Hvordan bli kvitt cellulitter

Les her for alle tips og triks om hvordan du kan bli kvitt cellulitter, inkludert årsaker og cellulitt behandling.

Hvordan bli kvitt cellulitter

Cellulitt er en helt naturlig og normal forekomst. Likevel ønsker mange mennesker fortsatt å vite hvordan de kan redusere cellulitter, da det kan få dem til å føle seg ukomfortable. Som et resultat er det vanlig å ønske å vite hvordan man kan bli kvitt cellulitter og hvordan man reduserer cellulitter. Nedenfor utforsker vi hvordan du får cellulitter og hvordan du blir kvitt cellulitter på lårene. Les videre for å lære mer om cellulitter og hvordan det er mulig å bli kvitt dem.

Hvorfor forekommer cellulitter?

Cellulitt er et resultat av at fettceller under huden presser oppover på overflatelaget. Når disse fettcellene samler seg og presser huden oppover, trekker bindefibrene som fester huden til de underliggende musklene seg ned, noe som får huden til å spenne seg og danne groper.
 
Fettcellene og bindevevet i det dermatologiske laget hos kvinner sitter vertikalt, mens de hos menn sitter på kryss og tvers, noe som kanskje er en av grunnene til at kvinner har større sannsynlighet for å vise tegn på cellulitter enn menn. Kvinners fett er også vanligvis fordelt i lår, hofter og rumpe, vanlige områder for cellulitter.
 
Å vite hvordan du får cellulitter og hva som forårsaker det kan være nyttig når du skal forstå hvordan du kan bli kvitt dem.

Hva er cellulitter? Og er det faktisk mulig å bli kvitt cellulitter?

Ingen skal noen gang skamme seg over at de har cellulitter eller liker at det er noe de rett og slett må bli kvitt. Cellulitter er helt normalt og er noe som over 90 % av alle kvinner (som er mer disponert for cellulitter enn menn) til en viss grad har. Cellulitt oppstår når fettceller under huden presser mot bindevev, og danner groper i huden. På grunn av hvordan cellulitter dannes, er det nesten umulig å fjerne dem helt hjemme, men det er noen få ting du kan gjøre hjemme for å redusere forekomsten av cellulitter.
 
Det er en cellulitt-skala - mild, moderat, alvorlig. Naturligvis, jo mildere tilstanden er, jo lettere er det å redusere cellulitter.

Hva forårsaker cellulitter?

Hvordan bli kvitt cellulitter? Hva som faktisk forårsaker cellulitter og hvordan de ser ut er ikke helt kjent, men det spekuleres i å inkludere:

Hormoner

Hormoner antas å være en av de største bidragsyterne til årsakene til cellulitter, spesielt hos kvinner. Etter hvert som kvinner blir eldre, begynner deres naturlige nivå av østrogen å falle, og med begynnelsen av overgangsalderen kan blodstrømmen til bindevevet også avta. Mindre blodtilstrømning betyr at mindre oksygen blir levert til cellene for å produsere kollagen, noe som bremser regenerering og reparasjon. Ettersom bindecellene svekkes, blir fett mer synlig gjennom dem.

Gener

Genetikk bidrar til forhold som en persons metabolisme, fettfordeling og blodsirkulasjon – som alle kan bidra til dannelsen av cellulitter. Dette gjør noen mennesker mer genetisk disponert for å få cellulitter enn andre.

Har en usunn livsstil

Dårlig ernæring og mangel på fysisk trening kan øke sannsynligheten for at cellulitter oppstår. Dette er fordi en usunn livsstil betyr at det er større sannsynlighet for at du akkumulerer fettceller som vil presse på huden og forårsaker dannelse av groper. Ikke bare dette, men å være stillesittende i lange perioder vil påvirke sirkulasjonen din, og mangel på blodtilstrømning vil begrense kroppens regenerering og reparasjon. Overspising av visse matvarer som de som er behandlet, høy i sukker eller salt kan også øke sjansene for cellulittdannelse.

