Jente med krøllete hår

Pleie av tørre hender

Finn ut hva som forårsaker tørr, flassende og tørre hender som sprekker, og hvordan du unngår det og får lindring med NIVEA

Pleie av tørre hender

Tørre hender er en vanlig bekymring og er vanligvis ikke alvorlig. Men gitt hvor mye vi bruker hendene våre, kan det være irriterende og ubehagelig, og kanskje til og med få deg til å føle deg litt bevisst. Så hvis du vil ha noen tips om hvordan du best kan ta vare på dem eller til og med prøve noen hjemmeremedier for å lindre dine tørre hender, les videre for å finne ut mer.

Symptomer på tørre, sprukne hender

Tørre hender kan være ganske lett å få øye på. Her er de vanligste symptomene på hvordan tørre hender ser ut og føles:

· Huden på hendene er flassende og skjellete 
 · Huden på hendene kan være kløende og sprukken
 · Huden på hendene kan være rød, eller mørkere hud kan se grå ut
 · Huden kan føles stram som om den trekker
 · Huden kan føles grov å ta på
 · Det kan være små linjer som da utvikler seg til sprekker
  
 Hvis huden din er veldig tørr, kan tørre hender som sprekker blø og bli sår. Dette betyr at selv de enkleste oppgavene som å skrive, kneppe klær eller bare snu seg i søvne er veldig smertefulle. Hvis bakterier kommer inn i sprekker i huden, er det en sjanse for at hendene dine kan bli infisert.


Hva forårsaker tørre hender?

Hvis du lurer på "hvorfor er hendene mine så tørre", har vi noen av de vanlige faktorene som bidrar til tørre hender her.

1. Været

En av de viktigste synderne for at hendene våre føles tørre og kløende er elementene. Om vinteren, når luften blir kaldere, fører mangelen på fuktighet i luften til at huden på hendene våre tørker ut, og vinden forverrer dette. Men det er ikke bare den kalde luften. Den lavere luftfuktigheten på grunn av oppvarmingen inne kan også trekke fuktighet ut av huden vår. I varme sommermåneder eller tørrere klima kan solen også ha samme tørkeeffekt på hendene våre.

2. Håndvask

Riktig, regelmessig håndvask er et must for å stoppe spredningen av bakterier og holde seg frisk. Likevel kan det slite på hendene våre og få dem til å tørke ut. Varmt vann og noen såper kan fjerne hudens naturlige oljebarriere som ikke bare holder den glatt, men også hydrert. Tenk på hvor mange ganger vi vasker hendene om dagen – tar oppvasken eller dusjer – og hva det betyr for hendene våre. Legg til tørkeeffekten av store mengder hånddesinfisering som vi alle bruker, og det er ikke rart at hendene våre lider.

3. Medisinsk tilstand

De fleste tilfeller av tørre hender er forårsaket av en eller begge ovennevnte faktorer. Men noen ganger kan denne uttørkingen skyldes en underliggende medisinsk tilstand eller hudtilstand.
  
 For eksempel kan eksem og psoriasis gjøre huden vår tørr, flassende, rød og kløende. Underliggende tilstander som atopisk dermatitt kan føre til at hendene våre plutselig føles tørre, ru og betente. Tørre hender kan også være et symptom på sykdommer, som diabetes og tilstander i skjoldbruskkjertelen. 
  
 Hvis huden din er veldig tørr og smertefull, er det en god idé å søke medisinsk råd fra en lege eller hudlege.

4. Livsstilstriggere

Mange av de vanlige livsstilsfaktorene som påvirker kroppene våre negativt, kan også ødelegge huden på hendene våre:
  
 · Hvis du ikke drikker nok væske, kan det føre til tørre, flassende hender
 · Alkohol dehydrerer kroppen vår, noe som gjør at huden ser og føles tørrere og mindre fyldig. 
 · Aldrende hud mister naturlig fuktighet og er generelt tørrere og mindre elastisk. 
 · Nikotin påvirker immunsystemet og kan ført til betennelse i huden, noe som kan føre til tilstander som psoriasis.
 · Stress aktiverer svettekjertlene våre og får oss til å bli mer dehydrert, og tilstander som eksem eller psoriasis kan utløse oppblussing.


Hva hjelper mot tørre hender?

Den gode nyheten er at det er mange ting vi kan gjøre for å holde hendene hydrerte og forhindre at de tørker ut.
Kvinne som bruker Nivea håndkrem

1. Invester i en fuktighetsgivende håndkrem
 Dette er et must. NIVEA 3in1 Q10 Anti-Age Hand Cream har en nærende formel for 24-timers beskyttende pleie. Ved å bruke hudens eget koenzym Q10 og UV-filtre, reduserer det synlig rynker, hjelper til med å forhindre UV-induserte aldersflekker ved regelmessig bruk og etterlater hendene vakkert glatte. 
  
 2. Beskytt hendene mot solen
 Vi vet alle at solen kan tørr hud på hendene. Husk å bruke solkrem på hendene også og beskytt dem mot solens uttørking og skadelige effekter.
  
