Stress hud - Stress kviser

Stress er dårlig for helsen vår generelt, og er noe vi ønsker å unngå. Men visste du at det kan ha direkte innvirkning på huden vår?

Stress hud - Stress kviser

Stress er en del av hverdagen som kan være forårsaket av hendelser utenfor vår kontroll. Det påvirker hele kroppen vår, fra hår, negler og hud til indre organer. Det er viktig at vi gjenkjenner symptomene på stress og lærer hvordan vi skal håndtere det for å holde oss sunne.

Hva er stress?

Stress er kroppens normale reaksjon på situasjoner som setter oss under press og krever endring. Stress kan manifestere seg fra vårt miljø, fysisk aktivitet eller mentalt fra våre tanker. Stress kan være positivt når det holder oss våkne og motivert for å unngå fare eller fullføre en nåværende oppgave med lettelse på slutten. Når stress blir negativt, er det ingen frigjøring eller lindring fra det som får stressnivået til å stige, noe som fører til oppbygging av stressrelatert spenning.

Stress hud

Stress utløser kjemiske responser i kroppen vår som kan endre tilstanden til huden vår. Stresshudsymptomer inkluderer å gjøre det mer følsomt og reaktivt på det som skjer takket være 'fight or flight' -modusen som stress forårsaker. Når kroppen vår er under stress, gjør det også vanskeligere å reparere og restituere fra skader eller problemer.

Når vi er under stress, produserer kroppen vår mer av hormonet kortisol. Kortisol er et steroidhormon som fungerer som kroppens alarmsystem og er det som utløser kamp- eller flymodus. En av effektene av kortisol er at det får huden til å produsere mer talg, noe som gir oss mer fet hud. Fet hud er mer utsatt for kviser og andre hudsykdommer - noe som betyr at mer stress kan gjøre deg mer utsatt for utbrudd av kviser og andre hudsykdommer.

Stress hud symptomer

 1. Mørke sirkler under øynene - stress kan føre til at du ser og føler deg mer sliten enn du er. Sjansen er høy for at hvis du er under mye stress, får du sannsynligvis ikke nok skjønnhetssøvn, ettersom stress forstyrrer søvnmønsteret vårt. For å redusere mørke sirkler under øynene, prøv å bruke NIVEA Q10 Power Firming Eye Cream

 2. Stress kviser - ettersom stress får huden til å bli fetere, øker det sannsynligheten for å utløse kviser og voksen-kvise stressflekker. For å kontrollere fet hud, prøv å rense med Purify Rice Scrub.

 3. Tørrere hud - huden vår blir mer følsom når vi er stresset, så det er vanlig at huden vår blir mer tørr. Vanligvis når vi er stresset drikker vi ikke nok vann for å holde oss hydrert, mens vi også kjører på koffeinholdige drikker som kaffe som faktisk kan dehydrere oss. Dersom du begynner å oppleve tørrere hud, kan du prøve å bruke NIVEA Essentials 24H Moisture Boost Nourish Day Cream for ansiktspleie og for kroppen din NIVEA Creme Soft Shower i kombinasjon med NIVEA Body Lotion Express Hydration for å gi kroppen din en fuktighetsgivende boost.

 4. Stress hud - å være under konstant stress kan påvirke ansiktsuttrykkene våre. Hvis vi stadig føler oss anspente, vil vi sannsynligvis fure pannen din eller kaste myke oftere. Å konsekvent lage slike ansiktsuttrykk kan føre til dypere rynker og stresslinjer over tid.

 5. Tynt og grått hår - stress kan akselerere livssyklusen til håret vårt, noe som betyr at det kommer til å falle ut på kortere tid. I tillegg til dette kan stress også stoppe produksjonen av melanin i håret ditt, noe som betyr at det blir grått før.

Stress kviser - kan vi få kviser av stress?

Det enkle svaret er ja, en av stresseffektene på huden er at stress kan forårsake flekker så vel som stresslinjer. Stress kan føre til at kviser blusser opp, men det kan også føre til at utslett og stressflekker dukker opp tilsynelatende fra ingenting. Å være under konstant stress svekker kroppens evne til å helbrede og bekjempe infeksjoner, samt øke mengden olje på huden din slik at du blir mer utsatt for kviser stress og stressflekker.

