Steg for å Skape den Perfekte Kroppspleie Rutinen

Det er vanlig for folk å ha en solid ansikts hudpleie rutine men når det kommer til hele kroppens hudpleie rutine så blir den ofte glemt. Utvilsomt en større utfordring enn å ta vare på ansiktet, men en godt etablert kroppspleie rutine er med på å bestememe hvilke kroppspleie produkt som passer best for deg for å holde huden din sunn og ernært - som gir deg en glød fra hele kroppen.

Hva bør din kroppspleie rutine inneholde?

Å ha en strukturert kroppspleie rutine som holder huden din sunn, frisk og ernært går langt forbi hva vanlig en vanlig dusj kan gjøre rent. En kroppspleie rutine er første forsvarslinje mot infeksjoner og sykdomer samtidig som den sørger for en sunn glød rundt ditt utseende. Fra å velge den rette kroppspleie produktene til kroppekrem til å barbere seg ordenlig, spiller alle en rolle for din hud.

Kroppspleie starter i dusjen.

Den perfekte kroppspeie rutinen starter i dusjen. Sørg for at vannet ikke er for varmt, så komfortabel og avslappende som glovarmt vann kan være- kan det skade huden din. Selv om det ikke er like ettertraktet spesielt i vintermånedene,  kan kaldere vann være bedre for huden din.                                          
Fordelene med å dusje i kaldere vann for huden din inkluderer:                                                                                                   
-Strammer porene, som får huden din til å føles strammere og mindre åpen for skitt                                                                                          
- økt respons for skader                                                                                                 
-holder igjen naturlige oljer uten å tørke huden ut                              

Det er viktig å ta hudtypen din i betraktning i dusjen for å vite hvilke kroppepleie produkt som er best for deg.                        
For eksempel, om du har sensitiv  eller ekstremt tørr hud, vil du kanskje vurdere en litt mindre grov kroppsskrubb og mer rikt fuktighetsgivende kremer. Se hele vårt utvalg av våre dusj geler og kremer her.

Eksfoliere huden din

Eksfoliering  er prosessen med å fjerne døde hudceller og er grunnlaget for å begynne kroppens hudpleierutine. I tillegg til å fjerne døde hudceller, hjelper eksfoliering også til å stimulere sirkulasjonen og forbereder huden din til å bedre absorbere fordelene med kroppspleieproduktet. Det er verdt å ta deg tid til å lære hvordan du eksfolierer ordentlig for å rense huden din fullstendig og fjerne skitt fra porene.

For å eksfoliere kroppen din, masser en eksfolierende skrubb inn i fuktig hud i sirkulære bevegelser, og arbeid deg opp over hele kroppen. Vær nøye med områder med spesielt grov hud som knær og albuer. Vi elsker NIVEA Creme Peeling Shower Cream, som eksfolierer og gir fuktighet til huden.


Vær oppmerksom på at skrubber for kroppen din ikke skal brukes i ansiktet, ettersom de er for grove for ansiktets sensitive hud - vær også forsiktig så du ikke skrubber for hardt rundt øvre bryst eller nakke, da dette er mer følsomme områder (de kan eksfolieres i ansiktsrutinen din). For å hjelpe til med eksfolierings prosessen kan det hjelpe å bruke en eksfolieringshanske eller børste.

Hud-vennlig barbering

En del av kroppens hudpleierutine kan innebære barbering, selv om det ikke alltid er en del av din vanlige rutine, hjelper det å vite den beste hudvennlige måten å barbere deg på.

Hvis det er nødvendig etter eksfoliering, påfør barberkrem, skum eller gel på kroppsdelene du vil barbere. Varmt vann fra dusjen vil ha myknet håret ditt for å gjøre barbering lettere.

Når barberingsgelen er påført, må du sørge for å barbere deg i riktig retning for ønsket barbering og kroppsdel. Å gå mot kornet kan gi en nærmere barbering, men når du barberer mer følsomme områder, kan det føre til irritasjon, inngrodde hår. For mer råd om hvordan du kan unngå utslett og nyte en mer behagelig barbering, kan du lese guiden vår om hvordan du kan bli kvitt og unngå barberingsutslett.

Fukt huden din

Hud er kroppens først og fremst en beskyttende barriere som beskytter oss mot sykdommer og infeksjoner. Fra dag til dag blir huden vår utsatt for elementer som kan føre til at den tørker ut, sprekker og blir skadet, og det er derfor fuktighet er ekstremt viktig for å holde hudens forsvar i sjakk. Både barbering og eksfoliering kan føre til at huden tørker ut, så det er spesielt viktig å fukte etter en av disse aktivitetene.

Etter at du har eksfoliert huden din ved hjelp av en dyp kroppsskrubb (og muligens barbert deg), bør kroppens hud rengjøres pent for smuss og / eller døde hudceller. Det neste trinnet i kroppspleie rutinen er å fukte. Dette kan gjøres enten i dusjen med en fuktighetsgivende dusjgel eller med en tradisjonell kroppskrem etter dusjing (eller begge deler!), Førstnevnte er generelt foretrukket, men er på ingen måte bedre - det er rett og slett mer praktisk!

Hvis du fukter i dusjen, må du bruke en dusjgel som er spesielt fuktighetsgivende. NIVEA har mange produkter designet spesielt for å fukte huden din under dusjen, et av våre mest elskede produkter er NIVEA Creme Soft Shower, men det er mye å velge mellom i en rekke dufter.

Utenfor dusjen kan tradisjonelle kroppskremer brukes til å fukte huden din hele dagen eller umiddelbart etter dusjen hvis du ikke har gjort det for å gi næring til huden din. Skum en fuktighetsgivende kroppskrem over kroppen din, arbeid den inn i porene mens du holder på, slik at den får tid til å absorbere før du kler på deg. NIVEA har et bredt utvalg av fuktighetsgivende kroppskremer tilgjengelig for alle forskjellige hudtyper. Vi elsker NIVEA Smooth Caring Body Lotion.

Beskytt huden din

Majoriteten av kroppspleie rutinen vil mest sannsynlig finne sted rundt dusjtiden, når du  rengjør, skrubber, barberer og fukter som tidligere diskutert. Det er imidlertid viktig å være klar over hva som kan forårsake skade på huden din

Ting som kan forårsake daglig skade på huden din inkluderer:

  1. Tøffe kjemikalier, inkludert rengjøringsprodukter
  2. For varmt vann
  3. Overeksponering for vær

Sørg for å være trygg i solen ved å bruke solkrem og unngå å utsette din bare hud for direkte sollys i lengre perioder. Hvis du vil oppnå et solbrunt utseende, bør du vurdere å bruke hudvennlige solprodukt som ikke skader huden din, som NIVEA Gradual Tan, som holder på, fukter og gir en naturlig glød.