Dårlig blodsirkulasjon

Å ha en sunn sirkulasjon betyr at vi leverer energien og næringsstoffene cellene våre trenger for å regenerere og reparere. Uten god sirkulasjon kan huden vår bli svakere, noe som betyr at det er mer sannsynlig at cellulitter oppstår.

Alder

Når vi blir eldre blir huden tynnere og mindre elastisk, noe som også øker sjansen for utvikling av cellulitter. Mange mennesker begynner å se cellulitter mellom 25 og 35 år. Østrogen har innvirkning på blodårene, så når det begynner å avta, mister du reseptorer i blodårene og lårene, noe som fører til nedsatt sirkulasjon som kan føre til cellulitter på lårene.

Stress

Eksperter mener stresshormoner som kortisol også kan være en faktor. Stress har en dyp effekt på kroppen, inkludert på fordøyelsen og leveren, og kan forverre cellulitter. Stress kan også forårsake medvirkende faktorer som kan forårsake cellulitter, for eksempel dårlig kosthold, for mye alkohol eller røyking. Trening og et sunt kosthold kan bidra til å redusere stressnivået i tillegg til å være et godt forsvar mot cellulitter.
Hvordan bli kvitt cellulitter

cellulitt behandling

Så du vil gjerne vite hvordan du kan bli kvitt cellulitter på ben og andre områder? Dessverre, uten å legge seg under kniven, er det nesten umulig å utrydde det fullstendig. Hvordan redusere cellulitter er en litt annen historie, og det er et par ting du kan prøve for å gjøre dem mindre utbredt. Les våre tips om hvordan du blir kvitt cellulitter:

1) SPIS SUNT FOR Å REDUSERE CELLULITTER

Å ha et usunt kosthold som inneholder giftstoffer og fett vil oppmuntre til oppbygging av fettvev under huden din og bidra til cellulitter. Å spise mye fullkornsmat og fiber vil bidra til å fjerne giftstoffer fra kroppen din. Det anbefales også å unngå overflødig salt, da dette kan forårsake dehydrering og hevelse - begge bidrar til cellulitter. Et kosthold med kaloriunderskudd vil også hjelpe deg med å forbrenne fett som kan bidra til fremkomsten av cellulitter.

2) HOLD DEG HYDRERT FOR Å REDUSERE CELLULITTER

Kroppen vår består av nesten 60 % vann og uten det kan huden vår bli svakere, tynnere og skrumpet. Når huden er dehydrert er det mer sannsynlig at cellulitter vises, så å drikke mye vann kan forbedre hudens elastisitet som vil bidra til å redusere cellulitter.

3) TØRR BØRSTE ELLER MASSASJE FOR Å REDUSERE CELLULITTER

Tørrbørsting eller massasje er en god måte å hjelpe lymfedrenasje på - en prosess som fjerner fettlaget for akkumulerte giftstoffer. Tørrbørsting øker sirkulasjonen og eksfolierer huden; det antas også å bidra til å bryte ned fettavleiringer under huden som kan resultere i cellulitter.
 
Et steg i hvordan bli kvitt cellulitter på lår og ben kan være å massere eller børste de berørte områdene to ganger om dagen, morgen og kveld. Bruk en tørr børste før dusj eller bad – bruk en fast børste på tørr hud, rull i små sirkelbevegelser på huden. Følg opp med en bodylotion eller fuktighetskrem etter dusjen eller badet for å maksimere resultatene. 
 
Du kan massere området selv før eller etter et bad eller en dusj for å stimulere lymfesystemet og forbedre det generelle utseendet og hudens tone. Bruk oljer eller din favoritt body lotion for å gi næring til huden. Masser nedenfra og opp og bruk sirkulære bevegelser.

4) TREN NYE FOR Å REDUSERE CELLULITTER

Sørg for at du trener underkroppen så mye som mulig, selv om det bare er i 20 minutter noen ganger i uken, for å bli kvitt cellulitter på lårene og bena. Å trene regelmessig vil bidra til å øke blodtilstrømningen din og forbrenne fett – begge deler vil bidra til å bli kvitt cellulitter.

