to venner ler

Hva er salisylsyre? Bruksområder og fordeler for huden

Salisylsyre er en aktiv ingrediens som er god for å rense hud som er utsatt for akne og hudormer. Finn ut hva salisylsyre er, hva den gjør for huden, dens fordeler og hvordan du legger den til hudpleierutinen din.

Hva er salisylsyre?

Salisylsyre er en type beta-hydroksysyre (BHA) som brukes som en aktiv hudpleieingrediens for å eksfoliere huden, kontrollere overflødig talgproduksjon og holde porene rene. Den er flott for hud som er utsatt for skjønnhetsflekker og kan bidra til å forfine og friske opp huden på så lite som sju dager med daglig bruk.
 
Det finnes ofte i rensemidler og behandlingsprodukter mot hudormer, men kan også finnes i aknevennlige sminkeprodukter og sjampo mot flass.
 
Salisylsyre er tilgjengelig i forskjellige konsentrasjoner, med hver konsentrasjon designet for et bestemt formål. Høyere konsentrasjoner av salisylsyre brukes som peelingmiddel, som kan redusere forekomsten av akne, melasma og mørke flekker, mens lavere konsentrasjoner kan brukes på daglig basis i rensemidler og tonere.

salisylisk serum
Faktaoversikt

Salisylsyre

Fordeler: Vern mot aknefremkallende bakterier, eksfoliering av huden, lindring av betennelse, reduksjon av talkumproduksjon.
 
Bruk: Behandling av symptomer på mild akne, alle typer hudormer og kviser.
 
Bruksområder: Produkter som inneholder lavere konsentrasjoner av den aktive ingrediensen kan legges til den daglige hudpleierutinen.
 
Spesielle egenskaper: Salisylsyre er en BHA (beta-hydroksysyre), en organisk forbindelse som finnes i planter som piletrær.

Er salisylsyre en beta-hydroksysyre (BHA)?

Salisylsyre er faktisk en type beta-hydroxysyre (BHA), som er organiske forbindelser som vanligvis brukes i kosmetikk. Selv om navnet kan tyde på at salisylsyre er helt kunstig, forekommer den naturlig i planter som piletrær på grunn av dens naturlige evne til å fremme eksfoliering, noe som bidrar til å beskytte planten mot bakteriell infeksjon. 
 
Hudpleieprodukter har en tendens til å bruke syntetisk salisylsyre, men denne formen er godkjent av kosmetikkindustrien og FDA, og er kjent for sine evner til å bekjempe lyter.

Hva er salisylsyre bra for?

Fordeler med salisylsyre for huden

Takket være dens naturlige eksfolierende egenskaper, er salisylsyre utmerket for å behandle symptomer på lettere akne, som hudormer, whiteheads, og kviser. Salisylsyre trenger dypt inn i huden hvor den bryter ned døde hudceller som ellers ville tette porene. Men hva annet er salisylsyre bra for? Her er fem hovedfordeler med salisylsyre:

1: Beskytter mot aknebakterier

Er salisylsyre bra mot akne? Absolutt. Aknebakterier trives i oksygenfrie miljøer, og derfor er tilstoppede porer det perfekte miljøet for vekst. Salisylsyre fjerner overflødig talg og døde hudceller fra tilstoppede porer, noe som gjør miljøet mindre egnet for bakterievekst. Dette i seg selv vil ikke eliminere bakteriene helt, men det vil absolutt ha en innvirkning hvis du er utsatt for uren hud.

2: Eksfolierer

Salisylsyre selges ofte som et eksfolieringsmiddel og løsner forsiktig hudceller i det ytterste hudlaget for å rense huden og fjerne døde hudceller uten å forårsake irritasjon. Dette kan hjelpe med å forebygge skjønnhetsflekker.

3: Lindrer betennelse

Salisylsyre inneholder et kjemikalie kalt salicin som har anti-inflammatoriske egenskaper. Når den påføres huden, kan den ofte redusere rødhet og sårhet fra akne.

4: Reduserer talgproduksjon og sekresjon

Salisylsyre kan hemme talgkjertlene som produserer talg (olje). Den oppnår dette ved å bryte gjennom hudens fettbarriere og fjerne overflødig olje som ellers ville tette porene og potensielt forårsake akne. Ved å regulere talgproduksjonen kan salisylsyre bidra til å kontrollere glansen og bidra til en mer balansert hudfarge.

5: Forbedret produktpenetrasjon

Gjennom sine eksfolierende egenskaper kan salisylsyre forbedre absorpsjonen av andre hudpleieprodukter, slik at de kan trenge dypere inn og fungere mer effektivt.

6: Jevnere hudtone og tekstur

Regelmessig bruk har evnen til å føre til jevnere hud på grunn av forbedret celleomsetning og fjerning av grove, døde hudceller. Å fremme fornyelsen av celler kan bidra til å redusere forekomsten av skjønnhetsflekker som mørke merker etter akne.

