bowl of jojoba oil seeds

Oppdag alt du trenger å vite om jojobaolje her

Er det noe jojobaolje ikke kan gjøre? Lær mer om de utrolige fordelene ved å bruke jojobaolje på hud og hår

JOJOBAOLJE FOR HUD

Er det noe jojobaolje ikke kan gjøre? Lær mer om de utrolige fordelene ved å bruke jojobaolje på hud og hår

JOJOBAOLJE FOR HUD

 1. Fuktighetsgivende - fordelene med jojobaolje for huden inkluderer fuktighetsgivende egenskaper som ikke er for forskjellige fra de naturlige oljene huden din produserer. Dette bidrar til å gi fuktighetsgivende fuktighet som ikke føles som et tykt lag igjen på huden, det fungerer i takt med de naturlige oljene huden din produserer
 2. Antibakteriell- jojobaolje er naturlig et antibakterielt, antiviralt og soppdrepende stoff, og dette gjør det ideelt for en rekke hudtilstander.
 3. Antioksidant- jojobaolje inneholder naturlig vitamin E, en kjent antioksidant. Dette betyr at det hjelper til med å forhindre skade på huden forårsaket av frie radikaler som forurensning, og samtidig øke hudens hudfarge ved å motvirke oksidering av ting som olje, noe som bidrar til å forhindre tilstoppede porer og kviser
 4. Hjelper med å balansere talg og tetter ikke porene - oppbygningen av jojobaolje ligner veldig på talg, som er den naturlige oljen som produseres av kroppene våre. Ettersom jojobaolje ligner på dette naturlig forekommende stoffet, mener huden at den har produsert nok olje, når den brukes, til å produsere flere oljer i huden. Dermed hjelper det med å balansere talgproduksjonen og forhindre tilstoppede porer fra overflødige oljer på huden. Jojobaolje for fet hud er en kraftig ingrediens som vil gjøre underverker.
 5. Hjelper sårheling - fordelene med jojobaolje stopper ikke der, forskning viser at jojobaoljen binder seg til huden din når det er forårsaket skade på det, gir et beskyttende belegg mens du hjelper til med å reparere disse adskilte hudcellene.
 6. Betennelsesdempende - jojobaolje har lenge vært brukt som betennelsesdempende for tørr, kløende eller sensitiv hud. Den fukter samtidig som den gir huden et næringsrikt stoff for å berolige.
 7. Beroligende for hudskader som solforbrenning - den beroligende balsamlignende egenskapene til jojobaolje er med på å berolige huden som har blitt skadet av solen, og vitamin E-egenskapene bidrar til å absorbere UVB-lys som en type ekstra beskyttende barriere for solen fra sol.
 8. Reduserer rynke - dette er fordi jojobaolje er en utmerket fuktighetskrem som hjelper til å visne dype rynker og fine linjer. Forskning viser at jojobaolje også øker hudens smidighet på kort sikt og er noe langvarig. Les mer om aldringsomsorg her.
 9. Helbreder arr - dette skyldes det rike vitamin E-innholdet i jojobaolje, på samme måte som det hjelper til sår i hælene, hjelper det også med å lette mørke flekker på huden på grunn av hudens reparasjonsegenskaper.

jojoba oil seed

HVOR KOMMER JOJOBAOLJE FRA?

Jojobaolje stammer fra frøet til jojobaplanten, som hører hjemme i Arizona, California og Mexico. Jojobafrø kan beskrives som å være lik kaffebønner som varierer mer i størrelse og vanligvis er mye større.

Urinvånerne i Amerika oppdaget Jojobaolje og brukte den til hår og hud, så vel som for å bevare dyrehud. De mente også at det var gunstig for gravide å spise, og jegere ville spise den for å holde sulten i sjakk når de var ute på jakt. Jojobaolje for hud er den mer brukte funksjonen i disse dager, men den har en rekke andre fordeler med jojobaolje hvis den brukes annerledes.

lady rubbing jojoba oil into her arm


4 ULIKE MÅTER Å BRUKE DENNE FLERBRUKS SKJØNNHETSOLJEN

JOJOBAOLJE LEPPER

Den voksaktige teksturen av jojobaolje danner en beskyttende barriere over tørre eller sprukne lepper for å låse fuktighet inn og etterlate dem myk og glatt - selv i de kjøligste værforholdene!

JOJOBAOLJE FOR HUD

Takket være det faktum at det ligner på menneskelig talg, gjør jojobaolje til en fin fuktighetskrem. Den tetter ikke porene, men legger igjen en fet rest på huden - og det er en helt naturlig måte å gi huden det den trenger.

JOJOBAOLJE ANSIKT

Jojobaolje inneholder vitamin E, som er en naturlig anti-aldring ingrediens for å redusere utseendet på fine linjer og rynker. I tillegg kan den brukes som en effektiv allergivenlig sminkefjerner for både ansiktet og øynene - er det noe det ikke kan gjøre?

JOJOBAOLJE HÅR

Gi håret næring på den naturlige måten! Jojobaolje gir ikke bare hårskaftet intensiv fuktighet slik at det ser skinnende og sunt ut, dets betennelsesdempende egenskaper gjør at det kan hjelpe deg å opprettholde en sunn hodebunn også.


NIVEA OG JOJOBAOLJE

 

NIVEA OIL IN LOTION VANILLA & ALMOND OIL

Denne overbærende kremen er beriket med jojobaolje for å gi deg fløyelsaktig glatt, strålende kroppspleie. Souffelkonsistensen betyr at den er enkel å påføre og smelter inn i huden uten å etterlate en fet rest.

NIVEA INDULGENT MOISTURE COCONUT SHOWER CREAM

Denne skånsomme dusjkremen lar ikke bare huden din lukte av eksotisk kokosnøtt, den pleier også huden dypt med et skånsomt skum beriket med jojobaolje for å holde huden ser strålende ut og føle seg ivaretatt.


HJEMMELAGET JOJOBAOLJE HUDPLEIE

Allsidig og tilpasningsdyktig er de to ordene som beskriver jojobaolje best. Ta en titt nedenfor for å finne ut hvordan du får denne oljen til å fungere for deg.
jojoba oil face mask on lady

LINDRENDE ANSIKTSMASTE MED JOJOBAOLJE

Tørr eller sensitiv hud kan ha fordel av en revitaliserende jojoba-maske. Bare bland tre teskjeer aloe-vera gel med en teskje jojobaolje og masser til huden er ren igjen. La det være i ca 20 minutter før du vasker. Regelmessig påføring vil bidra til å holde huden hydrert og uten flekker.

SLIK LAGER DU JOJOBAOLJE

 1. Dyrk jojobafrøene: Jojobaolje kommer fra frøene til jojobaplanten. Når du har fått plantene dine, er det viktig å dyrke de harde, brune jojobafrøene som til slutt blir oljen.
 2. Tørk jojobafrøene: Frøene bør ta en til to uker å tørke ut og miste nok av fuktigheten.
 3. Press jojobafrøene: Plasser nå de tørkede frøene i en frøpresse, og sørg for å skille voks, som skal se ut som en klar olje.
 4. Kast maten fra jojobafrøene: Fjern alle sporene av frøene for å etterlate den rene jojobaoljen.
 5. Oppbevares i en ren glassbeholder: Overfør deretter jojobaoljen i en glasskrukke med et tett lokk. Denne friske oljen skal lagres et sted kjølig og tørt - du kan bli overrasket over hvor lang tid den holder hvis den er lagret og brukt riktig.