LEPPEPOMADE MED SOLFAKTOR

Man har ofte en tendens til å glemme leppene når det gjelder solbeskyttelse. Bruk en leppepomade med solfaktor for å holde dem beskyttet når du nyter solen i det fri.

HVORFOR ER SOLBESKYTTELSE AV LEPPENE VIKTIG?

Leppene er det viktigste området på kroppen der folk glemmer å bruke nok solbeskyttelse. Mange av oss bruker ofte solkrem på bena, ryggen, armene, brystet og i ansiktet, men vi glemmer å bruke leppepomade med solfaktor.

HVORFOR ER DET VIKTIG Å PÅFØRE SOLFAKTOR PÅ LEPPENE DINE?

Leppene dine, i likhet med resten av kroppen, utsettes for solbrenthet og solskader som kan føre til for tidlig aldring. Det er like viktig å beskytte leppene dine mot solens kraftige UV-stråler med leppepomade med solfaktor, da huden på leppene dine er tynnere enn noe annet sted på kroppen. Dette gjør huden mer delikat og utsatt for solskader. Leppene inneholder kollagen, som holder dem fyldige og sunne. Soleksponering ødelegger kollagen, hvilket gjør leppene dine tynnere over tid.

Det spiller ingen rolle hvor godt du fukter og pleier leppene dine, hvis du er ute i solen og de blir utsatt for farlige UVA/UVB-stråler uten solbeskyttelse, vil de ikke se så glatte og sunne ut som de kunne gjort.

HVORDAN FINNE DEN IDEELLE LEPPEPOMADEN MED SOLFAKTOR

Jo høyere solfaktor, jo bedre, og dette gjelder for alle typer solbeskyttelse, inkludert ansiktet og resten av kroppen. Prøv å velge en leppepomade som er spesielt utviklet for solbeskyttelse av leppene, som LABELLO Sun Protect Lip Balm med solfaktor 30. Ikke bare har denne høy solfaktor, men den inneholder også 100 % økologisk jojobaolje som tar vare på og gir fuktighet til leppene, slik at de føles og ser sunne ut. 

Hvis leppene dine har en tendens til å bli tørre og sprukne, eller hvis du blir utsatt for kalde værforhold, bør du kanskje velge en leppepomade som LABELLO Med Repair med solfaktor 15. Dette produktet pleier og nærer ultratørre lepper med 100 % økologisk jojobaolje og vitamin E, og det gir effektiv solbeskyttelse for leppene. 

Ingredienser å holde øye med for leppepomade med solfaktor:

Jojobaolje 
Jojobaolje har mange fordeler. Den er et naturlig antiinflammatorisk middel som på mesterlig vis hjelper deg med å berolige tørre, kløende eller sensitive områder på leppene dine, ofte forårsaket av å ikke bruke leppepomade med solfaktor. Den inneholder naturlige antioksidanter som bidrar til å forhindre skade på huden. Samtidig er den en naturlig intens fuktighetsgiver, akkurat det du trenger i leppepomade med solfaktor. 

Vitamin E 
Det å ha en leppepomade med solfaktor som også inneholder vitamin E, gir deg i tillegg flere andre fordeler. Vitamin E absorberer UVB-lys som er ansvarlig for hudskader og aldring av huden. Foruten dette fremmer vitamin E cellefornyelse og regenerering, noe som bidrar til å bringe nye celler til overflaten raskere for å pleie tørre eller sprukne lepper. 

Sheasmør 
Sheasmør er ekstra hydrerende og fuktighetsgivende og inneholder dessuten antioksidanter. Men fordelene stopper ikke der. I likhet med vitamin E har sheasmør naturlig helbredende egenskaper som bidrar til å reparere skadde leppeceller. Du får garantert tatt vare på og hydrert leppene dine med en leppepomade med solfaktor som også inneholder sheasmør.

KOS DEG UTE MED VISSHETEN OM AT DU BRUKER NOK SOLBESKYTTELSE PÅ LEPPENE

NÅR BØR DU BRUKE LEPPEPOMADE MED SOLFAKTOR?

