bowl of jojoba oil seeds

OPPDAG ALT DU TRENGER Å VITE OM JOJOBAOLJE HER

Er det noe jojobaolje ikke kan gjøre? Lær mer om de utrolige fordelene ved å bruke jojobaolje på hud og hår

JOJOBAOLJE FOR HUD

Er det noe jojobaolje ikke kan gjøre? Lær mer om de utrolige fordelene ved å bruke jojobaolje på hud og hår

JOJOBAOLJE FOR HUD

 1. Fuktighetsgivende - fordelene med jojobaolje for huden inkluderer fuktighetsgivende egenskaper som ikke er ulike de naturlige oljene huden din produserer. Dette bidrar til å gi  fuktighet med en lett følelse. Det fungerer i takt med de naturlige oljene huden din produserer.
 2. Antibakteriell - jojobaolje er naturlig et antibakterielt, antiviralt og soppdrepende stoff, og dette gjør det ideelt for en rekke hudtilstander.
 3. Antioksidant - jojobaolje inneholder naturlig vitamin E, en kjent antioksidant. Det hjelper huden å forhindre skade  forårsaket av frie radikaler som forurensning, og samtidig gi glød. Det bidrar også til å motvirke oksidering av olje, noe som bidrar til å forhindre tilstoppede porer og kviser.
 4. Hjelper med å balansere talg og tetter ikke porene - oppbygningen av jojobaolje ligner veldig på talg, som er den naturlige oljen som produseres av kroppene våre. Ettersom jojobaolje ligner på dette naturlig forekommende stoffet, mener huden at den har produsert nok olje, når den brukes, til å produsere flere oljer i huden. Dermed hjelper det med å balansere talgproduksjonen og forhindre tilstoppede porer fra overflødige oljer på huden. Jojobaolje for fet hud er en kraftig ingrediens som vil gjøre underverker.
 5. Hjelper sårheling - fordelene med jojobaolje stopper ikke der, forskning viser at jojobaoljen binder seg til huden din når den er skadet. Den gir et beskyttende belegg mens du jobber med å reparere disse adskilte hudcellene.
 6. Betennelsesdempende - jojobaolje har lenge vært brukt som betennelsesdempende for tørr, kløende eller sensitiv hud. Den gir fuktighet samtidig som den gir huden et næringsrikt stoff for å berolige.
 7. Beroligende for hudskader som solforbrenning - den beroligende balsamlignende egenskapene til jojobaolje er med på å berolige huden som har blitt skadet av solen, og vitamin E-egenskapene bidrar til å absorbere UVB-lys som en type ekstra beskyttende barriere for solen fra sol.
 8. Reduserer rynker - dette er fordi jojobaolje er en utmerket fuktighetskrem som hjelper til å visne dype rynker og fine linjer. Forskning viser at jojobaolje også øker hudens smidighet på kort sikt og er noe langvarig. Les mer om aldringsomsorg her.
 9. Helbreder arr - dette skyldes det rike vitamin E-innholdet i jojobaolj. På samme måte som det hjelper å hele sår, hjelper det også å lysne mørke flekker på huden grunnet dens hudreparasjonsegenskaper.
jojoba oil seed

HVOR KOMMER JOJOBAOLJE FRA?

Jojobaolje stammer fra frøet til jojobaplanten, som hører hjemme i Arizona, California og Mexico. Jojobafrø kan beskrives som å være lik kaffebønner som varierer mer i størrelse og vanligvis er mye større.

Urbefolkningen i Amerika oppdaget Jojobaolje og brukte den til både hår og hud, så vel som for å bevare dyrehud. De mente også det var gunstig for gravide å spise den. Jegere spiste den for å holde sulten i sjakk når de var ute på jakt. I dag er Jojobaolje mest brukt i forbindelse med hud, men den har en rekke andre fordeler i tillegg til det.
lady rubbing jojoba oil into her arm

4 ULIKE MÅTER Å BRUKE DENNE FLERBRUKS SKJØNNHETSOLJEN

JOJOBAOLJE FOR HUD

Jojobaoljen er en god fuktighetskrem takket være det faktum at den ligner på menneskelig talg. Den tetter ikke porene eller legger igjen en fet rest på huden.  Det er en helt naturlig måte å gi huden det den trenger.

