macadamia oil

Macadamia oil

Oppdag arven til makadamiaolje og superkreftene den har for hud, hår og helse.

Macadamia oil

Vi har alle hørt om kokosnøttolje og alt snakket rundt helse- og hudfordelene, men det er en annen olje som kan ha ramlet mellom sprekkene i din kunnskap. Perlen av en ingrediens har vokst på den andre siden av verden, ikke bare inneholder den mye vitaminer og mineraler for å bidra til en sunn livsstil, men kommer også med store ønskelige egenskaper for å gi næring til huden og silkeaktig hår. Vi introduserer makadamiaolje!

Macadamia oil

Hva er makademiolje?

 

Makadamiolje hentes fra macadamia trær som finnes i Queensland Australia. De er opprinnelig fra Australia og er over 60.000 år gamle. På trærne vokser det macadamia nøtter, som presses ned for å skape den klare, gule væsken vi kjenner som makadamiolje. På samme måte som olivenolje, er makadamiaolje flytende ved romtemperatur, noe som gjør den super ressurssterk i kosmetikk og hudpleie.

macadamia oil

Macadamia oil

Bruksområder for makademiolje

Makadamiaolje er i høy etterspørsel globalt på grunn av vitaminene, næringsstoffene og mineralene produktet gir, noe som gjør det veldig ønskelig. I tillegg til helsemessige fordeler som bidrar til en sunn livsstil, brukes makadamiaolje også til hydrert og myk hud. La oss se nærmere på bruken av makadamiaolje.

Macadamia oil

Makademiolje og hudpleie

  • Fuktighetsgivende - makadamiaolje låser i fuktighet på grunn av den perfekte balansen mellom fettsyrer, linolsyre og palmitolsyre. Påføring av av makadamiaolje gir fuktighet og utstråling, og det er derfor ingrediensen finnes i mange kosmetikk- og hudpleieprodukter.
  • Hypoallergenisk - makadamiolje er bra for sensitiv, tørr og moden hud, da det er lite sannsynlig å forårsake en allergisk reaksjon.
  • Antioksidant - makadamiaolje inneholder mangan, som er en antioksidant som stimulerer produksjonen av kollagen i huden - kjent for å forbedre hudens elastisitet.
woman moisturising
woman smiling
  • Solbeskyttelse - makadamianøtten har naturlige solbeskyttelsesegenskaper, som beskytter huden mot soleksponering. Imidlertid er det fortsatt viktig å bruke et bredspektret SPF som NIVEAs Protect and Moisture Lotion SPF 30, da du ikke bør bruke olje som erstatning for solkrem.
  • Vitamin E - makadamianøtter er rikelig med vitamin E, noe som gjør den lett absorberbar og fuktighetsgivende for tørr hud, og gir deg en duggvåt glød.
  • Anti-inflammatorisk, reduserende rynker - at den er rik på fettsyrer og betennelsesdempende egenskaper betyr at makadamiaolje glatter utseendet på fine linjer og rynker, og utsetter tegn på tidlig aldring.
  • Omega 6 - balanserer naturlig talg - egenskapene til makadamiaolje ligner på den naturlige talgoljen huden vår produserer. Hvis makadamiaolje påføres, vil den samme konsistensen stoppe huden vår med å produsere like mye, og forhindre tilstopping av porene og kviser. Jojobaolje har den samme fantastiske fordelen.
  • Helbreder sår - makadamiaolje inneholder omega 7, som gir beroligende og helbredende egenskaper mot rifter, forbrenninger og sår.
  • Ikke-komedogen olje - makadamiaolje, som ligner jojobaolje, er lett og har liten sannsynlighet for å tette porene, noe som igjen reduserer sjansene for kviser.
woman massaging face

Macadamia Oil

Balsam

Folk bruker også ofte makadamiaolje som et naturlig balsam ved å gni det direkte på håret og la det trekke inn. Dette gjør de fordi stoffet er kjent for å styrke håret og gir det ekstra glans, egenskaper vi pleier å miste når vi blir eldre på grunn av redusert produksjon av talg. Når vi tar den i håret vårt, trenger oljen inn i hårsekkene og gjenoppretter fuktighet.


Macadamia Oil

Matlaging

Makadamiaolje brukes ofte til matlaging på grunn av den nøtteaktige, smøraktige smaken, og gjør underverker som en salatdressing, som kan bidra til å gi næring til huden din fra innsiden.

Videre er matlagingsingrediensen rik på omega-6 og vitamin E, og kjent for å gi viktige antioksidanter, noe som gjør den veldig populær innen velvære.
puff pastry hearts

smooth hand cream
Macadamia Oil

NIVEA og Macadamia oil

Prøv NIVEAs Smooth Care Hand Cream beriket med naturlig makadamiaolje og lotusblomst, som styrker hudens beskyttende barriere og gir en myk, næret følelse. Den veganske formelen er perfekt for tørre hender og neglebånd, slik at de føles glatte og myke etter en påføring - holder fuktigheten i 24 timer.