNNGÅ RØDHET I ANSIKTET

ØVNING KAN FAKTISK HJELPE REDUSERE RØDHET I ANSIKTET

Selv om trening kan virke kontraintuitivt hvis du prøver å bekjempe rødhet i ansiktet (tross alt, trening gir deg ofte røde kinn) - ikke la dette stoppe deg.

Trening er viktig for trivsel og stressmestring, og kan hjelpe deg med å føle deg litt mindre bekymret for rødhet i ansiktet. For et mindre blusset ansikt, kan det være nyttig å endre måten du trener på. Korte intensive treningsøkter med høy intensitet kan være bedre egnet for deg i motsetning til lange økter. Å trene i et miljø som er godt ventilert og har aircondition, kan hjelpe. Som alltid, sørg for at du holder hydratasjonsnivået og vannforbruket oppe.

UNNGÅ SKJØNNHETSPRODUKT MED TILSATT LUKT

Personer som er utsatt for rødhet i ansiktet kan ha underliggende følsomme hudproblemer som kan forårsake den røde hudfargen. Det er mulig at huden er ekstremt følsom for eller irritert av duftende skjønnhetsprodukter.

Hvis du opplever rødhet i ansiktet, oftere enn vanlig, kan du prøve å eliminere duftende produkter fra skjønnhets- eller ansiktspleieregimet og se om du merker forbedringer. Selv parfymer og essensielle oljer som kommer i kontakt med ansiktet ditt, kan føre til at huden reagerer i form av rødhet i ansiktet.


ÅRSAKER TIL RØDHET I ANSIKTET

Rosacea

Noen typer ansiktsrødhet er forårsaket av tilstanden rosacea. Hvis du er bekymret for rosacea-indusert rødhet i ansiktet bør du ta kontakt med lege. Årsakene til rosacea indusert rødhet i ansiktet er ikke kjent, men det er noen vanlige triggere. Disse inkluderer:

  • Alkohol
  • Koffein
  • Understreke
  • Intensiv trening (selv om du absolutt ikke bør unngå trening)
  • For mye sollys / varme
  • Krydret mat
  • Kaldt vær
  • Luftfuktighet
  • Meieri
  • medisiner


PRODUKT SOM HJELPER MOT RØDHET I ANSIKTET

PRODUKTER FOR SENSITIV HUD

Hvis røde kinn fremdeles er en bekymring, så vær ekstra nøye med hudpleieproduktene du bruker.

Produkt spesielt designet for sensitiv hud kan være bedre egnet for deg hvis du opplever rosacea eller vanlig rødhet i ansiktet. Daily Essentials Sensitive Day Cream reduserer effektivt de 3 viktigste tegnene på sensitiv hud; rødhet, tetthet og tørrhet. Denne beroligende dagkremen har en ekstremt mild formel, er PH-nøytral og parfymefri. Lakrisekstrakt og Druestein-olje hjelper å roe huden i tillegg til å gi intensiv fuktighet. SPF15 beskytter også huden mot sollysinduserte miljøpåvirkninger. For nattestid hjelper Daily Essentials Sensitive Night Cream med å berolige og roe huden ved å støtte hudens regenereringsprosess om natten. Prøv å holde disse hudproduktene i kjøleskapet. Kjøligheten kan bidra til å redusere rødhet i ansiktet og roe irritasjon.

 

SMINKE

Har du vurdert å gi opp sminke en kort periode? Vurder å gi deg selv en pause fra kosmetikk og ha en sminkefri dag. På denne måten kan du teste om årsaken til den røde huden din skyldes ingrediensene i visse sminkeprodukter. Hvis rødheten drastisk forbedres, kan det være at sminke eller børster er kilden til noen av hudproblemene dine.

Prøv å introdusere sminkeproduktene dine gradvis, én etter én, slik at du kan identifisere hvilke ingredienser du bør unngå. Alternativt, hvis sminke er vist å ikke forårsake rødheten i ansiktet ditt, kan den tilby en flott midlertidig løsning for å dekke rødhet i ansiktet. Les mer om ansiktsrensing for frisk og sunn hud for å få flere tips om fjerning av sminke for alle hudtyper.

VÆR SKÅNSOM MED HUDEN DIN

Vær forsiktig når du påfører hudprodukter på ansiktet eller kroppen din. Å gni huden for kraftig med eksfoliatorer eller produkter som ikke er tilpasset huden din, kan gjøre rødheten i ansiktet verre. Lær hvordan du skal peele riktig her.

Dette gjelder også bading og dusj - unngå ekstreme temperaturer. Bruk en myk klut med lunkent vann for å vaske ansiktet og ta best mulig vare på det.

Ved å bruke ekstremt varmt vann kan du tørke ut huden for mye (les NIVEAs årsaker til tørr hud) og øke blodsirkulasjonen som kan være en kilde til rødhet i ansiktet.


SLAPP AV!

Hvis din rosenrøde hudfarge er relatert til nervøsitet kan enkle teknikker som dyp pust, meditasjon eller å smile bidra til å redusere uønskede nivåer av rødhet i ansiktet.

Barbering

For menn kan barbering i ansiktet føre til at du opplever rødhet og irritasjon. NIVEA Men Protect & Care Moisturizing Post Shave Balm lindrer og regenererer huden din etter barbering. Aloe Vera og pro-vitamin B5-formelen fukter huden din og reduserer rødhet og tetthet. Resultatet er hud som føles jevn, beskyttet og behagelig.

Bruk solkrem for å unngå rødhet i ansiktet

Forsikre deg om at du bruker et bredt spekter av SPF av høy kvalitet, som for eksempel NIVEA Protect & Moisture Sun Lotion for å forhindre overeksponering av sol. Hvis du opplever solskader, har NIVEA Moisturizing After Sun Lotion en avkjølingsformel som absorberer huden raskt og intensivt i 24 timer. Den inneholder Aloe Vera, opprettholder hudens elastisitet og etterlater en myk og silkemyk hudfølelse.