Bakuchiol i hudpleie

Lær mer om bakuchiol innen hudpleie

BAKUCHIOL INNEN HUDPLEIE

Å finne de mest naturlige og sunne ingrediensene i skjønnhetsprodukter har blitt en del av vår hudpleierutine. Vi kjenner alle den fantastiske retinolen som er velkjent for sine fordeler for huden din. Den kan imidlertid dessverre være irriterende for sensitiv hud. Derfor er vi svært fornøyde med å kunne introdusere bakuchiol [ uttales- Bak-ooh-chi-ol ], som er en ny plantebasert ingrediens som raskt har blitt et mer populært alternativ.  
Les videre for å få all informasjon som du trenger om fordelene ved bakuchiol olje og for å forstå hvorfor man velger det foran retinol.

BAKUCHIOL - HVA ER DET

Bakuchiol olje kommer fra Babchi-planten, også kalt Psoralea Corylifolia. Bakuchiol-olje har tradisjonelt blitt brukt i indisk og kinesisk medisin, men den øker raskt i popularitet ettersom folk ser etter plantebaserte erstatninger. Dens plantebaserte og antibakterielle egenskaper gjør Bakuchiol-serum og -oljer mer skånsomme enn retinol og bedre egnet for personer med hudsykdommer som eksem, psoriasis, dermatitt eller sensitiv hud.
 
Men hva er forskjellen mellom Bakuchiol og retinol?

Møt det naturlige alternativet til retinol!

BAKUCHIOL VS RETINOL

Det er viktig å forstå debatten “bakuchiol vs. Retinol” når man skal sette seg inn i fordelene med bakuchiol olje. Bakuchiol og retinol sammenlignes med hverandre på grunn av deres felles fordeler:

1. Bidrar til å bekjempe fine rynker
2. Kan forhindre og forbedre akneproblemer 
3. Kan bekjempe ujevne hudtoner
4. Stimulerer danningen av flere typer kollagen

Men hva er de faktiske forskjellene?

VEGANVENNLIG

En av de viktigste forskjellene mellom bakuchiol og retinol er hvor veganvennlige de er. Retinol er en type retinoid som er laget av eggeplomme og fiskeleverolje. Selv om dette er mest vanlig når det brukes i mat, kan enkelte typer kosmetisk retinol fortsatt følge denne praksisen. Ettersom bakuchiol er plantebasert, er alle bakuchiol serum og -oljer egnet for veganske forbrukere.

HUDPLEIE UNDER GRAVIDITET

Den største forskjellen mellom bakuchiol og retinol er at bakuchiol-olje er trygt å bruke under graviditet. Det anbefales å ikke bruke retinol under graviditet, på grunn av bivirkningene den kan ha på babyers utvikling. Den kjemiske forskjellen mellom retinol og bakuchiol er betydelige nok til å kunne anta at det ikke vil oppstå noen problemer ved bruk av bakuchiol-inneholdende hudpleieprodukter under graviditeten. Det anbefales uansett at du snakker med en lege hvis du er usikker på konsekvensene av å bruke bakuchiol under graviditeten.

SENSITIV HUD

På tross av sine åpenbare fordeler kan personer med sensitiv hud oppleve at retinol kan irritere huden og føre til tørrhet og rødhet. Ved å akselerere celledelingen lindrer og helbreder bakuchiol huden din, og unngår irritasjon mens den tilfører samme fordeler som retinol. Dette gir bakuchiol en stor fordel i debatten bakuchiol vs. retinol.

ANDRE FORDELER VED BAKUCHIOL INNEN HUDPLEIE

Nå som vi vet hva bakuchiol og hva som skiller den fra retinol, hva er fordelene med bakuchiol innen hudpleie? Bakuchiol er en kraftig antioksidant, hovedingrediensen i all form for effektiv hudpleie. Antioksidanter, inkludert bakuchiol, har evnen til å forebygge aldringstegn, gjøre hudtonen klarere, i tillegg til mange flere fordeler for huden din. Vi har fremhevet hovedfordelene ved å bruke Bakuchiol i hudpleierutiner

1. BAKUCHIOL AKNEFOREBYGGING

Frie radikaler kan forårsakes og forverres av frie radikaler. Som antioksidant reduserer bakuchiol virkningen som disse frie radikalene har på huden, og hemmer deres virkning på sensitiv, akneutsatt hud.  
 
Bakuchiol-olje er også antiinflammatorisk, noe som bidrar til å takle rød, hoven og betent akne.

2. ALDRINGSTEGN

Bakuchiol-serum og -oljer bidrar til å fremskynde celleregenerering og stimulere produksjonen av kollagen i huden din. Kollagen er et protein som øker hudens elastisitet og gjør den i stand til å komme tilbake til sin opprinnelige form. Å bruke bakuchiol i dine daglige hudpleierutiner kan håndtere dette kollagentapet og hjelpe huden din med å se yngre ut enn noen gang! 

3. BEKJEMPER MØRKE FLEKKER OG UJEVN HUDTONE

I motsetning til retinol gjør bakuchiol huden mindre følsom for solens skadelige UV-stråler. Bakuchiol-olje reduserer virkningen som frie radikaler som forurensning og solskader har på huden. Disse frie radikalene kan forårsake ubalansert melaninproduksjon, og føre til hyperpigmentering og ujevn hudtone. Ved å beskytte huden kan bakuchiol-produkter hindre og til og med forbedre utseendet av mørke flekker og ujevne hudtoner.

Med sin økende popularitet har det aldri vært enklere å bruke bakuchiol i hudpleierutinene dine. Alt fra bakuchiol-serum og -oljer til ansiktsmasker og fuktighetskremer, alle blir nå nødvendige produkter i hudpleierutinen.

 

Ettersom bakuchiol er en skånsomt naturprodukt kan du begynne å bruke bakuchiol-olje når du er i midten av 20-årene og mer enn en gang hver dag - perfekt om morgenen før bruk av fuktighetskrem og om natten før du påfører serum.

 

Vi anbefaler at du påfører bakuchiol etter at ansiktet ditt er rengjort og klappet tørt.

 

Bakuchiol olje fungerer bra med andre fuktighetsgivende ingredienser som squalan. I motsetning til retinol, kan bakuchiol trygt brukes sammen med andre produkter i hudpleierutinen din, inkludert retinol i seg selv, da bakuchiols beroligende egenskaper gjør at retinol fungerer bedre og øker hudens toleranse for denne nøye studerte ingrediensen. Den anbefales imidlertid ikke å brukes sammen med glykolsyre, da dette kan svekke formelen. Selv om bakuchiol ikke forårsaker hudsensitivitet som retinol gjør, anbefales vi alltid å bruke solkrem før huden eksponeres for sol.