Den rette solkremen


SOMMER, SOL, SOLKREM: DEN SUNNE MÅTEN Å NYTE PÅ
Med den rette solkremen er du sikker på å få perfekt beskyttelse, uansett hvor eller når du soler deg. Å vite hva huden din trenger gjør at du overlever sommeren og solen på en sikker måte.

Solkrem fra NIVEA er pålitelig

Beskyttelse og pleie

Vi har utviklet en serie produkter som gir deg pålitelig beskyttelse og den beste pleien for huden din – din huds behov er det viktigste. NIVEA SUN-produkter er meget effektive og behagelige å bruke. Vi viser deg hvordan du skal påføre solkrem og hvordan nyte solen uten å utsette deg for risiko.
Well protected

Godt beskyttet

Alle NIVEA SUN-produkter er fotostabile, det vil si at de tåler å bli eksponert for sollys. Hudens naturlige beskyttelse mot UV-stråler opprettholdes hvis du bruker den rette solkremen, selv i glødende solskinn. 
Siden kremer kan gnis av når de kommer i kontakt med sand, vann, håndklær eller svette, bør du påføre solkrem hver andre time.

Solkrem: Hvordan påføre den riktig

Hva menes med solfaktor (SPF)?

Hudens naturlige beskyttelsestid er en individuell tid huden kan utsettes for sol før den blir brent. Lengden på tiden hudens egne naturlige beskyttelse varer uten solkrem, avhenger av hudtypen din og er vanligvis mellom 5 og 30 minutter. Hvis du ganger hudens egen naturlige beskyttelsestid med solkremens faktor, kan du beregne hvor lenge du kan være i solen uten å bekymre deg.

Solkrem bør være vannfast

NIVEA SUN sine vannfaste solbeskyttelsesprodukter er testet i henhold til en internasjonal standardmetode (COLIPA metode 2005). 

  • Etter to 20-minutters dypp i vannet, inneholder solkremen fortsatt minst 50% av den opprinnelige beskyttelsesfaktoren.
  • Våre produkter merket med “ekstra vannfast” er dobbelt så effektive (4 x 20 min.).
  • De “ekstra langvarig vannfast” produktene Swim & Play for barn inneholder minst 50% av den opprinnelige solfaktoren etter 120 minutter med bading.

Riktig påføring av solkrem: Dette er hvordan du gjør det

Å påføre riktig mengde solkrem er avgjørende for å forsikre deg om at du er fullstendig beskyttet. NIVEA Sun har derfor utviklet en enkel tommelfingerregel: 

  • For 3-5-åringer er nødvendig mengde lengden på en til en og en halv langfinger (for eksempel NIVEA Sun Kids Moisturising Sun Lotion) eller 5 til 6 sprayer med NIVEA Sun Spray. 
  • For 6-10-åringer er lengden på en og en halv til to langfingre eller 7-10 sprayer med NIVEA Sun Spray (for eksempel NIVEA Sun Kids Moisturising Sun Spray). 
  • For eldre barn og voksne er en linje med solkrem som måler fra håndleddet til slutten av langfingeren eller 15 sprayer. 
 
En dose bør brukes per arm og for hals, ansikt og nakkeområdet, og dobbelt så stor dose for rygg, mage og hvert ben. For barn opp til fem år bør dobbel dose påføres ansikt, nakke og halsområdet, siden hodet er overproposjonert stort hos små barn. Veldig viktig: Påfør et nytt beskyttende lag krem tidlig.

Godt påført

Solkremen bør påføres på nytt hver andre time og alltid etter bading, siden solkrem kan slites av ved svetting, vann og lek. Vær oppmerksom på at ny påføring av solkrem ikke betyr at nivået av solbeskyttelse starter på nytt: Ny påføring betyr at hudens naturlige beskyttelsestid er opprettholdt. Veldig viktig: Bruk riktig mengde. Dette er den eneste måten den oppgitte solfaktoren kan oppnås. Du bør også sørge for å velge en faktor som beskytter huden din gjennom dagen.
Soles
Glem ikke områder som er vanskelige å komme til, slik som øreflippene og fotsålene, når du påfører solkrem!
Skin compatibility
Meget effektivt UVA/UVB-beskyttelsessystem, vannfast, øyeblikkelig beskyttelse ved påføring, dermatologisk godkjent kompatibilitet med hud.

Solkrem – hva du bør vite

Hva betyr umiddelbar beskyttelse?

Etter påføring gir alle NIVEA SUN-produkter umiddelbar beskyttelse fra solbrenthet og tidlig aldring. “Umiddelbar beskyttelse” betyr at den spesifikke UVA- og UVB-beskyttelsen er garantert direkte etter påføring og at det ikke trenger å gå en viss tid før den begynner å virke og beskytte huden. Etter påføring av solkremen kan du nyte solen umiddelbart. Du bør likevel påføre kremen før du går ut, siden du utsettes for store mengder UV-stråler på vei til stranda.

Kan jeg forlenge perioden med solbeskyttelse ved å “toppe” solkremen?

Den beskyttende effekten vil ikke bli forlenget. Når du har valgt en solfaktor, vil denne avgjøre hvor lenge du kan oppholde deg i solen uten å skade huden. Ny påføring av solkremen (etter å ha tørket deg, svømt osv.) bidrar til å opprettholde det ønskede nivået av beskyttelse, men øker det ikke.

Hva er holdbarheten til solkremene?

Dersom det er et uåpnet produkt, har det en holdbarhet på minst 30 måneder. Du kan finne hvert produkts holdbarhet etter åpning på baksiden av produktet. Der vil du se et symbol som er formet som en krukke med et nummer på. Nummeret indikerer holdbarheten i måneder etter at produktet har blitt åpnet. Det er vanligvis 12 måneder.
 

Beskytt deg mot solen med en fuktighetsgivende solkrem