Forstå hudens pH verdi

Hovedfunksjonen til huden er å beskytte kroppen mot skade, pH verdien til huden er en viktig del for å støtte den i denne funksjonen.

Hvorfor er hud pH viktige?

Å ha balanserte hud pH-nivåer er avgjørende for at huden vår skal kunne utføre den beskyttende funksjonen. Hudens pH-verdi utfordres hele tiden av miljøfaktorer den møter gjennom dagen, så det er stadig balansere for å opprettholde dens naturlige forsvar. Med en ubalansert pH-verdi kan huden bli:

- Dehydrert og tørr
- Svakere og sprukket steder
- Mindre motstandsdyktig mot frie radikaler
- Stadig mer sensitiv hud, eller overfølsom
- Mer utsatt for sykdom og infeksjoner, som rosacea

pH hud

Hva er den optimale pH-verdi for huden?

På det meste av ansiktet og kroppen vår er pH-verdien på huden rundt eller like under 5. Dette betraktes som litt surt i henhold til pH-skalaen, der 7 er helt nøytral og noe under er surt og over er alkalisk.

Hudens pH verdi skyldes hudens sure kappe som bidrar til å beskytte de øverste lagene i huden vår som er mer utsatt for miljøet. Å ha et litt surt pH-nivå på huden er viktig for å drepe skadelige bakterier og andre irriterende stoffer. Det eksakte pH-nivået i huden bestemmes av faktorer som kjønn, kroppslig beliggenhet og alder.

pH hud

Hudens pH verdi hjelper å bevare den

Syremantelen på hudoverflaten spiller en nøkkelrolle i å opprettholde hudens defensive barriere. Det hjelper å nøytralisere alkaliske stressfaktorer, forhindre vekst av bakterier og opprettholde en litt sur pH-verdi der huden kan trives. I tillegg til dette hjelper syrekappen også essensielle lipider til å syntetisere, noe som hjelper til med å holde på vann, holder oss hydrert og forhindrer tørr hud. I et for alkalisk miljø kan ikke lipidene dannes, dette svekker og tørker ut huden.

pH hud

Hva kan påvirke hudens pH verdi?

Hudens pH-verdi kan påvirkes av både interne og eksterne faktorer, samt plassering på kroppen og underliggende hudforhold. Eksterne faktorer som kan endre hudens pH-verdi inkluderer:

- Temperatur og fuktighet
- Hvor ofte du dusjer eller vasker, overvask kan være skadelig
- Kosmetikk og produkter du bruker
- Andre miljøfaktorer som forurensning og smuss
- Vaskemidler
- Soleksponering

Interne faktorer som kan påvirke hudens pH-verdi inkluderer:

- Gener
- Hormoner
- Alder - moden hud vil ha en annen pH enn yngre hud
- Kjønn

Hvordan kan du støtte hudens pH verdi?

Den beste måten å opprettholde et sunt pH-nivå på huden er å sørge for at du har en solid hudpleierutine som bruker produkter som bidrar til å støtte ditt naturlige pH-nivå. Altfor alkaliske produkter er mer sannsynlig å forårsake problemer for hud pH.

Bruk et mildt rengjøringsmiddel som respekterer hudens naturlige balanse, slik som NIVEA Refreshing Wash Gel for å kvitte deg med smuss og urenheter. Følg dette opp ved å bruke en toner som NIVEA Refreshing Toner, dette vil bidra til å nøytralisere eventuelle gjenværende alkaliske stoffer på huden din, noe som gjør det til et flott første skritt for å støtte hudens pH-verdi.

Det er også viktig å forsikre deg om at du bruker daglig fuktighet på huden din for å støtte den defensive barrieren og opprettholde pH-verdien. NIVEA Refreshing Day Cream SPF 15 gir 24-timers fuktighet for huden, støtter dens defensive funksjon, og styrkes ytterligere av SPF 15 for å beskytte huden din mot skadelig UV-lys som kan forstyrre hudens pH-nivå.

Eksfoliering to ganger i uken er også viktig for å opprettholde helsen og hud pH. Ved å bruke en grundig peeling som NIVEA Smooth Rice Scrub med eksfolierende partikler av naturlig opprinnelse, vil det bidra til å fjerne døde hudceller og foredle utseendet.