woman smiling

Ansiktssåpe

Vil du ha et miljøvennlig, praktisk renseprodukt som også er skånsomt og sensitivt for huden din? Finn ut mer om ansiktssåpe og hvilke fordeler de har for huden.

Ansiktssåpe

Ansiktssåpe er i ferd med å gjøre et comeback i hudpleieprodukter, men vet du selv hva det er? Les videre for å finne ut alt du trenger å vite om ansiktssåpe, fra hva det faktisk er, til de fantastiske fordelene såpene har, og når du skal bruke ansiktssåpe i hudpleierutinen din.

Hva er ansiktssåpe?

Å vaske ansiktet ditt med et såpestykke er sannsynligvis det siste du kan tenke deg å gjøre. Vi har blitt fortalt i oppveksten at vask av ansiktet med et såpestykke vil tørke ut huden på grunn av de grove ingrediensene. Vi har inntrykk av at de fjerner smuss og urenheter, men også skrubber bort hudens naturlige oljer og beskyttende barrière, noe som får den til å bli rød og irritert. 

Men vi har nylig sett en fremvekst av ansiktssåpestykker, og det har endret denne stereotypen. I dag har såpestykker til ansiktet et helt nytt utvalg av lindrende, skånsomme ingredienser som inkluderer ansiktsoljer, viktige vitaminer og mineraler. De bruker nå milde rensemidler og aktive ingredienser, noe som betyr at det finnes noe for enhver hudtype. Et perfekt, plastfritt alternativ til et renseprodukt. 
woman checking face

4 fordeler ved ansiktssåpe

Ta en titt nedenfor for å glemme disse antagelsene om hvorfor ansiktssåpe kan være skadelig for huden din, og hvordan du i stedet kan legge dette til hudpleierutinen din. 

1. Bedre for miljøet

Hovedårsaken til at en ansiktssåpe er bedre for miljøet, er på grunn av emballasjen. Når et produkt er i flytende form, er det vanskelig å ikke pakke det inn uten plast eller glass, og dette kan igjen bidra til problemet med plastavfall. De blir også tyngre når de er pakket inn i disse materialene, noe som gjør dem tyngre å transportere og øker karbonfotavtrykket deres.

Fordi såpestykker er solide, kan de innpakkes med få materialer, vanligvis litt papp eller papir som kan brytes ned biologisk – noen ganger trenger de ikke emballasje i det hele tatt! I tillegg kreves det lite energi for å produsere ansiktssåpe, og det brukes mye mindre vann, noe som til syvende og sist gjør dem mer miljøvennlige. 

2. Sparer deg penger – varer lenger

En annen fordel med å bruke ansiktssåpe er at det vil spare deg for mer penger. Forskning viser at folk bruker seks ganger mer produkt når de bruker flytende hudpleieprodukter, sammenlignet med såpestykker. Dette betyr at såpestykkene varer lenger, noe som resulterer i sparte kostnader. 
woman with cucumber

3. Rene formler

Når du velger hudpleieprodukter, er det viktig å ta hensyn til ingrediensene og kjemikaliene i dem. Når vi bruker disse produktene på huden vår hver dag, kan kjemikaliene trekke gjennom huden din og potensielt gjøre den irritert og rød. 

4. Mer praktisk

Ansiktssåpestykker er mye mer praktiske ettersom de er små og solide. Dette gjør dem lette å ta med seg hvor som helst. 

Når bør jeg bruke ansiktssåpe i en hudpleierutine?

Fordi mange ikke er vant til å bruke ansiktssåpe i hudpleierutinen sin, vet de kanskje ikke når de bør bruke slike såper. Les de beste trinnene for en hudpleierutine, samt når du bør inkludere ansiktssåpe i den, nedenfor. 
Trinn 1: Ansiktssåpe
Ansiktssåpe, som nevnt ovenfor, brukes vanligvis som en erstatning for renseprodukter. I disse dager bruker ansiktssåper stort sett de samme ingrediensene som flytende rensemidler gjør, og de er veldig effektive for å fjerne sminke og urenheter. Det er viktig å bruke en ansiktssåpe hver morgen og kveld for å sikre at huden din holdes klar og for å forhindre utbrudd.

Trinn 2: Toner
Toner kommer etter ansiktssåpen, ettersom de er et ekstra tiltak for å fjerne urenheter som ble ikke ble fjernet ved bruk av ansiktssåpe. 

Trinn 3: Fuktighetskrem
For å sikre at huden din ikke tørker ut og at den forblir hydrert, bør du alltid bruke fuktighetskrem etter at du har renset den med ansiktssåpe.
 
woman washing face

Hvordan bruke ansiktssåpe

Ansiktssåpe er lett å bruke. Følg disse tre enkle trinnene:

1 Forbered

Skum ansiktssåpen i våte hender for å få en formel som er lett å massere på ansiktet ditt

2 Påfør

Massér skummet på ansiktet ditt. Vær ekstra forsiktig rundt det sensitive øyeområdet, og sørg for at du dekker alle områdene i ansiktet ditt.

3 Fjern

Skyll av såpen med lunkent vann, og pass på at vannet ikke er for varmt. Huden din etterlates myk og renset.

NIVEAs MagicBar Refreshing Face Cleansing Bar 
Denne blåbær-ansiktssåpen er beriket med mandelolje og blåbærekstrakt og er perfekt for alle hudtyper. Den inneholder 99 % naturlige ingredienser og 100 % plastfri emballasje, noe som gjør den bærekraftig og miljøvennlig. Den veganske formelen er utviklet for å være skånsom mot og pleiende for huden samtidig som den er optimalisert for hudens pH, og dette sikrer at den fungerer perfekt for frisk og næret hud. 

NIVEAs MagicBar Radiance Cleansing Bar
Denne milde ansiktssåpen er beriket med E-vitamin og rosekstrakt og inneholder 99 % naturlige ingredienser. Den selges i 100 % plastfri emballasje for å redusere avfall. Samtidig sikrer den veganske formelen at den er sensitiv og skånsom mot huden din. Dette rensende såpestykket er en av de beste ansiktssåpestykkene for alle hudtyper, da den er optimalisert for hudens pH-nivå og fungerer perfekt sammen med huden din. 

NIVEAs MagicBar Exfoliating Cleansing Bar
Dette såpestykket for ansiktet er beriket med aktivt karbon, noe som betyr at det renser og gjør huden mattere. Dette veganske rensende såpestykket er laget av 100 % naturlige ingredienser og er 100 % plastfritt. Det er dermed det perfekte tilskuddet til enhver hudpleierutine. 
 

NIVEAs ansiktssåpe

Oppdag noen av NIVEAs beste ansiktssåpestykker for alle hudtyper.