Jente med kort hår, smilende

Vitamin e for hud

Les vår guide for alt du trenger å vite om vitamin e, hvordan du bruker det og hvorfor det er så bra for huden din.

Vitamin e for hud

Vitamin e er en hovedingrediens i hudpleie. Men hvorfor skal du bruke det? Og hva gjør vitamin e for huden din? Vi skal utforske fordelene med denne populære hudpleieingrediensen, snakke om hvordan du kan få mest mulig ut av den, og finne ut hvordan du kan få best mulig resultater når du bruker vitamin e for huden.
kvinne

Vi introduserer en hudpleiehelt: vitamin e

Vitamin e er ofte tilgjengelig i kremer og som vitamin e olje. Det er også tilsatt en rekke forskjellige produkter som du kanskje ikke engang er klar over, inkludert anti-aldringskremer, øyeserum, solkremer og sminke. Så hvorfor er det så populært og hva er fordelene med å bruke vitamin e i hudpleierutiner?

Hvar er vitamin e?

 

Så, ja det er et vitamin. Men "vitamin e" refererer til en gruppe forbindelser, vanligvis absorbert via maten vi spiser, som bidrar til normal funksjon av menneskekroppen. Men det er også veldig gunstig når det brukes lokalt i hudpleie.


Hva gjør vitamin e for huden din?

Jente med lukkede øyne, smilende

Påføring av vitamin e på huden din bidrar til å verne sart hud mot skade på grunn av dens antioksidantegenskaper. Det er også ekstremt fuktighetsgivende - det er både et "fuktighetsbevarende middel" og et "mykgjørende middel" - så det hjelper huden din med å absorbere vann og fanger det i huden også. Og det har til og med vist seg å hjelpe til med å lindre eksem for noen mennesker.
 
 Det er så mange fordeler med å bruke vitamin e for huden din! Men noen få av dem skiller seg virkelig ut...


Fordeler med vitamin e for huden

1) Styrker hudbarrieren din

En sterk hudbarriere lar huden din holde på vann og holde seg hydrert. Det kan til og med bidra til å minimere hudens sensitivitet.

2) Super fuktighetskrem

Når hudbarrieren din er sterkere, er huden din i stand til å holde på mer fuktighet. Det gjør vitamin e til et glimrende tillegg til enhver rutine – spesielt for de med veldig tørr hud, eller for kalde og tørre måneder. Det vil bidra til å holde alle tørre flekker unna, slik at du kan nyte jevn, hydrert hud hele året.

3) Kraftige antioksidantegenskaper

Bruk av vitamin e-produkter gir en stor dose antioksidanter, som bidrar til å forhindre skade forårsaket av frie radikaler (urenheter som fester seg til ansiktet ditt og forårsaker hudskader). 
 
 Antioksidanter bidrar også til å øke hudens glød – det forhindrer oksidering av olje i ansiktet ditt, noe som kan bidra til å minimere blackheads. vitamin e-produkter kan beskytte huden din, og til og med bidra til å jevne ut furer som tidligere var forårsaket av disse irriterende frie radikalene.

4) Behandler hyperpigmentering

Vitamin e brukes ofte for å hjelpe med å blekne områder med hyperpigmentering. Hvis dette er et problem for deg, fungerer det enda bedre når det kombineres med C-vitamin.

5) Beskytter mot UV-eksponering

Vitamin E absorberer UVB-lys – det er den typen lys som kan forårsake hudskader og rynker. Men det kan bare gjøre så mye for å beskytte deg og er definitivt ikke en unnskyldning for å ikke bruke solkrem. Heldigvis, NIVEA solkremer imøtekomme ulike hudtyper og behov, noe som gjør det enkelt å finne den beste solkremen for akkurat din hud.

6) Bleker akne-arrdannelse

Takket være dens fuktighetsgivende egenskaper og dens evne til å hjelpe til med å reparere og beskytte hudbarrieren, brukes vitamin e-produkter ofte for å hjelpe med å nedtone akne-arrdannelser. Den er mer effektivt mot lette arrdannelser, men konsekvent bruk av vitamin e under kviseutbrudd kan også bidra til å forhindre arrdannelse

7) Øker celleomsetning og regenerering

Vitamin E bringer nye celler til overflaten raskere, noe som fremskynder helbredelse, celleomsetning og regenerering. Det gjør den fantastisk i kremer og serum, men også et fantastisk tillegg til leppepleieprodukter for sin evne til raskt å reparere og beskytte sprukne lepper.