5) DU KAN REDUSERE CELLULITTER VED IKKE Å BRUKE STRAMME KLÆR FOR OFTE

Å bruke stramme klær for lenge og for ofte kan begrense blodsirkulasjonen vår, noe som betyr at det er mer sannsynlig at cellulitter oppstår.

6) BRUK EN HUD-FORSTERKENDE KREM FOR Å REDUSERE CELLULITTER

Selv om årsaken til cellulitter er dypere enn bare huden, kan en svak, slapp og underernært hud få det til å se mye verre ut. Mangel på kollagen i huden kan bety at den er svakere, med større sannsynlighet forat den slipper fettet gjennom. Prøv å bruke vår NIVEA Q10 Vitamin C Body Lotion for å få fastere hud og redusere forekomsten av cellulitter.

7) Unngå stress

Hormoner spiller en nøkkelrolle i cellulitter og østrogen er ikke den eneste synderen. Å lære å håndtere stress er et viktig verktøy. Stress får kortisolnivået til å stige, noe som fremmer forekomsten av cellulitter. Å håndtere stress og senke kortisolnivåer kan hjelpe med å lære hvordan du kan bli kvitt cellulitter på bena og andre områder. 
 
 Sett av tid til deg selv - dette kan være en yogatime, en time med en bok eller et godt bad i badekaret - for å slappe av for kropp og sinn. Pusteøvelser kan også hjelpe hvis du føler deg spesielt engstelig.

8) Eksfolier

Bruk av en kroppsskrubb på cellulitter på lår eller ben kan fjerne døde hudceller og stimulere blodtilstrømningen som kan bidra til å redusere forekomsten av cellulitter

9) Unngå salte matvarer

Salt, fet og sukkerholdig mat kan bidra til cellulitter på bena ved å bygge opp fettceller i kroppen vår som kan forårsake betennelse. Mat med mye salt kan fremme hevelse i vev som kan få cellulitter til å virke verre etter et salt måltid.

Hvordan bli kvitt cellulitt på lår og hvordan bli kvitt cellulitt på bena

Lårene og resten av bena er spesielt utsatt for cellulitter. Mange kvinner vil ha det etter puberteten – og det har ingenting med vekt å gjøre. 
 
Stimuler lymfesystemet
Et tregt lymfesystem kan forårsake cellulitter, eller overstimulere det, som er der kroppsbørste eller skrubb kommer inn. Massering med eksfoliator eller forsiktig børsting av området kan bidra til å stimulere blod- og lymfedrenasje. For å se endring, må dette gjøres med jevne mellomrom. 
 
Spis rikelig med grønnsaker 
Å spise grønne bladgrønnsaker og unngå bearbeidet mat og alkohol vil også bidra til å bli kvitt cellulitter på lår og ben.

STRAM OPP HUDEN MED NIVEA FOR Å REDUSERE CELLULITTER

Selv om kremene våre kan gjøre mirakler for huden din, er cellulitter ikke et hudproblem, så de kan ikke utrydde dem. Når det er sagt, hjelper våre NIVEA Q10-produkter til å styrke og stramme opp huden for å redusere forekomsten av cellulitter. Prøv vår NIVEA Q10 Power Firming nattkrem for å komplettere hudpleierutinen din som retter seg mot cellulitter og toner huden.

Trening og behandling av cellulitter - naturlig cellulitt behandling

Å bruke shorts eller et pent skjørt om sommeren er bare halvparten så gøy hvis de fryktede fordypningene på bena sannsynligvis vises. Så ta i tu med cellulittene i god tid: få bena og rumpa i form igjen med et spesialtilpasset treningsprogram og disse behandlingstipsene som kan hjelpe deg med å redusere cellulitter.

