Hvordan Behandle Klamme Hender

Det er ingen grunn til å slite med svette hender lenger. Oppdag hva som forårsaker klamme hender og fem raske måter å bli kvitt det på med NIVEA.

HVORFOR FÅR DU KLAMME HENDER OG HVORDAN BEHANDLER DU DET?

Det er ingenting som er mer frustrerende enn når du skal inn på et jobbintervju og oppdager at hendene dine er klamme og svette rett før du skal håndhilse på intervjueren. Eller enda verre, når du endelig skal ut på første date og hendene dine er en fontene av svette. Var alle forberedelsene forgjeves?

Men ta det med ro, vi føler med deg. Vi har opplevd det samme - og vi har svarene! Dersom du lurer på hvordan bli kvitt svette hender, kan vi gi deg fem måter for å forhindre klamme hender på.

HVORFOR FÅR VI SVETTE HENDER?

Dette store spørsmålet kan besvares med to forklaringer. Først og fremst, det er helt normalt å få svette hender, og både kvinner og menn kan slite med det.

NÅR DU ER NERVØS

Det skjer først og fremst når du er nervøs, når du befinner deg i en stressende situasjon eller når du blir veldig opphisset. Dette er fordi svettekjertlene som er koblet til det sympatiske nervesystemet vårt, hovedsakelig ligger i hendene, pannen og føttene. Så når du havner i en situasjon som gir deg angst, settes svettekjertlene plutselig i full sving og forårsaker klamme hender.  Men prøv å ikke bekymre deg - det er helt normalt, og det er bare kroppens naturlige respons på adrenalinrush og raskere hjertefrekvens. Det forårsaker ikke kroppslukt.

EN MEDISINSK TILSTAND

Den andre forklaringen er mye sjeldnere, og den rammer kun kun en liten andel mennesker. Denne tilstanden kalles Palmar Hyperhidrose, og det er når et vanlig problem som svette hender blir mer alvorlig. Du kan enten bli født med tilstanden, eller du kan utvikle den når du blir eldre. Hvis du er bekymret for at du kan ha Palmar Hyperhidrose, kan du kontakte fastlegen din, og vedkommende vil gi deg råd om best mulig behandling.

FEM MÅTER Å BLI KVITT KLAMME HENDER PÅ

Nå som du kjenner til årsaken til svette hender, kan du faktisk prøve å rette opp situasjonen. Selv om det ikke finnes noen kur mot håndsvette, har vi fem raske og enkle måter å hjelpe til med å bli kvitt svette hender på.

Klamme hender er ikke bare et irritasjonsmoment, men det kan også øke det stresset du allerede føler på.  Hvis du føler at du lider av angst, er det derfor veldig viktig å si ifra om det og prøve å oppsøke hjelp. Angst er mye mer vanlig enn du tror, og det å få hjelp kan også forhindre at klamme hender oppstår i fremtiden.
Fem Måter å Bli Kvitt Svette i Hendene På

Beroligende Øvelser

Prøv å slappe av ved å puste dypt og tenke positivt om situasjonen. Dette vil bidra til å berolige nervene og angsten din. Se tipsene våre om hvordan du kan redusere følelsen av stress her. 
Fem Måter å Bli Kvitt Svette i Hendene På

Ha Med Deg Håndsprit

En enkel, men effektiv måte å bli kvitt svett i hendene dine på, er å forhåndsbehandle dem. Det er helt normalt å være nervøs før et intervju, en date eller et møte. Så for at du ikke skal være bekymret for svette hender, tar du bare litt håndsprit i hendene for å holde dem tørre og kjølige.
Fem Måter å Bli Kvitt Svette i Hendene På

Vannets Kraft

Å være stresset for at du svetter i hendene, kan noen ganger gjøre deg stresset og forårsake enda mer svette. Dersom du har en vask i nærheten, kan løsningen for svette hender være å stikke hendene og håndleddene under kaldt, rennende vann for å kjøle dem ned. Bruk en mild såpe med fuktighetsgivende egenskaper for å unngå at hendene tørker ut, og en fuktighetsgivende håndkrem etterpå: NIVEA Smooth Care Hand Cream
Fem Måter å Bli Kvitt Svette i Hendene På

På Farten-løsninger

Med alkoholbasert håndsprit og tøylommetørkler finnes det ingen unnskyldninger for å ikke holde hendene tørre og friske mens du farter rundt. Bare gni hendene med en klut for å unngå klamme hender.
Fem Måter å Bli Kvitt Svette i Hendene På

Bruk Maisstivelse eller Natron

Å strø litt maisstivelse eller natron på håndflatene kan bidra til å redusere svette … hvis du vil ha et kjerringråd for hvordan bli kvitt svette hender.

FORHINDRE SVETTE HENDER GJENNOM KOSTHOLD

Å holde porene og svettekjertlene rene er viktig for behandling av svette og klamme hender. Unngå dusjgeler med store mengder tilsatte oljer - det er bedre å bruke rensende dusjgeler som f.eks. NIVEA Naturally Good Honeysuckle Shower, som har en perfekt balansert formel som behandler huden din med en forfriskende duft. Denne dusjgelen er perfekt til daglig bruk og inneholder 98% ingredienser med opprinnelse fra naturen. 

Ikke glem å bruke også intimvask som hjelper til med å balansere hudens pH-verdi.

En antiperspirant er et «must» i vesken din. En roll-on som NIVEA Dry Comfort Roll-On, som effektivt motvikrer svette og lukt og etterlater en forfriskende duft. Du finner også en produktversjon for menn her.

FORHINDRE SVETTE HENDER GJENNOM KOSTHOLD

Som vi tidligere sa, finnes det ingen kur mot klamme hender.  Det du spiser kan imidlertid bidra til å forhindre at svette hender oppstår. 

- Reduser inntaket av svært bearbeidet mat og raffinert sukker - disse matvarene kan generere mer varme enn andre fordi de gjør det vanskeligere for kroppen din å fordøye mat.
- Dropp krydderet - mat som er krydret, som chili og paprika, vil naturlig føre til at kroppen din blir varm.
- Avkjøl kroppen din med melk eller yoghurt - hvilken som helst kalsiumrik mat eller drikke kan bidra til å redusere varmen.
- Gi kroppen vann - bad i det, vask hendene med det, men viktigst av alt: drikk det! Når du holder deg hydrert, vil kroppen din kjøles ned på naturlig vis.
- Lær mer om vitaminer for huden her

Sage – natural remedy for sweaty hands

Sage is well known for its ability to reduce the functioning of the sweat glands. Drinking two to three cups of sage tea and even bathing your hands in sage tea can help to avoid sweaty palms.