Så, er vitamin e bra for huden?

Svaret her er et rungende ja! Og det er nok av NIVEA-produkter som hjelper deg å dra full nytte av vitamin e i hudpleierutinen din.

Er vitamin e bra for huden?

Kropps- og ansiktspleie

NIVEA inneholder E-vitamin i en rekke produkter på grunn av det store spekteret av fordeler E-vitamin har for huden.
 
Du vil kanskje legge merke til at søt mandelolje ofte blir nevnt som en hovedingrediens i fuktighetsgivende hudpleieprodukter. Det er fordi det er en naturlig ingrediens med svært høye nivåer av E-vitamin. 
 
Men E-vitamin er ikke bare for ansiktet ditt, det er også intenst fuktighetsgivende for huden over hele kroppen. 
 
NIVEA tilbyr intenst fuktighetsgivende og nærende kroppskremer, som vår NIVEA Nourishing Body Milk som inneholder vårt NIVEA Deep Moisture Serum. Denne innovative hudpleieteknologien er fylt med naturlig mandelolje og E-vitamin for intens hydrering. Den trenger til og med inn i de dypere lagene av huden for å sikre at fuktigheten virkelig varer. 
 
Og selvfølgelig inneholder E-vitamin i mye hudpleie til ansiktet – alt fra tonere til ansiktskrem – det er bare så bra. Faktisk er vår NIVEA Refreshing Day Cream infundert med E-vitamin for å hjelpe huden med å beholde sin fuktighetsbalanse, styrke den beskyttende barrieren og gi ekstra fuktighet og beskyttelse for sensitiv hud.


Er vitamin e bra for huden?

Den beste vitamin etypen for ansiktet ditt

Det finnes forskjellige typer vitamin e, men bare én er gunstig for menneskekroppen. "Tokoferol" finnes ofte i et produkts ingrediensliste, og det er verifisert for bruk over hele kroppen!
 
Så hvis du lurer på om hudpleien din inneholder vitamin e (og det ikke allerede står på etiketten), ta en titt på ingredienslisten og du vil snart finne ut av det.
Jente med krøllete hår

Kilder til vitamin e

Slik fyller du opp vitamin e-nivåene dine

Som tidligere nevnt er vitamin e et essensielt vitamin og bidrar til normal funksjon av menneskekroppen. Det er enormt gunstig i hudpleie, men du bør også innta vitamin e for å høste alle mulige fordeler. Men hvor finner du det?

Kilder til vitamin e

Hva du skal spise

Gode kilder til vitamin e inkluderer planteoljer, som rapsolje, solsikkeolje, mais- eller olivenolje. Nøtter og frø er også gode kilder. Hvetekim, som finnes i frokostblandinger, vil også bidra til å øke vitamin e-nivåene dine.

Kilder til vitamin e

Vitamin e i kosttilskudd

Å bruke vitamin e-infundert hudpleie er flott. Men hele kroppen din kan også dra nytte av det. Hvis du tror du har lite av dette essensielle vitaminet, prøv å ta et supplement, og du bør se fordelene i huden din, håret og til og med øynene dine. Det styrker også kroppens immunsystem – noe som alltid er bra i vintermånedene. 
 
 Pass på at du ikke overdriver det, da høye doser vitamin e kan være skadelig - det er best å konsultere legen din hvis du er bekymret. 
 
 Overflødig vitamin e som kroppen din ikke bruker øyeblikkelig, lagres for fremtidig bruk, så du trenger sannsynligvis ikke å supplere hver dag (spesielt hvis kostholdet ditt er rikt på vitamin e).

Ta vare på huden din

NIVEA-produkter bruker en rekke naturlige hudpleieingredienser når produktene våre formuleres for å sikre at alt fungerer bra og bidrar til å holde huden din sunn. 
 
Hvis du noen gang leter etter hudpleieråd, er det bare å søke på NIVEA-nettstedet, så vil du finne informasjonen du trenger for å skape din perfekte hudpleierutine.