CELLULITTER: SLIK BLIR DU KVITT CELLULITTER OG GJØR HUDEN DIN GLATTERE:

  • Å bekjempe cellulitter er en reell bekymring for mange kvinner.
  • De plagsomme fordypningene forsvinner ikke over natten. Start anticellulitt-programmet om vinteren slik at huden din blir vakker igjen i tide til bikinisesongen.
  • Sykling, jogging og stepmaskinen er dine allierte på veien mot en bedre hud. Fordi trening ikke bare strammer musklene, den jevner også ut huden din.
  • Ved å ta spesielle tiltak mot cellulitter vil du støtte styrkingen av vevet: Vårt utvalg av NIVEA Q10 har en oppstrammende og styrkende effekt og kan redusere forekomsten av cellulitter.
  • Koffein øker motstandskraften til det ytre hudlaget. Skrubb med kaffegrutrenser og stimulerer også sirkulasjonen i cellene.
  • Dusj vekselvis med kaldt og varmt vann. Når du bruker kaldt vann trekker blodårene seg sammen og deretter utvider de seg i varmt vann. Dette fremmer blodsirkulasjonen og vevet blir fastere.
  • Rett dusjhodet mot det berørte området, for eksempel cellulitter på lårene eller bena, for ekstra stimulering.
TRIKS FOR STRAMMERE HUD – DIN HANDLINGSPLAN MOT CELLULITTER
- Massasjer forbedrer sirkulasjonen og stimulerer lymfestrømmen. Masser huden på rumpa og bena med en eksfolieringshanske eller en cellulittbørste. 
- Se opp for åreknuter: før du behandler dem bør du snakke med fastlegen din.
- Å ta et alkalisk bad omtrent en gang i uken renser og avgifter hele kroppen. Tilsett omtrent fire spiseskjeer alkalisk salt i badevannet og ta deg tid til å nyte den helbredende effekten av badet. 
- Huden vår er en refleksjon av kroppen vår. Er vi sunne, stråler det innenfra. Hvis du spiser rikelig med vitaminer og et balansert kosthold – merkes det! Bekjemp cellulitter innenfra ved å spise mat som inneholder lite salt. Salt absorberer vann i kroppen, noe som resulterer i oppblåst vev. Så, spis krydre maten med aromatiske urter i stedet.
- Grønnsaker rike på kalium som brokkoli, belgfrukter og spinat sørger også for at overflødig vevsvæske skylles ut.

STRAM OPP HUDEN DIN SELV NÅR DU DUSJER
Programmet for hudoppstramming begynner om morgenen når du er i dusjen. Bruk en dusjgel eller fuktighetskrem i dusjen som er laget for å stramme og tone

REGELMESSIG TRENING – DEN BESTE MÅTEN Å BEKJEMPE CELLULITTER

Trening styrker musklene og forbrenner fett – erklær krig mot cellulitter ved å sørge for at du beveger deg mye.
Bli kvitt cellulitter på lår og ben
Utseendet til cellulitt kan dempes med noen få enkle øvelser - hvis du holder øvelsene vedlike. Mens cellulitter kan dukke opp på alle, selv de som trener regelmessig, kan trening bidra til å tone et spesifikt område der du har cellulitter, vanligvis bena, rumpa og magen. Prøv disse rutinene for å tone disse områdene:
 
 
 Alt du trenger er en treningsmatte. Ligg på ryggen og strekk bena opp. Bøy begge knærne i rett vinkel med en håndbredde imellom. Løft nå hoftene og strekk det ene benet fremover. Tell sakte til ti og bytt ben. Bare ti regelmessige repetisjoner av denne øvelsen hver dag vil endre figuren din og utseendet til huden din merkbart. 

 Stramme øvre lår:

Ligg sidelengs på en treningsmatte og bøy det nedre benet lett. Rett nå ut det øvre beinet og løft det opp mens du puster ut. Hold den kort i ut i luften og senk den deretter igjen mens du puster inn. Bytt side etter 20 repetisjoner.
 
Disse treningsformene kan også bidra til å bli kvitt cellulitter
- Yoga
- Aerobic-øvelser som løping eller sykling 
- HIIT - high-intensity interval training (intervalltrening med høy intensitet) - øker pulsen og hjelper deg å forbrenne mer fett
- Styrketrening - inkludert knebøy og utfall og vekter