HVA FORÅRSAKER RØDHET I ANSIKTET?

Utforsk hva som forårsaker rødhet i ansiktet og våre beste tips om hvordan du kan lindre det

RØDHET I ANSIKTET

Rødhet i ansiktet kan være en årsak til bekymring for mange, spesielt de som har lys, sensitiv hud eller lider av rosacea. Hvis du ofte føler deg rød og varm i ansiktet, les videre for å finne nyttige tips for å roe ned røde kinn.

HVA FORÅRSAKER RØDHET I ANSIKTET?

Huden din blir rød i ansiktet på grunn av mange daglige faktorer, les videre for å oppdage dem.
Rød og varm i ansiktet

ROSACEA

Noen typer rødhet i ansiktet er forårsaket av hudtilstanden Rosacea. Hvis huden din blir rød i ansiktet på grunn av rosacea, sørg for å konsultere legen din. Årsakene til rosacea-indusert rødhet i ansiktet er ikke nøyaktig kjent, men det er noen vanlige triggere. Disse inkluderer:

 • Alkohol
 • Koffein
 • Understreke
 • Intensiv trening (selv om du absolutt ikke bør unngå trening)
 • For mye sollys / varme
 • Krydret mat
 • Kaldt vær
 • Luftfuktighet
 • Melkeprodukter
 • Medisiner
woman doing yoga to reduce red complexion

Rød og varm i ansiktet

HVA ANNET FORÅRSAKER RØDE KINN

 1. Overeksfoliering – hvis du eksfolierer huden for mye, fjerner du hudens beskyttende barriere, noe som fører til at den blir rød i ansiktet. Det etterfølges også av en følelse av stramhet og tørrhet, ettersom huden blir fratatt sine naturlige oljer og ikke får sjansen til å komme seg mellom eksfolieringene
 2. Allergiske reaksjoner eller hudirritasjon.
 3. Rødhet ved alkoholbruk - dette skjer når noen mennesker drikker alkohol og det er et tegn på alkoholintoleranse, det er forårsaket av forskjeller i genene våre, noe som betyr at noen mennesker får det og andre ikke.
 4. Eksem
 5. Overeksponering av sol - å gå ut i solen og ikke beskytte huden med solkrem kan forårsake rød i ansiktet og solbrenthet.
 6. Akneutbrudd
 7. Edderkoppårer - edderkoppårer oppstår når du ikke beskytter huden din mot solen og over tid samler skadene seg opp i huden din, noe som gjør at røde årer ofte vises rundt neseområdet.
 8. Du er for varm - overoppheting kan føre til rødsprengt ansikt ettersom blodet er nærmere overflaten av huden for å kjøle deg ned.

Rød hud ansikt

TIPS MOT RØDHET I ANSIKTET

Oppdag våre beste tips som kan bidra til å redusere rødhet i ansiktet.

TRENING KAN FAKTISK HJELPE TIL Å REDUSERE RØDHET I ANSIKTET

Selv om trening kan virke kontraintuitivt hvis du prøver å bekjempe rødsprengt ansikt (trening gir deg ofte rosenrøde, røde kinn) – ikke la dette stoppe deg. Trening er avgjørende for ditt velvære og stressmestring og kan hjelpe deg til å føle deg litt mindre bekymret for rødhet i ansiktet. 

Kanskje endre måten du trener på for et mindre rødtsprengt ansikt. Korte eksplosive treningsøkter med høy intensitet kan være bedre egnet for deg i motsetning til lange økter. Å trene i et miljø som er godt ventilert og luftkondisjonert kan også hjelpe. Sørg også som alltid for at du holder hydreringsnivået og vannforbruket oppe.

woman exercising with facial redness
Rød hud ansikt

UNNGÅ PARFYMERTE SKJØNNHETSPRODUKTER

Personer som er utsatt for rødhet i ansiktet kan ha underliggende problemer med sensitiv hud med rød i ansiktet. Det er mulig at huden din er ekstremt følsom for, eller blir irritert av, parfymerte skjønnhetsprodukter.