Finn ut når vi anbefaler at du bruker en leppepomade med solfaktor som en del av leppepleierutinen din. 
Ingenting er bedre enn å sole seg i varmt vær. Ved å bruke en leppepomade med solfaktor kan du kose deg med vissheten om at leppene dine er beskyttet, slik at du kan bruke tiden din på å kose deg. Med en leppepomade med solfaktor gjør du leppene dine to viktige tjenester. For det første hindrer det at leppene opplever smertefull ømhet og tørrhet forårsaket av soleksponering. For det andre bidrar det til å holde leppene unge og sunne ved å redusere tegn på for tidlig aldring.

5 ANLEDNINGER HVOR DET ER SVÆRT VIKTIG Å BRUKE LEPPEPOMADE MED SOLFAKTOR

BADING

Farlige UVA/UVB-stråler kan reflektere fra havet eller utendørsbassenget mens du bader, noe som gir en høyere risiko for skade, så ha alltid en leppepomade med solfaktor, som LABELLO Hydro Care leppepomade med solfaktor 15, med deg når du skal bade. 

5 ANLEDNINGER HVOR DET ER SVÆRT VIKTIG Å BRUKE LEPPEPOMADE MED SOLFAKTOR

SOLING

Det er ingen overraskelse at det å oppholde seg ute i solen er en av de viktigste anledningene der du må bruke leppepomade med solfaktor. Hvis du glemmer å bruke beskyttelse, kan det føre til tørre lepper som tørster etter fuktighet. På lengre sikt kan det også føre til for tidlig aldring og økt risiko for hudkreft. 

5 ANLEDNINGER HVOR DET ER SVÆRT VIKTIG Å BRUKE LEPPEPOMADE MED SOLFAKTOR

BILKJØRING

Mange glemmer solfaktor mens de kjører bil på en solskinnsdag. Selv om vinduene blokkerer de fleste UVB-strålene, kan UVA-stråler fortsatt trenge gjennom og forårsake skade. 

5 ANLEDNINGER HVOR DET ER SVÆRT VIKTIG Å BRUKE LEPPEPOMADE MED SOLFAKTOR

HAGEARBEID

Litt graving her og litt beskjæring der – når du er opptatt med å ta vare på hagen, kan det være svært lett å glemme at du er utendørs i det brennende sollyset. Sørg for å bruke en leppepomade med solfaktor før du går ut på solfylte dager. 

5 ANLEDNINGER HVOR DET ER SVÆRT VIKTIG Å BRUKE LEPPEPOMADE MED SOLFAKTOR

VINTERFERIE

Sommeren er ikke den eneste årstiden der du trenger å beskytte leppene dine. Hvis du liker vintersport som ski og snowboard, kan leppene dine være i fare, uansett om det er kaldt. Dette er fordi strålene reflekterer fra snøen og treffer deg fra to vinkler. 

Les mer om vinterhudpleie her.

DET HOLDER IKKE BARE MED SOLBESKYTTELSE FOR PLEIE AV LEPPENE

Når du har sørget for at leppene får den beskyttelsen de trenger mot solen ved hjelp av en leppepomade med solfaktor, bør du kanskje tenke på hvordan du ellers kan ta vare på leppene dine. En måte du kan gjøre dette på, er å eksfoliere leppene. Å skrubbe leppene bidrar til å fjerne tørre og døde hudceller fra overflaten på leppene, slik at de ser glatte ut. Samtidig forhindrer det at leppene sprekker og blir såre.

Prøv LABELLO Caring Scrub Aloe Vera for å eksfoliere og hydrere leppene. Du trenger ikke engang å tørke den av! Den er beriket med aloe vera og vitamin E og inneholder naturlig avledede skrubbepartikler, slik at leppene dine føles veldig myke og pleies godt. 

FINN EN SOLKREM TIL KROPPEN SOM IKKE ER FET OG IKKE SKADER KORALLREVENE

Å finne en solkrem som ikke er fet, med likevel er vannavstøtende og enkel å påføre, står øverst på alles huskeliste når sommeren er rundt hjørnet. Solkremserien NIVEA SUN Dry Touch gir deg alle tre fordelene. Den er forfriskende, lett, fuktighetsgivende og helt gjennomsiktig, slik at du ikke trenger å bruke tid på å sørge for at du har gnidd inn hver eneste hvite stripe med solkrem. Den gir en ekstra vannresistent solbeskyttelse uten at den føles fet, slik at du kan nyte det fine været uten bekymring. Prøv NIVEA SUN Protect & Dry Touch Sun Mist med solfaktor 30.