Shaving Rash

HVORDAN UNNGÅ RØDE PRIKKER ETTER BARBERING

Utslett etter barbering eller røde prikker etter shaving kan være smertefullt og irriterende. Uansett om du prøver å hvordan få vekk røde prikker etter barbering eller bare prøver å unngå dem, kan du prøve NIVEAs beste tips

HVORDAN UNNGÅ RØDE PRIKKER ETTER BARBERING

Gjør irritert hud og røde prikker etter shaving til gårsdagens problem. Du bør ikke bekymre deg for irritert hud etter barbering av ben eller utslett etter barbering underlivet, så fortsett å lese for å finne ut hvordan få vekk røde prikker etter barbering. 
Utslett etter barbering?

TRINN 1: UTFORSK KROPPEN DIN

Forbered området du vil barbere. Du bør ikke barbere over en ansamling av døde hudceller eller smuss/olje fra dagen før. Det er best å bruke en eksfolierende klut eller hanske for å skrubbe vekk død hud, dette er det viktigste for å unngå røde prikker ved barbering.

Les vår veiledning om hvordan man eksfolierer for mer informasjon, og prøv vår NIVEA Caring Shower Peeling Creme for å fjerne rester og sørg for å unngå irritert hud etter barbering og åpne porer slik at inngrodd hår ikke blir et problem.

Røde nupper etter barbering?

TRINN 2: MYKNE HÅRET DINE

Å prøve å barbere seg umiddelbart etter eksfoliering kan virke som neste trinn, men det er flere trinn å ta, spesielt hvis du vil unngå røde prikker etter shaving. Sørg for at du gjør hårene mykere ved å bruke varmt vann i et bad, dusj  eller med et håndkle slik at huden utvder seg og blir enklere å barbere. 
lady soothing her shaving rash on her legs
Røde prikker etter barbering?

TRINN 3: BRUK BARBERKREM, GEL ELLER SKUM

Nøkkelen til en god barbering er glidemiddel, unngå kroppssåpe og bruk en skikkelig barberkrem, gel eller skum for å unngå kløe etter barbering eller utslett etter barbering. Barberingsprodukter sørger også for en tettest mulig barbering.

Vurder NIVEA Protect & Care Shaving Gel, designet for å beskytte huden når du barberer deg med jevn glid og enkel påføring. Den gjennomsiktige formelen gjør at du enkelt kan se håret mens du barberer deg og har ingredienser designet for å motvirke irritasjon og røde nupper etter barbering.

lady shaving her armpit
Røde prikker på leggene?

TRINN 4: RETT... I RIKTIG RETNING

Det er å vite hvilken retning du skal barbere når du barberer deg. På bena ønsker du tettest mulig barbering mot hårets retning, og sørg for at du har de glatteste bena som kan fås. Ikke press for mye da dette kan forårsake røde prikker på leggene. På mer sensitive områder som bikinilinjen eller underarmene er det imidlertid viktig å ikke barbere seg i hårets retning da den sensitive huden kan føre til kløe etter barbering og føre til inngrodde hår og gjøre det vanskeligere å unngå røde nupper etter barbering.
Hvordan få vekk røde prikker etter barbering

TRINN 5: PLEIE ETTER BARBERING

Barberpleie er nøkkelen til å unngå irritert hud etter barbering, spesielt røde prikker på bein og andre sensitive områder. Sørg for å skylle det nybarberte området med kaldt vann for å lukke porene. Bruk deretter en lotion eller fuktighetskrem beregnet på sensitiv hud som NIVEA Body Lotion Smooth Caring, parfymerte produkter kan irritere huden ytterligere og forårsake rødhet. Det er også viktig å bytte barberblad når du merker at de begynner å bli sløve og definitivt før de begynner å ruste, da bruk av gamle blader kan gi deg utslett etter barbering.

SÅ DU KAN FJERNE RØDE PRIKKER ETTER SHAVING

Kald kompress - Så snart du merker de første tegnene på røde prikker etter barbering, er det best å håndtere det umiddelbart. Bruk et kaldt kompress for å lindre røde prikker, som vil stoppe den brennende følelsen, redusere rødhet og forhindre barberingskuler og er en tidlig metode for få vekk røde prikker. 

Fuktighetsgivende - Dehydrert hud er mer sannsynlig å bli påvirket av utslett etter barbering, så det er viktig å alltid være hydrert. Å fukte huden etter en barbering og spesielt hvis du ser røde prikker på farten er viktig når det gjelder å eliminere utslett. Å holde huden hydrert er imidlertid mer enn bare å bruke fuktighetskrem, så sørg for at du drikker nok vann slik at hudens naturlige beskyttende barriere er så sterk som mulig for å fjerne røde prikker etter barbering senere.

La det gro - Irritert hud og røde prikker etter barbering i sine ulike former skal gro av seg selv, og det er viktig å la dem gjøre det. Ikke barber det berørte området på nytt før huden har kommet seg og grodd, selv om du tenker du skulle hatt en barbering. Eventuell rødhet eller betennelse er et tegn på at du ikke skal barbere området på nytt.


HVA ER ÅRSAKENE TIL IRRITERT HUD OG RØDE PRIKKER ETTER SHAVING?

Definer røde flekker etter barbering og oppdag hva som forårsaker dem:
lady touching legs with shaving rash

HVA ER RØDE PRIKKER ETTER SHAVING?

Røde prikker etter barbering er en form for irritert hud som følge av barbering, de oppstår vanligvis noen minutter etter barbering, men kan også utvikle seg litt senere på dagen hvis du bruker trange klær, eller hvis huden din utsettes for varme eller kulde. Røde prikker etter shaving er ikke det samme som en barberingsklump forårsaket av mange små inngrodde hår i stedet for utslett forårsaket av høvelen.
ingrown hair from shaving rash

HVA FORÅRSAKER RØDE PRIKKER ETTER SHAVING?

Du kan ha sensitiv hud og ha større sannsynlighet for å få utslett, men det er noen ting du kan gjøre som forårsaker det:

  • Tørrbarbering - dette er aldri en god idé. Tørrbarbering gir utslett ved barbering fordi det ikke er noen beskyttende barriere mellom huden og bladet, noe som forårsaker friksjon og forhindrer at bladet glir jevnt over huden. Du bør alltid bruke barbergel eller skum, ellers har du større risiko for å få røde prikker etter shaving.
  • Presser du for hardt på huden din med høvelen - du bør sørge for at bladet glir jevnt over huden, så å presse hardere enn du burde hjelper ikke å fjerne mer hår, i stedet vil det få høvelen til å skrape mer på huden din, forårsake mer friksjon og mer sannsynlig gi deg irritert hud etter barbering.

NIVEA BODY LOTION SMOOTH CARING

Unngå røde prikker på leggene etter barbering ved å fukte med NIVEA Body Lotion Smooth Caring. Det dype fuktighetsserumet gir 48 timers fuktighet og er beriket med sheasmør, som smelter inn i huden din. Lotionen låser inn fuktighet og har en beroligende effekt på den nybarberte huden din, og forhindrer utslett etter barbering.