HVORDAN TA EN DUSJ ORDENTLIG

Alt du trenger å vite om hvordan du dusjer og hvordan du vasker kroppen for å få en perfekt dusjrutine

Hvordan optimalisere dusjrutinen din

Dusjer. De fleste av oss gjør det så ofte at vi kanskje aldri tenker på hvordan vi skal ta en dusj. Men å dusje er mer enn bare å bruke såpe eller sjampo og vann, det er en mulighet til å dusje ordentlig. Den rette dusjen etterlater deg ikke bare helt ren, men også med en myk, glødende, fuktig hud og skinnende hår. Å forbedre dusjrutinen din kan også bidra til å spare litervis med vann og tid, og å redusere energikostnadene.

Her er vår trinnvise veiledning for hvordan en bør dusje:
Hvordan ta en dusj

Steg 1: Endre vanntemperaturen riktig

Dermatologer anbefaler at du dusjer med lavere temperatur enn varmt eller til og med lunkent vann.
Svært varme dusjer kan fjerne huden av sine naturlige oljer og det vil da tørke ut huden.
Sjekk temperaturen med håndleddet før du går inn, da dette vil gi deg et bedre temperaturmål enn å teste med fingrene.
Dersom du orker det, vil det også bidra til å spare vann (og du litt tid) å starte dusjen før vannet når din ideelle temperatur.
Hvordan ta en dusj

Steg 2: Hvordan vaske kroppen

Skyll kroppen din for å fukte huden din før du bruker såpe eller dusjgel.
Hva du velger å vaske kroppen din med, avhenger av om du foretrekker såpe eller dusjgel, tidspunktet på dagen du tar en dusj og dine foretrukne dufter.

Kanskje du liker klassiske dufter, for eksempel NIVEA Creme Care Shower, eller kanskje du foretrekker den fruktige og forfriskende følelsen du får av du får av NIVEA Lemongrass & Oil Shower - en livlig start på dagen.
Eller gi huden din litt ekstra pleie med NIVEA Creme Soft Shower med naturlig mandelolje og 99% biologisk nedbrytbar formula. Produktet er også balanset for hudens eget mikrobiom. Start på nakken og skuldrene før du jobber deg nedover.

Ikke glem bena og sørg for å komme rett mellom tærne med såpe og vann.
Hvordan ta en dusj

Steg 3: Skylle ordentlig

Et viktig skritt i hvordan du skal dusje ordentlig er skylling.
Forsikre deg om at du skyller av litt såpe eller dusjgel, da gjenværende såpe kan tørke ut huden.
Snu deg under dusjhodet, gni såpede områder med hendene for å sikre at gjenværende skum skylles av sammen med vanskelige flekker med smuss. Eller, dersom du har et avtakbart dusjhode, ta det av for å målrette såpegrader.
 
Hvis du synes det er vanskelig å nå ryggen, bør du vurdere en børste med lang håndtering for å sikre at hver eneste bit av deg blir skrubbet ren.
woman-washing-hair-under-shower
Hvordan ta en dusj

Steg 4: Grundig sjampobruk

Klem den nødvendige mengden sjampo i hendene og arbeid den over hele hodet, inkludert nakken.
Hvor mye sjampo du bruker vil avhenge av hvor langt eller tykt håret ditt er.
Massér sjampoen grundig inn i hodebunnen i minst 30-60 sekunder før du skyller.
Dersom håret ditt er spesielt skittent, kan det hende du må vaske det to ganger (topptips: skittent hår skummer ikke så godt, noe som kan være en nyttig kontroll).
Massering av hodebunnen vil ikke bare sikre at du kommer til røttene, ofte den feteste delen av håret, men vil også bidra til å øke blodstrømmen som kan stimulere hårveksten (og det føles godt også).
Hvordan ta en dusj

Steg 5: Skyll håret med kjølig eller kaldt vann

Varmt vann tørker ut både hår og hud, så skyll håret og kroppen med den kaldeste vanndusjen du klarer like før du går ut av dusjen.
Kjølig vann hjelper til med å forsegle balsam i hårsekkene og oppmuntrer til god blodstrømning i kroppen din, og gir deg den ultimate oppvåkningen.
Hvordan ta en dusj

Steg 6: Bruk fuktighetsgivende (nesten) umiddelbart

Tørk litt med håndkle før du bruker bodylotion. Du ønsker ikke å være fuktig, men fuktig hud hjelper deg med å låse vannet inn i huden og sørger for at du får maksimalt utbytte av din valgte fuktighetskrem.

Dersom du har det travelt, bruk en dusjgel som gir deg et fuktighetstilskudd sammen med en dyp rens, som NIVEA Shower Oil Natural.

Hvordan dusje: Hva en bør og ikke bør gjøre

Gjør: Vurder å ta en kortere dusj. Å kutte ned dusjtiden din med enda et minutt, hjelper til å spare både miljøet og penger. Å redusere tiden under dusjen kan også redde huden din; å tilbringe timer i dusjen kan gi deg tørr, kløende hud.

Gjør: Tenk på dusjhygiene. Hvordan du vasker kroppen din, enten det er hånden din, en klut eller en svamp, er et personlig valg. Men husk at våte puff, klut eller svamp kan inneholde en rekke bakterier og mugg, så sørg for at du lar den tørke helt hver dag og bytter den den ut ofte. (Topptips: 'våt hund' lukt av håndklær og kluter kan indikere en opphopning av bakterier gjær og bakterier).

Gjør: Børst håret før du vasker det. Ikke stol på balsam for å løsne knuter i håret. En ventilasjonsbørste er best til dette - de har mellomrom mellom bustene for å la luft å strømme gjennom dem.
smiling-young-woman-behind-shower-door
Unngå: Å ha vannet for varmt, da dette vil tørke ut huden. Dersom huden din føles tørr og kløende etter en dusj, bruk en oljeinfusert dusjgel som Naturally Good Cotton Flower Shower eller Naturally Good Honey Suckle Shower. Våre 98% naturlige formler beriket med arganolje og vitamin E etterlater huden fløyelsmyk og glatt uten å etterlate en oljete rest.

Unngå: Overskrubb. Eksfoliering kan bidra til å fjerne døde hudceller og fremme ny cellevekst, men det kan være for mye av det gode. Eksfolier en eller to ganger i uken for å unngå irritasjon av huden og vær spesielt oppmerksom etter barbering (som også er peeling).