Kokosolje for ansiktet: fordelen med kokosolje

Aminosyrer, som kan være bra for huden. Les videre for å lære mer om fordelene og hva en kan bruke kokosolje til

Hva er kokosolje? Hva kan du bruke kokosolje for?

Kokosolje, er en olje utvunnet fra kjøttet eller kjernen av kokosnøtter. Ved romtemperatur er den solid, men kan lett mykne eller smelte når den varmes opp. Den har et spesielt høyt mettet fettinnhold, og noen kokosolje bruksområder: matlaging, kosmetisk og industriell (biodiesel).

Kokosolje hud

Kokosolje er både populær som ingrediens i hudpleieprodukter og å påføre rått. Når det brukes rått, kan det være tungt på huden, men har fortsatt mange fordeler og er veldig nærende. Kokosolje består hovedsakelig av mettet fett som har mange fordeler for vår huds forsvarsmur. Fett og essensielle aminosyrer i kokosolje hjelper beskyttelsen i huden vår til å forbli sterk, fuktig og nydelig!

Fordeler med kokosolje for hud: Hva er kokosolje bra for?

Det gode ordet rundt hva kokosolje er bra for er fortjent. Den er rik på syrer som er antibakterielle, soppdrepende og antimikrobielle. Fordelene med kokosolje for huden inkluderer:
 1. Beskytte huden mot skadelige mikroorganismer
  Fettsyrene som kokosolje inneholder, nemlig laurinsyre og caprinsyre, er fantastiske for å holde huden sunn på grunn av deres antimikrobielle egenskaper som betyr at de dreper skadelige mikroorganismer som kan vokse på huden vår. Vanlige hudinfeksjoner som kviser, follikulitt og cellulitt er forårsaket av sopp og bakterier som laurinsyre og caprinsyre i kokosolje hjelper til med å fjerne.

 2. Kokosolje for tørr hud er veldig fuktighetsgivende
  Kokosolje for ansikt og hud har vist seg å være en svært effektiv fuktighetskrem for tørr og sprukket hud. Kokosolje hjelper til med å hydrere huden og forsterker den naturlige beskyttelsen for bedre å holde på fuktighet, noe som betyr at kokoolje for tørr hud er fantastisk.

 3. Kokosolje kan bidra til å behandle kviser
  De antiinflammatoriske egenskapene kokosolje har, betyr at den har evnen til å behandle kviser, som er en betennelsestilstand. Ikke bare dette, men både laurinsyre og caprinsyre som er tilstede i kokosolje har vist seg å være i stand til å drepe kvise forårsakende bakterier.

 4. Kokosolje kan støtte helbredelse
  Studier har vist at kokosolje har evnen til å øke nivået av antioksidanter og kollagen i kroppen vår, som begge spiller en viktig rolle i den naturlige regenererings- og reparasjonsprosessen i huden vår.

 5. Kokosolje kan bidra til å redusere betennelse
  En annen fordel med kokosolje for huden er at den kan bidra til å redusere betennelse ved å forbedre mengden antioksidanter. Antioksidanter hjelper til med å bekjempe inngripende (ustabile atomer som fester seg til huden vår) som kan gjøre huden betent.

 6. Kokosolje bidrar til en jevnere hudtone
  Kokosolje for ansiktet og huden har vært kjent for å redusere mørke flekker, berolige ansiktsrødhet og bidra til å fikse en ujevn hudtone.

 7. Kokosolje kan bidra til å redusere tegn på aldrende hud
  Som en av fordelene med kokosolje på huden er at det bidrar til å øke den naturlige produksjonen av kollagen, dette bidrar til å forbedre hudens elastisitet for fastere hud. Forbedret elastisitet i huden betyr også at det er mindre sannsynlighet for at streker og rynker kommer til syne.

 8. Kokosolje kan bidra til å myke opp huden
  Flere av fettsyrene som kokosolje inneholder, for eksempel caprinsyre, er gode oppmykende stoffer som hjelper til med å myke opp huden.

Fordeler med kokosolje for hud: Oppbyggningen av kokosolje

Kokosolje er sammensatt av forskjellige fettstoffer og er stort sett rik på mettede mettede fettsyrer.

Sammensetningen av kokosolje er:

 • Caprylsyre
  Denne fettsyren utgjør omtrent 8% av kokosolje og har sterke antiinflammatoriske, antibakterielle og soppdrepende egenskaper som gjør den til en effektiv behandling for mange hudplager.
 • Kaprinsyre
  Er et utmerket oppmykende stoffl og kan bidra til å fukte huden. Kaprinsyre utgjør omtrent 7% kokosolje.
 • Laurinsyre
  Laurinsyre utgjør omtrent 49% av kokosolje og har vært knyttet til å være hovedårsaken til alle fordelene ved kokosolje. Noen undersøkelser antyder at denne syren kan hjelpe med vekttap, redusere sannsynligheten for Alzheimers og mer.
 • Myristinsyre
  Vanligvis brukes myristinsyre som et rensemiddel i kosmetikk og utgjør omtrent 8% kokosolje.
 • Palmitinsyre
  Palmitinsyre utgjør omtrent 8% av kokosolje, og brukes ofte som et oppmykende stoff for å gjøre huden mykere eller som fuktighetskrem i hudpleie.
 • Stearinsyre
  Denne syren brukes ofte i hudpleieprodukter som emulgator, men brukes også i hårpleieprodukter for sin evne til å beskytte og styrke hår. Stearinsyre utgjør omtrent 2% kokosolje.
 • Oljesyre
  Oljesyre utgjør omtrent 6% av kokosolje og brukes i mange hudpleieprodukter som er rettet mot tørr og aldrende hud, siden den lett absorberes av huden og er veldig fuktighetsgivende.
 • Linolsyre
  Linolsyre utgjør ca 2% kokosnolje og er fantastisk til å styrke beskyttelsen for huden slik at den bedre kan beholde fuktighet og holde skadelige irriterende stoffer utenfor.