7: Åpning av porer og forebygging av utbrudd

Dens oljeløselige egenskap gjør at den effektivt kan komme inn i og rense porene, og reduserer deres tilbøyelighet til tilstopping. Ved å gjøre dette kan dette bidra til å minimere kviser og fremme renere hud.

Hvordan du bruker salisylsyre

Hudpleierutine men salisylsyre for å redusere skjønnhetsflekker

Hvordan du bør bruke salisylsyre avhenger i stor grad av type produkt - høyere konsentrasjoner brukes best med måte. Mens andre, som de i NIVEA produkter mot kviser -serien, er sammensatt for daglig bruk. Nedenfor er vår trinn-for-trinn guide for hvordan du bruker salisylsyre i en hudpleierutine mot utslett.

Rense

Start med å vaske ansiktet ditt med en mild, men effektiv salisylsyrerens, som NIVEA Derma Skin Clear Wash Gel. Dette vil fjerne sminke og urenheter samtidig som det renser porene dypt for å forhindre at skjønnhetsflekker dukker opp på nytt. Masser den forsiktig inn i et vått ansikt, pass på å unngå det sensitive øyeområdet og skyll deretter.

 Nivea DermaSkin Wash Gel

Skrubb

For å oppnå en enda renere hudfarge, bytt ut rensemidlet med en salisylsyreskrubb i to til tre av dine daglige kveldsrutiner. NIVEA Derma Skin Clear Anti-Blemish Scrub kan rense porene og forfine huden uten å tørke den ut, så den er ideell for fete hudtyper. Som med rensemidlet, masser ganske enkelt skrubben på et vått ansikt og rens forsiktig.

Tonèr

Følg opp rensingen ved å forsiktig påføre en salisylsyretoner. NIVEA Derma Skin Toner er et fantastisk alternativ da det vil gjenopprette hudens pH-nivå og fjerne overflødig olje, sminke eller smuss uten å tette igjen porene. Dette vil også forberede huden din for fuktighet.

 Nivea DermaSkin Toner

Eksfoliere

Avslutt den daglige natterutinen med en kjemisk eksfoliering, for eksempel NIVEA Derma Skin Clear Chemical Exfoliator som bør påføres som siste trinn og la virke over natten . Denne antibakterielle rensende formelen kombinerer salisylsyre, niacinamid og  & glykolsyre for å støtte hudens naturlige fornyelsesprosess samtidig som den gir en synlig renere hud på så lite som sju dager.

Hvordan du bruker salisylsyre

Avrunding av salisylsyre-hudpleierutinen

NIVEA Derma Skin Clear-serien kan brukes i både morgen- og kveldspleierutinen, og som alle rutiner er det best å runde av med en nærende fuktighetskrem. NIVEA Mattifying Day Cream er det perfekte tillegget da den fukter huden intenst samtidig som den fjerner overflødig olje for å etterlate huden uthvilt og glansfri for dagen som kommer. Sørg også for å bruke SPF etter fuktighetskremen om morgenen for å holde huden din beskyttet hele dagen.
 
For ettermiddagsrutinen din, fullfør ganske enkelt med NIVEA Derma Skin Clear Chemical Exfoliator.
 
Du vil kanskje legge merke til en veldig lett svie når du bruker salisylsyre for første gang, men dette er helt normalt og forventet. Når du bruker et nytt produkt for første gang, følg alltid instruksjonene på emballasjen, og hvis du merker vedvarende irritasjon, stopp og kontakt en hudlege. NIVEA-produktene er dermatologisk testet og trygge for alle hudtyper.

mann som bruker Nivea DermaSkin exfoliator
NIvea DermaSkin-produkter

NIVEA Derma Skin Clear-serien

Selv om problemutsatt hud er helt naturlig, kan den være vanskelig å kontrollere og kan ha en innvirkning på selvtilliten. NIVEA bryr seg om huden din. Så hvis det er ting du ønsker å forbedre, kan NIVEA hjelpe.
 
Den innovative NIVEA Derma Skin Clear-serien er sammensatt med en renere, forfinet hud i tankene. Utnytte den klargjørende kombinasjonen av salisylsyre og niacinamid for å rense porene og redusere forekomsten av whiteheads og hudormer ved regelmessig bruk. Hvis huden din er utsatt for skjønnhetsflekker og kviser, kan denne høykvalitetsserien være løsningen du har lett etter.
 
Følg alltid instruksjonene på etiketten når du prøver et nytt hudpleieprodukt og hvis du opplever vedvarende irritasjon, avslutt bruken og kontakt en hudlege for ytterligere råd.

Hjelper salisylsyre mot mørke flekker og post-aknemerker?

