Solkrem med fysisk filter

Hva er solkrem med fysisk filter, og hva er fordelene?

Solkrem med fysisk filter

Vi vet alle at det er viktig å bruke en solkrem med bredspektret solfaktor for å beskytte huden mot solskader, men visste du at det finnes en annen type solbeskyttelse, kalt mineralsolkrem? Les videre for å finne ut mer om solkrem med fysisk filter.

Hva er solkrem med fysisk filter?

Fysisk solkrem inneholder aktive mineralingredienser, for eksempel titandioksid eller sinkoksid, som ligger på toppen av huden for å blokkere og avlede UV-stråling. Fysisk solkrem kan også kalles mineralsolkrem eller naturlig solkrem.

Fordeler med solkrem med fysisk filter

Mineralsolkrem gir umiddelbar effektiv beskyttelse mot UV-lys. Her er flere av fordelene: 

  1. Den beskytter mot både UVA- og UVB-stråler 
  2. Den er trygg å bruke på barn (lær mer om solfaktor for barn her
  3. Den fungerer med en gang den påføres, så det er ikke nødvendig å vente før du kan gå ut i solen 
  4. Det er mindre sannsynlig at den irriterer sensitiv hud eller tetter porene 
  5. Den har lengre holdbarhet – les mer om hvor lenge solkrem varer her.


Kjemisk solkrem vs. mineralsolkrem

Hva er forskjellen mellom de to? 

Mens solkrem med fysisk filter ligger på toppen av huden og blokkerer solstrålene, inneholder kjemiske solkremer aktive filtre som oksybenzon, avobenzon, oktisalat, oktokrylen, homosalat eller oktinoxat. Disse trenger inn i huden og absorberer UV-lys for å forhindre at lyset forårsaker skade på dermis, for eksempel for tidlig aldring. Solkremen fungerer som en svamp som absorberer solstrålene. 

Både kjemiske solkremer og mineralsolkremer gjør en god jobb med å beskytte huden mot UV-skader, så lenge du velger produkter med bredtspektret solfaktor og bruker dem regelmessig.


Hvordan påføre mineralsolkrem?

1) Påfør på små hudområder om gangen for å sikre at alle områdene er beskyttet.

2) Ta en liten dert med solkrem (på størrelse med en ert) og gni den mellom håndflatene – gni den så forsiktig på ansiktet ditt. 

3) Hvis du ser en hvit glans på huden din, må du vente til den trekker inn i huden. Dette indikerer at produktet beskytter deg, og det er lett å se om du har hoppet over noen steder. 

4) Sørg for å bruke mineralsolkrem gjentatte ganger hele dagen for maksimal beskyttelse.


Er fysisk solkrem det rette for deg?

Hvis huden din er sensitiv eller utsatt for kviser og reagerer dårlig på kjemiske solkremer, bør du vurdere å velge solkrem med fysisk filter. Den inneholder ikke kjemiske ingredienser som kan irritere huden din, men det er fortsatt viktig å fjerne den om kvelden ved å rense huden i ansiktet.

Solkrem med fysisk filter fra NIVEA SUN

Oppdag NIVEA SUN solkrem med fysisk filter med SPF 50+ og økologisk aloe vera som gir umiddelbar beskyttelse mot solskader.

NIVEA SUN UV FACE MINERAL CREAM

NIVEA SUN UV Face Mineral Cream SPF 50+ er spesielt utviklet for sensitiv hud og inneholder 100 % naturlige mineraler, økologisk aloe vera og antioksidanter som beskytter huden mot UV-stråler. Den parfymefrie formelen inneholder matterende effekter, tetter ikke porene og er perfekt til daglig bruk.

NIVEA SUN KIDS MINERAL SUNSCREEN

NIVEA SUN Kids Mineral Sunscreen SPF 50+ med 100 % mineralfiltre og økologisk aloe vera beskytter sensitiv barnehud mot solbrenthet og solskader. Formelen er vanntett og veldig enkel å påføre.