Hvordan bli kvitt stress kviser

Stress hud symptomer kan vises i form av stressflekker og kviser som dannes når vi får blokkerte porer. Porene kan bli blokkert av overflødig talg produsert av kroppen vår når vi er under stress. Her er noen av de mest populære måtene å bli kvitt stressflekker:

 1. Endre kostholdet ditt - det er mer sannsynlig at visse matvarer forårsaker flekker, for eksempel: pasta, hvit ris, sukker, hvitt brød og mettet eller transfett. Prøv å begrense inntaket av disse matvarene.

 2. Varm komprimering - dette kan myke et sted ved å bringe puss til overflaten.

 3. Rens ansiktet ditt - lær hvordan du vasker ansiktet på riktig måte for å fjerne overflødig talg og døde hudceller.

 4. Isposer - spesielt effektive for harde kviser, da is kan redusere betennelse og smerte.

Tips for å redusere stress nivå

Hvis du vil vite hvordan du kan bli kvitt stressflekker, vil du vite hvordan du kan redusere stress. Tross alt er forebygging alltid bedre enn kur.

 1. Tren mer - trening er en god katartisk frigjøring og kan brukes til å metabolisere overdreven stresshormoner for å balansere deg til en roligere tilstand. Trening forbedrer også søvnen din.

 2. Få bedre søvn - hvis du er søvnmessig, er du langt mer utsatt for stress. Målet er å forbedre søvnkvaliteten ved å sikre at du sover minst 7-8 timer om natten, har en avslappende nattrutine og gjør soverommet ditt til en avslappende oase. Husk å skjemme bort huden din med en nattkrem som NIVEA Essentials 24H Moisture Boost Soothe Night Cream som hjelper huden din å regenerere mens du sover, slik at du kan våkne uthvilt og strålende.

 3. Lær når du skal si "Nei" - stress kan ofte være forårsaket av å ha for mye på tallerkenen vår og ikke nok tid til å gjøre alle tingene vi trenger. Å vite når du ikke skal påta deg ytterligere ansvar, vil hjelpe deg å kaste byrden av å ha for mye å gjøre.

 4. Hvil eller ta en pause - for mye stressinduserende oppgaver uten nok frigjøring vil føre til en oppbygging av stressrelatert spenning. Det er viktig å ta pauser og gå tilbake for å gi deg selv tid til å slappe av og regenerere. Vi jobber lange timer, så det er viktig å bruke litt tid på meg for å hengi deg til noe du liker, for å redusere stress.

 5. Reduser inntaket av koffein, alkohol og nikotin - alle disse stoffene kan føre til en økning i stressnivået på forskjellige måter. Å moderere inntaket ditt vil bidra til å lindre stress.

Stress og svette

Svette er kroppens naturlige respons på økende kroppstemperatur for å holde deg kjølig. En av stresseffektene på huden er at den kan utløse overflødig svette ved å få kroppstemperaturen til å stige. Ikke bare dette, men stress svette er annerledes enn normal svetting og er mer sannsynlig å forårsake ubehagelig kroppslukt.

Stress svette kommer hovedsakelig fra apokrine kjertler i stedet for ekskrene kjertler (de viktigste svettekjertlene). Apokrine kjertler er mye større enn andre svettekjertler og finnes i overflod på steder med mer kroppshår - som armhulene og kjønnsområdet. Mengden underarmene svetter under stress er omtrent 30 ganger mer enn når du er i ro.

Svette som skilles ut fra apokrine kjertler har en tendens til å inneholde flere proteiner og lipider. Når disse proteinene og lipidene brytes ned av bakteriene på huden, er det mer sannsynlig at de avgir kroppslukt. Ved å bruke NIVEA Dry Comfort Deodorant Roll On vil du beskytte deg mot stress svette i 48 timer og samtidig gi deg et forfriskende løft.