lady smiling with nice skin

DHA og Selvbruning

Om du er fan av solfrie bruningsprodukter har du kanskje hørt begrepet DHA før. Men hvor mye vet du egentlig om denne ingrediensen? Les videre for å lære meir om DHA.

Hva er DHA?

DHA er en ingrediens som vanligvis brukes i selvbruningskremer og produkter for dens effektive egenskap til å gjøre huden mørkere utan å eksponere den for skadelige UV-stråler.

Hva står HDA for? Og hva er DHA i selvbruningskremer?

DHA er en forkortelse for Dihydroxyacetone. DHA er en type karbohydrat og er avledet fra plantekilder som sukkerrør samt ved gjæring av glyserin. Innenfor DHA bruningsprodukter er det den aktive ingrediensen som samhandler med aminosyrene i våre døde hudceller for å gjøre utseende deres mørkere - noe som gir et naturlig solbrunt utseende.

Er DHA selvbruning trygt?

Å bruke en DHA solkrem for å oppnå en solkysst glød blir ansett for å være tryggere enn tradisjonell soling da det ikke er behov for å utsette huden din for skadelige UV-stråler. Når det påføres lokalt, absorberes ikke dihydroxyaceton gjennom huden inn i kroppen og det er ikke giftig.
self tanning skin cells

Hvordan virker DHA-selvbruning?

Når DHA selvbruningskrem påføres lokalt, låses den på døde celler på overflatelaget av huden. Deretter begynner den å reagere med cellene og oksygenet, noe som får dem til å mørkne midlertidig - og gir deg et naturlig solbrunt utseende. Det kan ta opptil 8 timer før DHA solingsløsninger utvikler seg fullt ut, så det anbefales at du bruker DHA selvbruningskrem etter å ha tatt en dusj og før sengetid slik at den kan fungere over natten. Hvor mørk huden din blir, avhenger av dine unike hudegenskaper, så vel og hvor konsentrert mengden DHA er i produktet du bruker.

Hvor lenge virker selvbruningen?

Når fargen har utviklet seg tar det vanligvis opptil en uke får de gradvis begynner å falme ettersom det øverste hudlaget fornyes.

Selvbruning og soling

Ja, du kan bli brunere gjennom selvbruning! Det er imidlertid veldig viktig å huske at selvbruningsfargen ikke beskytter deg mot solen, og du bør alltid bruke solkrem med SPF før du utsetter bar hud for det solstråler. Noen mennesker velger å solbrune seg før de drar til syden for å få et forsprang; tanken er at deres naturlige brunfarge vil ta seg opp i løpet av ferien.
NIVEA Q10 Firming + Radiance Gradual Tan Moisturiser

NIVEA Q10 Firming + Radiance Gradual Fake Tan Lotion

For at du gradvis skal kunne bygge den uimotståelige sommergløden trygt mens du tar vare på huden din, kombinerer NIVEA Q10 Firming + Radiance Gradual Tan Body Lotion kraften til 100% hud-identisk Q10 med gradvis bruning fuktighetskrem for glattere, fastere hud og et naturlig utseende med strålende glød. NIVEA Gradual Tan Moisturizer inneholder dihydroxyacetone og kan brukes som hovedfuktighetskrem hver dag for en oppbyggende sommerglød, uten å etterlate striper. Lotion kan også brukes til selvbruning i ansiktet.
I motsetning til andre selvbrunings-DHA-kremer, er lukten en kjærkommen velvære av sommerlige dufter som rose, jasmin, fersken og plomme blandet med noter av bergamot, grønne noter og fiolette blader, slik at du kan føle deg trygg på at du unngår de vanlige fryktede selv- solbrun lukt. Gi NIVEA Q10 Firming + Radiance Gradual Tan Body Lotion en prøve og få fastere hud sammen med en vakker solkysst glød, uten helsemessige risikoer.

Hvordan påføre Nivea Q10 Firming + Radiance Gradual Fake Tan Lotion

  1. For best og jevnest mulig resultat, begynn med å ta et dypt rensende bad eller dusj, og husk å eksfoliere huden din mens du vasker. Påføring av DHA solkrem på huden som har blitt eksfoliert gjør at den kan tas opp lettere og jevnere.
  2. Tørk grundig av med et håndkle eller ved å la huden tørke naturlig.
  3. Påfør kremen jevnt over alle kroppsområdene du ønsker å brunfarge og fukte. Huden er mest hydrert rett etter dusjen, men kan tørke ut raskt, så å bruke NIVEA Gradual Tan rett etter dusjen vil bidra til å låse inn den ekstra fuktigheten og fordelene for et mer strålende utseende. NIVEA Q10 Firming + Radiance Gradual Tan Moisturizer kan brukes over hele kroppen så vel som i ansiktet ditt.
  4. La lotionen absorbere og tørke naturlig før du kler deg slik at den kan synke jevnt ned i huden din. Sørg for å gi hendene en god vask for å skylle bort overflødig rest. Håndflatene dine tar opp solbrune produkter raskere enn resten av kroppen din, og ingen vil ha solbrune håndflater!
    5. Gjenta denne prosessen daglig, eller annenhver dag, og forvent å oppnå fastere hud på bare 10 dager sammen med en vakkert strålende solbrun!