Solkrem om vinteren – kjenn til faktaene

Uansett om du liker deg best i skiløypene eller godt krøllet oppunder teppet i sofaen hjemme, bør du finne den beste beskyttelsen og pleien huden din trenger gjennom en kald og tørr vintertid.

Alt du må vite om bruk av solkrem om vinteren

Vi svarer på dine brennende spørsmål om bruk av solkrem i de forskjellige årstidene og gir deg tips om den beste pleien for vinterhuden

Trenger du solkrem om vinteren?

Ett av de ofte stilte spørsmålene er om du virkelig trenger solkrem om vinteren. Det enkle svaret er ja. Det spiller ingen rolle hvor i verden du befinner deg, det er uansett UVA- og UVB-stråler. I tillegg er huden din ikke så vant til UV-stråler om vinteren, og har lavere melaninnivå. Solkrem om vinteren er nødvendig!

Hudpleie i snøen

UV-stråler er sterke på fjellet fordi snø og is reflekterer UV-lys – intensiteten av UV-strålene kan til og med bli 80 til 90 % sterkere. Styrken av UV-strålene øker også med høyden. Dette innebærer at soleffektene i fjellet om vinteren er sammenlignbart med dem en sommerdag på stranden.

Hvor ofte må du bruke solkrem om vinteren?

De skadelige UVA-strålene som vi må beskytte huden mot blir ikke svakere om vinteren. Sagt på en annen måte, strålingen er like sterk. Dette er grunnen til at det alltid er en god idé å bruke solkrem daglig, selv gjennom vintermånedene – spesielt hvis du er utendørs og driver vinteridrett.

5 trinn for å få den perfekte hudpleierutinen om vinteren

  1. Vær snill mot huden din – tilfør den fyldige krever og fuktighetsmidler for å bekjempe tørrhet.
  2. Smør på solkrem, som *NIVEA Anti-Age Face Sun Cream SPF 50+* over fuktighetskremen før du tar del i utendørsaktiviteter, som å stå på ski.
  3. Ikke eksfolier for mye om vinteren.
  4. Gi næring om vinteren i stedet for uttørkende pleie og dyptrensende masker.
  5. Smør på fuktighetskrem ofte for å forhindre sprukken hud.

Styrken til UVA-stråler

Når det gjelder solpleie om vinteren, er det mange som synes det er vanskelig å fatte at de trenger å bekymre seg om solkrem.

Når alt kommer til alt, du blir ikke solbrent om vinteren, så hvorfor trenger du å beskytte huden?

For å forklare dette må vi ta en snartur innom vitenskapen.

UVB-stråler fra solen er kortere stråler som er mer intense om sommeren. Disse er strålene som er ansvarlige for solbrenthet.

UVA-strålene er på sin side lengre, og er dermed til stedet året rundt.

Selv om du ikke blir brent så lett om vinteren, kan de lange UVA-strålene fremdeles trenge gjennom huden og forårsake alle typer skader, fra for tidlig aldring til hudkreft hvis du ikke bruker solkrem.


Tips om bruk av solkrem om vinteren

Vi gir deg tips om alt fra alt du bør pakke for en vinterferie til SFP leppepomader som passer til vinterbruk, slik at huden din tas vare på året rundt.

Hvordan du beskytter huden din mens du driver med vinteridrett

 

Å komme deg ut om vinteren er flott både for huden din og din velvære. Men det er viktig å huske på at huden din er mer følsom for sola enn den er om sommeren.

Brunfargen, eller melanin – hudens pigment – bygges opp som svar på UV-lyset for å beskytte hudcellene fra skadelig UV-stråling. 

På grunn av mindre UV-stråling om vinteren, produserer huden mindre melanin og dermed blir huden mindre solbrent, men er også mer følsom mot UV-stråler når du er ute og går eller driver med vintersport.

Når du pakker for en vinterferie, er de viktigste sakene å huske på en høy SPD, en bredspektret solkrem for ansiktet, en SPF leppepomade og en krem som gir mye fuktighet. 

Nydelige ord

Ta det med ro og bruk vintersolkrem

Vi dekker deg – solkrem for vinteraktiviteter

Nesen din

UV-intensiteten øker i jo høyere du befinner deg, og dette må du ta hensyn til ved valg av solbeskyttelse. Når du er ute og går, eller er i løypene i vinter, bruk en solkrem som NIVEA Anti-Age Face Sun Cream SPF 50 på utsatte steder som i ansiktet, på hendene og spesielt på nesen og på ørene.
Vi dekker deg – solkrem for vinteraktiviteter

Leppene dine

Siden leppene dine ikke er i stand til å produsere melanin, kan de ikke beskytte seg selv mot solen. Dette er grunnen til at de trenger et pleieprodukt med god UV-beskyttelse, som Labello/NIVEA Sun Protect SPF 30. Dette bidrar også til å unngå forskjølelsessår som utløses av sterke UV-stråler.

Vi dekker deg – solkrem for vinteraktiviteter

Ørene dine

Det er ikke noe verre enn å se huden på ørene dine skalle av når du har vært så forsiktig med resten av fjeset ditt. Solkremer for ansiktet, som NIVEA Sun Protect & Bronze Face Cream SPF 30 er sammensatt med UVA- og UVB-filtre for å forhindre solforbrenning.