Hvis du alltid rød i ansiktet, prøv å inkludere ikke-parfymerte produkter i ansiktspleierutinen din og se om du merker noen forbedring. Parfymer og eteriske oljer som kommer i kontakt med ansiktet ditt kan også få huden til å reagere i form av rødhet i ansiktet.

 
Rød hud ansikt

TRENING KAN FAKTISK HJELPE TIL Å REDUSERE RØDHET I ANSIKTET

Sørg for at du bruker en bredspektret, høykvalitets SPF som NIVEA After Sun Moisture Cream med SPF 50 for å forhindre overeksponering av sol og sørg for å ikke gå ut i solen når den er på det sterkeste. 

Hvis du opplever solskader, har NIVEA After Sun Moisture Lotion en kjølende formel som absorberer raskt og intensivt nærer huden i 24 timer. Den inneholder aloe vera og hyaluronsyre, som opprettholder hudens fuktighetsnivå og etterlater en myk og silkeaktig hudfølelse.
 

REDUSER RØDHET I ANSIKTET MED DE RIKTIGE PRODUKTENE

Hvis du alltid röd i ansiktet, så vær ekstra påpasselig med hudpleieproduktene du bruker.
woman applying day cream

PRODUKTER FOR SENSITIV HUD

Blir du rød og varm i ansiktet, så vær ekstra påpasselig med hudpleieproduktene du bruker. 

Produkter spesielt utviklet for sensitiv hud kan være bedre egnet for deg hvis du opplever rosacea eller et rødtsprengt ansikt. NIVEA Soothing Day Cream reduserer effektivt de 3 hovedtegnene på sensitiv hud; rødhet, tetthet og tørrhet. Denne beroligende dagkremen har en ekstremt mild formel, er PH-nøytral og parfymefri. Lakrisekstrakt og druekjerneolje bidrar til å berolige huden og gir intensiv fuktighet, mens SPF 15 hjelper til med å beskytte huden mot UV-skader.

Prøv å oppbevar hudproduktene dine i kjøleskapet. Kjøligheten kan bidra til å redusere rødhet i ansiktet og dempe enhver irritasjon.

Du kan også lese mer om hvordan du tar vare på sensitiv hud her.

SMINKE

Har du vurdert å gi opp sminke for en kort stund? Vurder å gi deg selv en pause fra kosmetikk og ha en sminkefri dag. På denne måten kan du teste om huden din blir rød i ansiktet på grunn av ingrediensene i sminkeproduktene dine.

Hvis rødheten drastisk forbedres, kan det være at sminken eller børstene er kilden til noen av hudplagene dine. Prøv å gradvis gjeninnføre sminkeproduktene dine, en etter en, slik at du kan identifisere hvilke ingredienser du bør unngå. 

Alternativt, hvis det viser seg at sminke ikke forårsaker rødhet, kan det tilby en flott midlertidig løsning for å dekke over røde kinn. 

Les mer om ansiktsrens for frisk og sunn hud.

VÆR SNILL MED HUDEN DIN

Vær forsiktig når du påfører hudprodukter på ansiktet eller kroppen. Hvis huden din blir rød i ansiktet mens du bruker produktene, kan det bety at du gnir huden for kraftig med 
eksfolieringsmidler eller produkter som ikke passer til huden din. 

Dette gjelder også bade og dusjer – unngå ekstreme temperaturer. Bruk en myk klut med lunkent vann for å vaske ansiktet og ta vare på det best mulig. 

Ved å bruke ekstremt varmt vann kan du tørke ut huden for mye og øke blodsirkulasjonen, noe som kan være en kilde til de røde kinn dine.


SLAPP AV!

Hvis din rosenrøde hudfarge er relatert til nervøsitet eller forlegenhet, kan enkle teknikker som dyp pusting, meditasjon eller smil bidra til å redusere uønskede nivåer av rødhet i ansiktet.

SKJEGGBABERING

For menn kan ansiktsbarbering føre til at du opplever rødhet og irritasjon. NIVEA MEN Sensitive Pro Facial Balm lindrer og fukter stresset hud umiddelbart. Den organiske hampfrøoljen og E-vitamin-formelen fukter huden din og reduserer rødhet og stramhet, og etterlater den glatt, beskyttet og komfortabel.