På grunn av sine eksfolierende egenskaper kan salisylsyre være gunstig i forsøket på å dempe mørke flekker og post-aknemerker. Dette er fordi den bidrar til å fjerne døde hudceller og fremme dannelsen av nye og friske. Over tid kan dette føre til en jevnere hudfarge, noe som reduserer forekomsten av disse merkene.
 
NIVEA Cellular Luminous630 Anti Dark-Spot Post-Acne Marks Serum kombinerer effektivt NIVEAs patenterte anti-dark spot Luminous630-ingrediens med salisylsyre for å redusere mørke merker etter akne og jevne ut og matte huden. Daglig bruk kan bidra til å oppnå synlige resultater på bare to uker ettersom mørke flekker etter akne blir lysere.

Sammendrag

Salisylsyre på et øyeblikk

Salisylsyre er en aktiv ingrediens i hudpleieprodukter som eksfolierer huden, kontrollerer produksjonen av overflødig talg og åpner opp porene. Ideell for hud som er utsatt for skjønnhetsflekker, kan salisylsyre forfine og friske opp huden på bare sju dager når den brukes daglig. Fire fordeler med salisylsyre er:
 

  • Beskyttelse mot akne-fremkallende bakterier
  • Eksfoliering av huden
  • Lindring av betennelse
  • Kontrollerer produksjonen av overflødig talg
     
    Over tid kan salisylsyre også hjelpe til med å dempe aknemerker og mørke merker. NIVEAs Derma Skin Range og Cellular Luminous630 Anti Dark-Spot Post-Acne Serum utnytter fordelene med salisylsyre for effektive hudpleieløsninger.

Flere ofte stilte spørsmål

Kan jeg bruke salisylsyre hver dag?

Det er greit å bruke salisylsyre som en del av din daglige hudpleierutine. Å gjøre det vil bidra til å holde huden ren og frisk samtidig som den begrenser overflødig oljeproduksjon. Men når du begynner med en ny eksfoliant eller hudpeeling-ingrediens i høye konsentrasjoner, anbefales det å lette på det ved å begrense bruken til to ganger i uken de første ukene.

Kan jeg bruke salisylsyre og niacinamid sammen?

Ja - det er greit å bruke salisylsyre og niacinamid samtidig. 
 
Faktisk utfyller de to ingrediensene hverandre og kan være spesielt effektive for fet hud. Salisylsyre håndterer oppgaven med å trenge dypt inn i huden for å fjerne overflødig olje og døde hudceller, mens niacinamid gir en bølge av nærende hydrering. Sammen kan disse to ingrediensene etterlate huden til å føles renset, renere og fuktet, noe som gjør dem til et ideelt valg for en daglig hudpleierutine mot skjønnhetsflekker.

Fører salisylsyre til utrensing?

Utrensing innen hudpleie betyr økt hastighet på hudcelleomsetning. Denne prosessen kan oppstå når en aktiv ingrediens som salisylsyre kommer i kontakt med huden, og eksponerer et nytt lag med underliggende hudceller. Med dette bringes alle andre kvisefremkallende ting til overflaten sammen med hudcellene, inkludert overflødig olje og døde hudceller som ellers ville tette porene. 
 
Som et resultat kan en ny bølge av kviser oppstå. Men i motsetning til en uheldig reaksjon på et nytt produkt - som kan forårsake utbrudd i områder av huden der de vanligvis ikke vises - dannes kviser etter utrensing i de vanlige områdene og har en tendens til å forsvinne raskere enn normalt.

Gjør salisylsyre akne verre før det blir bedre?

Selv om salisylsyre fungerer godt mot akne og bakteriene som forårsaker det, kan utrensingsprosessen i utgangspunktet forverre symptomene på akne. Denne potensielt alarmerende prosessen bør ikke vare lenger enn seks uker, og det er verdt ventetiden siden huden din skal fremstå renere og mer skinnende enn før. 
 
Hvis det varer lenger enn seks uker, eller du tror du kan oppleve en uheldig reaksjon i stedet for å utrense, slutt å bruke produktet og kontakt en hudlege med en gang.

Kan salisylsyre brukes på sensitiv hud?

Salisylsyre kan være gunstig for mange hudtyper, inkludert sensitiv hud. Personer med sensitiv hud må kanskje starte med lavere konsentrasjoner og mindre hyppig bruk. Alle NIVEA-produkter er trygge å bruke, og du bør alltid lese etiketten på ethvert produkt før du bruker det.

Er salisylsyre bra for aknearr?

Aknearr er svært forskjellige fra aknemerker og er mye vanskeligere å redusere. Med sine eksfolierende egenskaper som oppmuntrer til omsetning av hudceller og jevnere tekstur, kan den bidra til å dempe aknemerker. Resultatene for aknearr vil sannsynligvis ikke være så tydelige. Det kan også redusere rødhet og betennelse knyttet til spesifikke typer arr. Resultatene kan imidlertid variere basert på arrtype og alvorlighetsgrad.