JOJOBAOLJE ANSIKT

Jojobaolje inneholder vitamin E, som er en naturlig anti-aldring ingrediens for å redusere utseendet på fine linjer og rynker. I tillegg kan den brukes som en effektiv allergivenlig sminkefjerner for både ansiktet og øynene - er det noe det ikke kan gjøre?

JOJOBAOLJE LEPPER

Den voksaktige teksturen av jojobaolje danner en beskyttende barriere over tørre eller sprukne lepper for å låse fuktighet inn og etterlate dem myke og glatte - selv i de kjøligste værforholdene!

JOJOBAOLJE HÅR

Gi håret næring på den naturlige måten! Jojobaolje gir ikke bare hårskaftet intensiv fuktighet slik at det ser skinnende og sunt ut, dets betennelsesdempende egenskaper gjør at det kan hjelpe deg å opprettholde en sunn hodebunn også.

HJEMMELAGET JOJOBAOLJE HUDPLEIE

Allsidig og tilpasningsdyktig er de to ordene som beskriver jojobaolje best. Ta en titt nedenfor for å finne ut hvordan du får denne oljen til å fungere for deg.
jojoba oil face mask on lady

LINDRENDE ANSIKTSMASKE MED JOJOBAOLJE

Tørr eller sensitiv hud kan ha fordel av en revitaliserende jojoba-maske. Bare bland tre teskjeer aloe-vera gel med en teskje jojobaolje og masser til huden er ren igjen. La det være i ca 20 minutter før du vasker. Regelmessig påføring vil bidra til å holde huden hydrert og uten flekker.

SLIK LAGER DU JOJOBAOLJE

 1. Dyrk jojobafrøene: Jojobaolje kommer fra frøene til jojobaplanten. Når du har fått plantene dine, er det viktig å dyrke de harde, brune jojobafrøene som til slutt blir oljen.
 2. Tørk jojobafrøene: Frøene bruker en til to uker på å tørke ut og miste nok av fuktigheten.
 3. Press jojobafrøene: Plasser nå de tørkede frøene i en frøpresse, og sørg for å skille voks, som skal se ut som en klar olje.
 4. Kast maten fra jojobafrøene: Fjern alle sporene av frøene for å etterlate den rene jojobaoljen.
 5. Oppbevares i en ren glassbeholder: Overfør deretter jojobaoljen i en glasskrukke med et tett lokk. Denne friske oljen skal lagres et sted kjølig og tørt - du kan bli overrasket over hvor lang tid den holder hvis den er lagret og brukt riktig.

NIVEA OG JOJOBAOLJE

 

NIVEA NATURALLY GOOD RADIANCE DAY CREAM

Vår Naturally Good Radiance Day Cream er laget med 99 % naturlige ingredienser, inkludert økologisk aloe vera, jojobaolje og mandelolje. Denne ansiktskremen, som er inspirert av naturen, får frem den naturlige skjønnheten i huden din. Kombinasjonen av spesielt utvalgte ingredienser gir effektiv 24-timers fuktighet, noe som får huden din til å se sunn og frisk ut.

NIVEA NATURALLY GOOD REGENERATING NIGHT CREAM
Slipp løs din naturlige skjønnhet om natten, når huden din er mest mottakelig for å absorbere nærende ingredienser med vår Naturally Good Regenerating Night Cream. Også denne er laget med 99 % naturlige ingredienser, inkludert økologisk arganolje, jojobaolje og mandelolje. Den rike pleieformelen fukter på en luksuriøs måte og støtter hudens egen fornyelsesprosess over natten, slik at du kan våkne opp med smidig og oppfrisket hud.