Leiremaske fordeler for huden

Leire er velkjent for sine rensende egenskaper og er en av de mest effektive ingrediensene for hudpleie. Les mer for å oppdage hvilke fordeler en leiremaske har, hvordan du velger leire for huden din og hvordan du lager en "gjør det selv" leiremaske hjemme.

Leiremaske

Generelt sett er leire best for normal til fet hud, da dens viktigste egenskap er å absorbere overflødig olje og å forhindre milde former for kviser og hudormer. Dersom du har tørr hud, kan det hende du synes det er ubehagelig å bruke leiremasker - dette betyr ikke at du ikke skal bruke leire - bare velg gjerne en mildere type.
Å bruke en leiremaske 1-2 ganger i uken kan for fet hud bidra til å håndtere overflødig talg. Men hvis du har alvorlig cystisk kviser, er det best å snakke med en lege for å finne det beste behandlingsalternativet for deg. Leirmasker behandler ikke årsaken til kviser, som også kan være hormonell.

5 fordeler med leiremasker

Siden de er næringsrike, har leiremasker flere fordeler for huden din:

De absorberer olje og minimerer glans

leire absorberer overflødig talg og døde hudceller fra hudens overflate uten å dehydrere huden.

Trekker ut urenheter og krymper porene

Leire fungerer som en magnet for å trekke ut urenheter og tetter porene.

Passer alle hudtyper

Selv om du ikke lider av kviser, er leiremasker rike på mineraler og syrer som silisiumdioksyd, kalsium, natrium, jern, kobber og magnesium, som er fordelaktig for alle hudtyper.

Antibakterielle egenskaper

Leire fjerner ikke bare giftstoffer fra huden din, men kan også binde skadelige bakterier. Leiremasker fungerer som et antibiotikum som kan helbrede hudinfeksjoner som eksem, dermatitt eller psoriasis uten å fjerne de gode bakteriene som fremmer sunn hudimmunitet.

Mykere og glødende hud

Leire inneholder silisiumdioksyd, en naturlig forbindelse som finnes i naturen og som har mange fordeler for menneskekroppen og huden, for eksempel ved å produsere kollagen, en nøkkelkomponent for ungdommelig hud.

Leire typer

Det er forskjellige typer leire som brukes til hudpleie, her er noen av de mest populære:

Gjør det selv oppskrift

Hvis du er interessert i å prøve en leiremaske, kan du enkelt lage en selv:

  1. Bland like store mengder leirepulver du ønsker å bruke med renset eller rent vann. Hvis leiren er for tørr, tilsett mer væske.
  2. Bland litt honning og tilsett noen dråper eterisk olje som lavendel, rosmarin eller sitrongress. Sørg for å røre grundig
  3. Påfør på et rent ansikt og la det tørke i 15-20 minutter
  4. Skyll av med lunkent vann
  5. Fukt ansiktet ditt - bruk en rik fuktighetskrem som NIVEA Nourishing Day Cream for å gjenopprette hudens fuktighetsbalanse
  6. For å oppnå best mulig resultat, bruk det 1-2 ganger i uken.

OPPDAG LEIREMASKE FORDELENE MED NIVEA

Leire er ikke bare gunstig for ansiktshuden - bruk dens renseegenskaper på kroppen din med NIVEA Clay Fresh Body Wash. Siden det er beriket med naturlig Kaolin leire, er det dyprensende formularet skånsomt nok til daglig bruk uten å tørke ut huden. Oppdag NIVEA Clay Fresh-serien:

Hibiscus & Sage
Agave & Lavender
Ginger

  1. Bentonite Clay - den mest populære, da den er den mest potente. Den har den sterkeste evnen til å fjerne gifter i huden, trekke ut urenheter fra hudens overflate og motvirke bakterielle infeksjoner. Hvis du har mer sensitiv hud, vil du kanskje foretrekke en hvit Kaolin-leire, da Bentonite kan tørke ut huden din.
  2. Rhassoul Clay - en gammel, mineralrik leire, som er perfekt for både hud og hår. Den har kraftige avgiftende egenskaper og fungerer som en perfekt magnet for å tiltrekke seg giftstoffer, talg, hudormer og bakterier. Rhassoul er skånsom og tørker ikke ut huden din slik Bentonite kan.
  3. Kaolin Clay - mild leire som passer for sensitiv hud. Hvit kaolinleire er ypperlig for mild eksfoliering, men den har ikke de samme giftfjerningsegenskapene som bentonitt. Det finnes forskjellige varianter av Kaolin, som gul, rosa eller rød - jo dypere fargetone, jo høyere evne til å absorbere giftstoffer.
  4. Green Clay - en annen vanlig leiretype. Den absorberer ikke bare oljer og urenheter, men trekker også blod mot overflaten av huden din, noe som gir litt prikkende følelse når det øker sirkulasjonen. Den grønne fargen bestemmer kvaliteten på leiren - den skal ikke se grå eller hvit ut.