Hudpleiens historie

Noen produkter kommer og går mens andre forblir favoritter på tvers av generasjoner. Oppdag hudpleie gjennom tidene og lær hvordan NIVEA Creme ble synonymt med beskyttelse og pleie.

Utforsk hudpleiens historie

Hvor mye har hudpleierutinene våre endret seg over tid? Oppdag hudpleiens opphav og finn ut hvordan den har utviklet seg rundt om i verden.
aloe-vera

Hudpleie gjennom tidene

I det 16. og 17. århundre ble naturlige produkter brukt som hudpleie og kosmetikk. Urter, alkohol og planter ble for eksempel brukt til å lage tonere,salver og kremer til behandling av hudproblemer. På den tiden var Castile-såpen forbeholdt overklassen.

fortidens-hudpleierutiner-i-Egypt

Hudpleie verden over

Kvinners interesse for hudpleie kan spores verden rundt gjennom århundrene. Egypterne brukte for eksempel essensielle oljer for å lage sine egne antirynke-kremer. I romertiden var ansiktsskrubber med naturlige ingredienser som frø og honning veldig populære for å jevne ut huden.

Utforske hudpleie

Kvinner har brukt hudpleie i århundrer. Men hudpleierutinene har endret seg dramatisk i løpet av årene og er ulike på tvers av kontinentene. Det 20. århundre innledet hudpleiens gullalder— da ble den tilgjengelig for alle kvinner, ikke bare de rike.

Som i dagens verden av hudpleie, kom og gikk motetrender. For eksempel, på 1920-tallet handlet alt om produkter som skulle gi en ungdommelig hudfarge. Dette var del av en pulserende følelse på den tiden som følge av datidens unge og frigjorte kvinner som brøt grenser.

På 1960-tallet så man starten på en hudpleierutine i flere trinn— rens, toner og fuktighetskrem, rutinen slik vi kjenner den i dag. Når vi kom til 1990-tallet ble det tatt i bruk vitaminer i formlene for å hjelpe til å bremse utviklingen av aldring.


NIVEAs historie – en historie om hudpleie

NIVEA har vært en nær venn av familier i over 100 år, ved å gi dem renhet, enkelhet og nøye utvalgte ingredienser.
duften-av-nivea

Introduksjonen av NIVEA Creme

Alle kjenner den blå boksen, hvite kremen og unike duften. Faktisk er denne kremen elsket av generasjoner over hele verden for sine fuktgivende egenskaper og dens unike duft, som er synonymt med beskyttelse, pleie, pålitelighet og glede.

Historien til NIVEA hudpleie

NIVEA ble grunnlagt i 1890 da farmasøyt Dr Troplowitz kjøpte et laboratorium for dermatoterapautiske preparater i Hamburg. Det var her Troplowitz arbeidet sammen med vitenskapskonsulenten og hudlegen professor Unna for å lage den første vann-i-olje emulsjonen.

De oppdaget en ny salvebase kalt Eucerit ®. Dette er en voks som finnes i saueull, og som fungerer som en emulgator. Med denne salven kunne for første gang olje og vann bindes i en stabil, snøhvit krembase. Tidligere reagerte emulgatorer på endringer i temperatur og vannet og oljen skilte seg fra hverandre.

Resultatet ble en krem formulert med lipider, oljer og en unik duft som ble lansert i 1911. Dette markerte begynnelsen på en enestående merkevarehistorie.

Virkningen av NIVEA Creme

Da den først ble lansert, skapte NIVEA Creme bølger— ikke bare fordi det var et innovativt produkt, men emballasjen var også spesiell.

Å bruke en spesiell maskin til å fylle kremen i aluminiumsbokser var et historisk øyeblikk, som markerte et vendepunkt for moderne kosmetikk.

Det var ingen overraskelse at den snøhvite kremen ble en umiddelbar suksess. Formelen ble brukt som kroppskrem, ansiktskrem og på hendene, men også på barnas hud, siden den var så mild. Før NIVEA Creme ble lansert i 1911, var det eneste alternativet vann, såpe og pudder.

Tre år senere ble NIVEA Creme solgt i 34 land. Den dag i dag er den fortsatt NIVEAs mestselgende produkt, med mer enn 15 milliarder bokser solgt siden lanseringen.

Visste du at…?

  • Ingen annen NIVEA-krem er mer universell og allsidig enn NIVEA Creme.
  • NIVEA Creme beskytter mot påvirkningen fra kulde ved å gi et beskyttende lag til huden.
  • NIVEA Creme passer for alle hudtyper.
  • NIVEA Creme fungerer som håndkrem, pleieprodukt til ansiktet og som fuktighetskrem.
  • NIVEA Creme er mer enn en krem— den er din huds beste venn og beskytter.

bg

Beskytt og gi huden din fuktighet fra topp til tå med NIVEA