 3. Bytt såpe
 Selv om håndvask er en av de store årsakene til tørre hender, kan vi ikke unngå håndvask. Leter du etter skånsommere såper som både renser og beroliger hendene dine på samme tid, kan du forhindre irritasjon
  
 Hender blir ofte oversett i hudpleierutinene våre, men håndpleie er spesielt viktig hvis du er utsatt for tørr hud på hendene. Oppdag hele utvalget av NIVEA håndkremer. Med alt fra milde formelsåper til såper beriket med hudpleie-ingredienser, er det enkelt å finne det riktige produktet for å gi næring til hendene dine.

4. Bruk hansker
 Hvis du bruker mye tid med hendene i vann, er det å bruke hansker ideelt som et lag med beskyttelse for å hindre at hendene tørker ut.

5. Unngå varme
 Varmlufttørkere kan virkelig tørke ut huden ettersom den varme luften kan tørke hendene for mye. Bruk papirhåndklær i stedet og tørk huden forsiktig i stedet for å gni den, noe som kan forårsake irritasjon. På samme måte tørker varmt vann til håndvask og dusj ut huden. Bruk lunkent vann istedet.


Hvordan behandle tørre hender

Forebygging er ofte den beste behandlingen, men for hender som er veldig tørre og sprukne, og som trenger reparasjon, har vi noen ideer for bahandling: 
 
 NIVEA Repair & Care Hand Cream med Provitamin B5 gir umiddelbar lindring til ekstra tørre og sprukne hender. Den konsentrerte formelen reparerer også dypt tørr hud på hendene med intensiv fuktighet, pluss at den gir 24 timers beskyttelse for velstelte hender hele dagen. 
  
 Det finnes også en hel rekke beroligende midler vi kan prøve hjemme for å berolige tørste hender og fylle opp hudens naturlige fuktighetsbarriere.

Håndkrem

Tre hjemmeremedier for tørre hender

1. Bade i havre

Rå eller kokt havre kan virkelig forynge huden. Legg litt i en liten bolle blandet med olivenolje og bløt hendene i den en stund, eller bløt i et havrebad med vann – men husk, ikke for varmt.

2. Eksfolier

Eksfoliering kan virkelig bidra til å fjerne død, tørr og skadet hud. Prøv å bruke en skånsom løsning hjemme ved å blande olivenolje, kokosolje (eller hvilken som helst bærerolje, som jojoba, mandel eller druefrø) med 1 eller 2 ss granulert sukker. Eller bytt ut sukker med salt for å lage en mildere skrubb.

3. Påfør aloe vera

Med naturlige antibakterielle og anti-inflammatoriske egenskaper er det ikke rart aloe vera er en så vanlig hudpleieingrediens. Aloe vera-gel er et flott naturlig middel for å berolige tørre, ru og sprukne hender. Stryk på rene hender etter et bad eller dusj for å låse inn fuktighet.


Tar vare på tørre hender om vinteren

To jenter som smiler

Vinteren kan være hard for hendene våre. Selv om du vanligvis har glatte, smidige hender, vil det kalde været og varme tappe huden vår for naturlige oljer, og etterlater den tørr, sprukken, ru og rød. Her er noen måter å forberede og ta vare på hendene våre i de kaldere månedene.
  
 1. Fuktighet, fuktighet, fuktighet
 Nøkkelen er å begynne å fukte før det blir et problem. Påfør favoritthåndkremen din og sørg for at du gjør dette regelmessig, rundt fem til seks ganger om dagen, for å forsegle fuktigheten og holde hendene dine beskyttet.
  
 2. Bruk hansker
 Apropos beskyttelse, å ta på hansker om vinteren holder ikke bare kulden unna når temperaturen synker, men er et must for å beskytte hendene på kalde dager. 
  
 3. Bruk luftfukter
 Å bruke luftfukter er en god idé om vinteren for å holde på fuktigheten i luften. Økt fuktighetsnivå vil redde tørre hender, og berolige dem hvis de også klør. Det fungerer også på samme måte hvis huden i ansiktet føles tørr eller du har sprukne lepper.

Et par siste tips for tørre hender

I våre travle liv er det lett å glemme å ta vare på hendene våre, til det er for sent. Sørg for at du er forberedt med disse siste tipsene:
  
Fyll opp med håndkremer
Ha krukker med håndkrem ved siden av servanten hjemme og på jobb, og putt en i vesken. På den måten vil du alltid ha noe for hånden og bli påminnet om å bruke det. Å påføre krem etter håndvask er spesielt bra siden fuktig hud absorberer aktive ingredienser raskere.
  
Smør deg om nkvelden
Før sengetid, smør den mest fuktighetsgivende håndkremen på hendene og dekk til med et par myke hansker eller sokker. Fuktigheten trekker inn over natten, så du vil ha glattere og mer hydrerte hender om morgenen.
  
Råd mot tørre hender 
Husk at hvis symptomene dine er alvorlige og forårsaker mye smerte og ubehag, ikke lid i stillhet. Det kan være et tegn på en mer alvorlig tilstand, så kontakt legen din for ytterligere hjelp og råd.