Hva gjør tonere?

Formålet med en toner blir ofte misforstått og mange av oss er ikke sikre på om det er noe vi burde bruke. Her hos NIVEA har vi all informasjonen du trenger for å få svar på alle dine toner-relaterte spørsmål slik at du forstår hvordan en toner kan hjelpe dine individuelle hudbehov.

ALT DU SKAL VIDE OM SKINTONIC

SÅ HVA ER TONER?

Vitenskapelig sett er en toner en raskt-virkende, raskt-hydrerende løft for huden som også hjelper å fjerne døde hudceller i prosessen. Det forbereder effektivt huden før du påfører en fuktighetskrem eller sminke og hjelper å balansere ut den naturlige pH-verdien til huden, tar bort urenheter og hjelper huden å absorbere hudproduktene du senere påfører.

Tonere renser effektivt og lukker porene og fungerer som en barriere for å hindre skitt å komme seg inn i de nylig rensede porene – dette gjør tonere spesielt gunstige for de med kviser. Det er viktig å bruke en toner som ikke inneholder alkohol ettersom det kan påvirke hvordan huden produserer sine naturlige oljer, som kan gjøre huden ubalansert og føre til irritert og tørr hud.


HVORDAN BRUKE TONER?

Ansiktstonere burde brukes umiddelbart etter at du har renset ansiktet, men før du påfører noen oljer, fuktighetskremer eller solkremer. Dette fordi det hjelper å ytterligere rense ansiktet ved å fjerne døde hudceller og har nyttige egenskaper som å balansere ut pH-verdien av huden og å arbeide mot å holde huden fornøyd og sunn. Det beste er å bruke toneren så tidlig etter rensingen som mulig fordi molekylene penetrerer huden bedre når den er fuktig og dette også hjelper toneren å låse inn mer fuktighet for å etterlate huden med et hydrert og sunt utseende.

Tonere kan påføres direkte med hendene eller med bruk av bomullspads for å skånsomt påføre det på ansiktet og burde dekke hele ansiktet, men forsiktig for å unngå kontakt med øynene.


HVILKEN TONER ER BEST FOR DEG?

Typen hudtoner du burde bruke avhenger i stor grad av hudtypen – noen tonere virker for å lindre huden, noen strammer huden og noen fokuserer på å hjelpe å balansere ut oljene i ansiktet. Selv om det er en av de beste tonerne på markedet vil den ha liten effekt om den ikke passer hudtypen din.

Normal hud og kombinasjonshud:
Velg tonere som inneholder IQ koenzymet som virker som en kraftig antioksidant for huden og hjelper å hydrere den. Prøv NIVEA Daily Essentials Refreshing Toner for å få ren hud som ser glatt og forfrisket ut.

Sensitiv hud: 
Se etter en toner med hudberoligende botanikk som gir hvile til irritert hud – Aloe Vera er et ypperlig eksempel på dette med sine lindrende kvaliteter. Ingredienser som alge er også fordelaktig for sensitiv hud ettersom det inneholder aminosyrer som hjelper å fjerne giftstoffer fra huden. De lindrende egenskapene av Aloe Vera strekker seg forbi ansiktspleie – Aloe Vera finnes i NIVEA Indulgent Moisture Star Fruit Shower Cream og dette kan brukes til å lindre andre deler av kroppen som kan være irritert og ha behov for litt TLC. 

Tørr hud: 
De beste tonerne å bruke om du har tørr hud inneholder fermentert gjærekstrakt og aminosyrer som hydrer huden dypt og hjelper å låse inne fuktigheten for å gi huden et sunt og fornyet utseende. Fermentert gjær er spesielt nyttig for de med tørr hud ettersom det hjelper å bryte ned de aktive ingrediensene for å støtte absorberingen av næringsstoffer og mineraler i huden. Denne prosessen gjør at ingrediensene helhetlig mer rike på antioksidanter og aminosyrer.

Hud som er utsatt for kviser: 
Tonere er gode på å fjerne overskuddsoljer fra ansiktet og du har kvise-utsatt hud, salissyre er en ingrediens du burde se etter ettersom den skånsomt eksfolierer for å fjerne døde hudceller fra overflaten av huden, åpner porer og også inneholder antibakterielle egenskaper.
 
Fet hud: 
Tonere for fet hud inneholder leire som hjelper å rense huden og kontrollere skinnet, et vanlig problem for de med fet hud. NIVEA 1 Minute Urban Detox Mask Purify ville være perfekt sammen med en leirebasert toner for fet hud.
 
Moden hud: 
Om du har moden hud er det viktig å bruke tonere med lindrende ikke-selvheftende ingredienser som Aloe Vera. C-Vitamin er også en fordelaktig ingrediens på grunn av antioksidantegenskapene som hjelper å beskytte huden og kjempe mot aldring.
girl-cleansing-her-face

ER DET NØDVENDIG?

Tonere kan være gunstig for folk av alle hudtyper, de ble opprinnelig laget for å fjerne rester etterlatt av rensere når det eneste alternativet for ansiktsrens var såpe eller krem. Rensingalternativene i dag er mye bedre, så om den eneste grunnen til at du kan ønske å bruke en toner er for å rense ansiktet er det kanskje ikke nødvendig.

Prøv NIVEA MicellAIR Water Sensitive Skin, den er perfekt for sensitiv hud og etterlater ikke noen rester. Men, mange hudleger mener at å bruke en toner er en viktig del av en sunn hudpleierutine. Spesielt for de som mener at huden trenger litt ekstra hjelp.