Body Odour

HVORDAN STANSE VOND KROPPSLUKT

Selv om kroppslukt er helt naturlig, føles det fortsatt ikke fint, eller lukter veldig godt, hvis du merker at det kommer lukt fra deg selv eller noen andre. Hos NIVEA har vi alle rådene du trenger om hvordan du kan stoppe dårlig kroppslukt – for eksempel lukt i armhulene – og hvordan du kan forhindre at sterk kroppslukt oppstår i utgangspunktet.

HVORFOR FÅR VI VOND KROPPSLUKT?

Vi får sterk kroppslukt når kroppen svetter. Denne svetten møter deretter bakterier på hudens overflate, noe som forårsaker en ubehagelig lukt. Når vi ser på hva som er hovedårsakene til vond kroppslukt, vet vi at noen mennesker er mer utsatte for sterk kroppslukt og lukt i armhulen og at de svetter mye. Men ta det med ro. Svetting er en naturlig og normal prosess som kroppen vår bruker når temperaturen skal reguleres.

Det finnes visse teknikker for hvordan du kan stoppe kroppslukt og hvordan du kan forhindre kroppslukt. Dette kan avhenge av hvilken del av kroppen din som skiller ut mest lukt, noe som kan variere fra person til person.
STERK KROPPSLUKT?

HVOR KOMMER KROPPSLUKTEN FRA?

Noen få forskjellige områder av kroppen produserer sterk kroppslukt. Vanligvis dreier det seg imidlertid om tre hovedområder:

Armhulene:
Armhulene har kjertler som kalles apokrine kjertler, som inneholder mye protein. Disse proteinene bryter ned bakterier lettere, noe som forårsaker en ubehagelig lukt som er en av hovedårsakene til at når svette blandes med bakterier, fører det til lukt i armhulen. 

Skrittet:
På samme måte som armhulene, finner du også apokrine kjertler i lyskeområdet. Derfor kan du merke lukt fra det området etter en lang dag på farten eller etter trening.

Føttene:
Grunnen til at føttene noen ganger lukter er litt annerledes. På grunn av bruk av sokker og sko betyr det at det er vanskeligere for svette å fordampe, og derfor brytes bakterier ned og ubehagelig svettelukt begynner å oppstå.

Men ta det med ro. Det finnes måter å forhindre at vond kroppslukt skjer og måter å stoppe kroppslukt på når du begynner å lukte den. 

STERK KROPPSLUKT?

SEKS TRINN FOR HVORDAN DU STANSER VOND KROPPSLUKT

Her er noen trinn for å forhindre at kroppslukt oppstår i løpet av dagen, og hvordan du kan forhindre at vond kroppslukt engang oppstår:

1) Ta en dusj med en gang om morgenen for å forhindre kroppslukt, eller så snart du begynner å lukte den. Vask kroppen grundig, og vask ekstra godt på de viktigste områdene som blir påvirket av dårlig kroppslukt: armhulene, skrittet og føttene. Sørg for å bruke dusjgel som ikke bare lukter godt, men også renser kroppen din for svetten som produseres mens du sover eller i løpet av dagen.

2) Ta alltid på deg rene klær om morgenen, og vask klærne regelmessig for å fjerne uønsket svettelukt. 

3) Bruk deodorant hver morgen for å beskytte armhulene mot lukt hele dagen. Bruk av en deodorant som også fungerer som en antiperspirant, for eksempel NIVEAs Dry Comfort Roll On, vil på pålitelig vis beskytte mot svette og produksjon av sterk kroppslukt i 48 timer, samtidig som den er skånsom mot huden din.

4) Ha en deodorant tilgjengelig i vesken i tilfelle du skulle trenge den. NIVEAs Black & White Silky Smooth Roll On er liten nok til å passe perfekt i vesken din og gir deg den beskyttelsen og den friske lukten du måtte trenge.

5) Hvis du merker at armhulene dine begynner å lukte og du ikke har tilgang til dusj eller deodorant, er en enkel teknikk å gå til nærmeste WC og vaske armhulene forsiktig i vasken med en liten mengde såpe. Sørg for å tørke armhulene grundig etterpå, da dette vil skjule lukten fra armhulene frem til du får tilgang til en deodorant og en dusj.

6) Dersom du barberer armhulene regelmessig, vil dette bidra til å forhindre lukt i armhulen, ettersom det er vanskeligere for bakterier å samle seg uten hår.

Hvis du mener du svetter mer enn vanlig, eller ønsker flere råd, kan du forhøre deg med fastlegen din om dette. 

Forhindre kroppslukt med NIVEA Max Protection

Prøv NIVEA Black and White Max Protection Roll On – NIVEAs sterkeste svettebeskyttelse innen Anti-Stain. Det er klinisk bevist at denne  antiperspiranten beskytter mot svette i 48 timer, samtidig som den tar vare på huden din uten etylalkohol – perfekt for alle hudtyper. Du trenger ikke bekymre deg for hvite merker eller gule flekker, da dette produktet også beskytter klærne dine fra deoflekker.