Hvor kommer kokosolje fra

Kokosolje utvinnes fra kjernen av kokosnøtter enten ved en våt eller tørr prosess. Den tørre prosessen med å produsere kokosolje for hud innebærer å trekke ut kjøttet før du tørker det av og presser det eller løser opp kjernen for å få oljen. Den våte prosessen innebærer å bruke utvunnet kokosmelk og skille emulsjonen av vann og olje. Den tørre prosessen med å utvinne kokosolje er vanligvis foretrukket da den genererer et større mengde og er billigere.

Omtrent 70% av verdens kokosolje produseres av Filippinene og Indonesia.

Kokosolje for tørr hud

En av fordelene med kokosolje er at det har vist seg å øke fuktigheten i huden like effektivt som andre mineraloljer og holde den fuktig lenger. Kokosolje for tørr hud kan brukes som en dyp behandling for å gi næring til tørr og sprukken hud, etterfylle tapt fuktighet og styrke hudbarrieren for å holde på fuktigheten.

Kokosolje for ansiktet og huden har også vist seg å bidra til å behandle eksem og redusere symptomene på tørr, skjellende og kløende hud som er utsatt for utslett.

Hva kan du bruke kokosolje til

Kokosolje til ansiktet

Kokosolje i ansiktet er populær da den er veldig fuktighetsgivende og kan også redusere betennelse, motvirke skade og forhindre infeksjon. Ikke bare dette, men kokosolje for ansiktet kan øke produksjonen av kollagen som hjelper til med å stramme opp huden og reduserer synligheten på streker og rynker.

Kokosolje for hud

Kokosolje kan brukes over hele kroppen din, ikke bare for ansiktet ditt! Noen få populære bruksområder for kokosoljer til kroppen inkluderer: som en naturlig barberkrem, for å behandle tørre hender og myke opp neglebånd, i stedet for fuktighetkrem for å myke opp og fukte huden eller som en kroppsmassasjeolje. Kokosolje for tørr hud er spesielt fuktighetsgivende.

Kokosolje for hår

Mange balsamer inneholder kokosolje for de fantastiske fordelene det kan gi håret vårt. Noen få ting kokosolje kan gjøre for hår er: styrke og forhindre proteintap, temme krøller, redusere flass og tilføre en vakker glans.

Kokosolje til matlaging

Matlaging med kokosolje i stedet for andre oljer har blitt stadig mer trendy de siste årene på grunn av antatte helsemessige fordeler og god smak. Imidlertid er det fortsatt kontrovers rundt hvorvidt det er sunt å lage mat på grunn av det høye mettede fettinnholdet som kan øke risikoen for hjerte- og karsykdommer. De fleste er enige om at moderering er den beste regelen å følge når man lager mat med kokosolje.

Gjør det selv kokosolje for ansiktet

Bruk av uraffinert, rå eller jomfruelig kokosolje i ansiktet over natten kan gjøre underverker for huden din og er en populær sporadisk behandling.

Slik bruker du kokosolje på ansiktet:

 1. Ta ca. 1 ss kokosolje i håndflaten og smelt den ved å klemme den mellom håndflatene
 2. Masser den smeltede kokosnøttoljen forsiktig på ansiktet og nakke-området
 3. Når du har dekket jevnt, tørk bort overflødige rester fra overflaten av huden din ved hjelp av et absorberende papir eller klut
 4. La resten av kokosoljen ligge på huden din for å sakte synke inn i ansiktet og nakken over natten

Du trenger ikke å begrense kokosolje til ansiktet ditt, du kan bruke denne metoden til å påføre den på huden over hele kroppen din for ekstra næring. De fleste som bruker kokosolje liker å gjøre dette omtrent en gang i uken, da det kan være tungt for huden å tette porene - spesielt hvis du allerede har fet hud.

NIVEA og kokosolje

Overbevist om fordelene med kokosolje for huden? Det er vi også. Her er noen av NIVEA-produktene vi elsker som utnytter kraften i kokosolje for huden, men som er mindre tunge enn å bruke den uraffinert:

Caring Shower Cream Coconut & Jojoba Oil

NIVEA Caring Shower Cream Coconut & Jojoba Oil blander kokosolje med naturlig Jojobaolje for å skjemme bort huden din. For hverdagslige herlig dusj øyeblikk som etterlater huden myk og glatt, ren og lett kokosduftende.